Foto's maken als je alleen reist? Zo doe je dat

Travel

Zo maak je foto’s als je alleen reist

4 juni 2017

Tags: , , ,

Hoe leuk alleen reizen ook is, het komt wel met een paar onhandigheden. Foto’s van jezelf maken is daar één van. Want je wilt natuurlijk niet thuiskomen met alleen maar foto’s van anderen, de natuur en hotels; je wilt zelf ook wel eens op de foto. Maar hoe doe je dat? Met deze tips kun je leuke foto’s maken als je alleen reist:

Selfie

Hier ben ik het minst fan van, want: arm en dichtbij. Je ziet de achtergrond niet echt, en hey dat is toch best belangrijk bij een vakantiefoto. Maar ja, de aanhouder wint dus soms zit er toch ineens wat geinigs tussen. De selfiestick kan hierbij helpen, maar heel eerlijk: ik vind dit er nog steeds te belachelijk voor woorden uitzien.

Zelfontspanner

Deze functie op je telefoon is heilig en werkt zowel met de voor- als achter camera. Hoewel de achter camera betere foto’s maakt, kun je bij de voor camera zien hoe je op de foto gaat – ook best fijn. De zelfontspanner is ideaal om gewoon even zelf te gaan shooten. Maar mocht iemand zien dat je zo bezig bent (het liefst niet natuurlijk), dan biedt diegene meestal wel aan een foto te maken. Dat gebeurde ook bij deze foto:

Om hulp vragen

Dit is iets wat ik lastig vind. Niet zozeer het vragen van hulp, maar helaas heeft niet iedereen oog voor mooie foto’s. Mensen die ik langer dan een paar uur ken, durf ik zo nu en dan wel om een foto te vragen en hier en daar een aanwijzing te geven. Toch pas ik hierbij ook op, want voor je het weet kom je super ijdel over. Het meest chille is het als je op reis iemand ontmoet die het ook leuk vindt om wat foto’s van zichzelf te hebben, zodat jullie elkaars paparazzi kunnen zijn.

Lees ook: 10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

Drone

Ben jij gezegend met een drone? Dan lees je dit artikel waarschijnlijk niet en maak je de allervetste reisfoto’s al. Dit is dus eigenlijk een tip aan mijzelf: koop een drone.

Hoe maak jij foto’s als je alleen op reis bent?

6 likes

Your email address will not be published.