Wat is een digital nomad? Ik beantwoord al je vragen.

Digital nomad

Wat is een digital nomad?

27 augustus 2017

Tags:

“Een digital nomad?!” Ik beken: toen ik de term voor het eerst hoorde, moest ik even gniffelen. “Zeg je dat nu echt en wat doet een digital nomad dan precies?”. Little did I know…

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad is iemand die geen vaste verblijfplaats heeft, maar de wereld over reist om telkens op een andere plek een thuis en werkplek te creëeren. Wereldwijd is er een enorm grote groep mensen met deze lifestyle, en ook in Nederland hoor je er steeds meer over. Het zijn voornamelijk mensen met creatieve beroepen zoals journalist, vormgever, fotograaf of webontwikkelaar. En geef ze eens ongelijk: een combinatie van veel vrijheid, lekker weer, een mooie omgeving en lage kosten klinkt toch heel aantrekkelijk?

Hoe gaat dat dan in z’n werk?

Waarschijnlijk zien we allemaal meteen een beeld van iemand met een laptop op het strand of naast het zwembad voor ons. Maar zo werkt het helaas niet. Een laptop is niet water -en zanddicht, en de felle zonnestralen die op je scherm schijnen zijn ook niet ideaal. Daarnaast is er veel te veel afleiding (al die hotte sixpacks ;-)) en heb je deadlines te halen. Wat mij betreft is het voordeel van locatieonafhankelijk werken dat je dat overal ter wereld kunt doen, en je als het werk af is je de omgeving kunt gaan verkennen. Als freelancer deel jij je eigen uren in, dus je kunt ook beslissen om om 5.00 uur te beginnen zodat je lekker vroeg klaar bent. Of juist pas om 15.00 uur en zodat je de ochtend vrij hebt. Net waar jij, en je opdrachtgever, behoefte aan hebt.

Over de hele wereld zitten coworking spaces: gedeelde werkplekken die je per uur, dag of maand kunt huren. Dè oplossing voor het groeiend aantal ondernemers en ideaal voor wie niet thuis of in een koffiezaakje wil of kan werken. En voor digital nomads extra fijn: je leert gelijkgestemden kennen.

Hoe word je een digital nomad?

Daar heb ik Girl on the Move voor opgezet. Per januari 2018 stop ik bij mijn huidige baan om het avontuur als digital nomad aan te gaan. Op dit blog schrijf ik tot die tijd over al mijn voorbereidingen, en vanaf die tijd over mijn ervaringen. Met het doel jou laten zien dat jij dit ook kunt! Het klinkt als een droom, maar tegenwoordig kun je ‘m gewoon laten uitkomen.

Lees ook: Hoe kom je als digital nomad aan werkgevers?

4 likes

Your email address will not be published.