De leukste hotspots van Vlissingen

Travel

De leukste hotspots van Vlissingen

20 mei 2021

Tags: , , , ,

Vlissingen heeft het allemaal. Kilometers strand, de langste boulevard van Nederland, leuke strandtenten, en een centrum met fijne hotspots en winkeltjes. Langs het strand vind je overblijfselen van een oude stadsmuur, uitkijktoren en een voormalige gevangenistoren. De havenstad is pittoresk en robuust tegelijk, dankzij de historisch panden en moderne hoogbouw. Het is niet groot, dus je kunt het in een dag gezien hebben, maar liever trek je er een paar dagen voor uit om er een staycation met dat echte vakantiegevoel van te maken. Ik ging er samen met m’n vriend drie dagen naartoe, en in dit blog deel ik de leukste hotspots van Vlissingen + hotel tips met je.

Lees ook: De mooiste boutique hotels van Nederland

Vlissingen hotspots

De Gecroonde Liefde

Na aankomst in Vlissingen zijn we linea recta het terras van de Gecroonde Liefde opgedoken, op de Nieuwendijk. De zon scheen, het was lunchtijd en er was plek op het terras. Wat een geluk, want je zit er heerlijk in de zon met uitzicht op het jachthaventje. Ik bestelde een witte wijn en een falafel bowl, en die smaakten heerlijk. Dat was ook meteen het enige vegan gerecht op de kaart, maar visliefhebbers zullen hier hun hart ophalen.

De Gecroonde Liefde in Vlissingen

Lunchen bij de Gecroonde Liefde

Kust

Iets verderop de Nieuwendijk zit Kust. Eerlijk is eerlijk: dit was onze eerste keuze, maar er stond geen terras buiten. Jammer, want het ziet er geweldig leuk uit. Denk: een logo met golven, luifel met roze en witte strepen, turquoise deuren, en een vintage interieur. Ik kreeg er beach vibes van, heerlijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Isabeau Vintage (@isabeau.vintage)

La Bella Cucina

Iets meer in het centrum zit La Bella Cucina, een Italiaanse delicatessenzaak en lunchcafé. Je kunt er dus allerlei lekkers halen of daar opeten. Ik zou dat laatste (zodra het weer kan) doen, want je zit er helemaal gezellig in een interieur vol kleur en palmbomen (behang). Een andere optie is een high tea à La Bella Cucina. En je kunt er ook nog unieke cadeautjes kopen. Moeilijk om hier met een lege tas weg te gaan dus!

Johnsons

Aan de Kleine Markt zit Johnsons, een saladebar. Vers, gezond, lokaal, duurzaam en verantwoord, zoals ze zelf zeggen. Als je bepaalde allergieën of dieetwensen hebt, is dit de plek voor jou want dat is hier geen probleem. Ook voor vega of vegan opties ben je hier aan het goede adres. Op het menu vind je diverse bowls, wraps en bagels. Altijd goed!

’t Pothuys

’t Pothuys is een concept store in de Walstraat, de winkelstraat van Vlissingen. Een interieurwinkel met mooie spulletjes voor in huis, om cadeau te geven of gewoon voor jezelf. Het motto van de winkel is: laten zien dat ecologisch, fair trade en sustainable, naast tijdloos, ook heel fris, hip en kleurrijk kan zijn. Love it!

De leukste hotspots van Vlissingen Zeeland

’t Pothuys & de Bloemenbeleving

De Bloemenbeleving

Naast ’t Pothuys zit De Bloemenbeleving. Een plantenwinkel met een ruim assortiment aan bloemen, boeketten, buiten- en binnenplanten, maar ook bloempotten en vazen. De winkel is zoals de naam al aangeeft een echte beleving dankzij de inrichting met vintage meubeltjes, schilderijtjes en overal wat te zien. En dat begint eigenlijk buiten al, want je kunt niet om het leuke stalletje heen!

The Juice Bar

The Juice Bar is een klein barretje volgestouwd met groente en fruit. Hier bestel je de lekkerste juices, smoothies en soortgelijke dingen. Ik ging voor een gember shot en dat was de sterkste die ik ooit gedronken had, haha! Buiten staan een paar zitplekken, dus als je geluk hebt kun je je sapje voor het kleurrijke barretje opdrinken.

The Juice Bar in Vlissingen

The Juice Bar

Tilly Rose

Je zult Tilly Rose niet snel missen, want het zit in een mintkleurig pand aan de Oude Markt. Het is een tea- en lunchroom, waar je terecht kunt voor allerlei zoetigheden. Van scones tot freakshakes, en wel tien soorten high teas. Geen zin in zoet? Op de menukaart staan ook allerlei soorten broodjes en tosti’s.

Cafe Marcus

Op de Oude Markt vind je ook Cafe Marcus, de plek voor een kop goede koffie. Het is een koffiebar die tientallen koffie- en theesoorten, maar ook heerlijke lunchgerechten met een moderne twist serveert. Denk aan tosti’s, salades en taartjes. En het ziet er zo leuk uit!

Vlissingen strand

Vlissingen heeft een stad én een strand. Er is kilometerslange promenade, die pal op het zuiden ligt! Lekker veel zonuren dus. De boulevard bestaat uit drie delen, die vernoemd zijn naar Zeeuwse zeehelden: De Ruyter, Bankert en Evertsen. Vanaf de boulevard heb je een mooi uitzicht op de passerende schepen. Er is ook een breed strand, perfect voor een lekkere stranddag. En daar vind je natuurlijk ook een aantal fijne hotspots. Komen ze!

Strandpaviljoen Pier 7

Als je vanaf het centrum naar het strand loopt, is Pier 7 de eerste strandtent die je tegenkomt. Verwacht geen Ibiza vibes, maar gewoon een prima strandtent met lekker veel zitplekken en een paar palmbomen. Wij gingen er op de eerste dag borrelen, maar helaas waaide het enorm en door de corona maatregelen konden we alleen op het terras zitten. Ondanks dat we onder een grote parasol mét heater zaten, was het te koud. We hebben er een wijntje gedronken en vegan bitterballen gegeten en zijn toen snel naar het hotel gegaan. Wel pluspunten voor de menukaart trouwens, waarop met icoontjes ingrediënten zijn aangegeven.

Boulevard 17

Boven Pier 7 zit Boulevard 17, een iets hippere zaak. Hier gingen we de tweede avond naartoe, vooral vanwege het grote terras en vegan aanbod op de kaart. En dat stelde niet teleur! We zaten helemaal vooraan op het terras met zeezicht, en bestelden onder andere de vegan nachos. Dat bleek een enorme schaal met nachos met wat frisse groenten, bedolven onder vegan kaas en guacamole. Yum!

Boulevard 17 Vlissingen in Zeeland

Boulevard 17

Brasserie BLVD

Een stukje verderop zit Brasserie BLVD. De perfecte plek voor als het flink waait, want op het terras zit je lekker achter glas. Je kunt er koffie met huisgemaakt gebak bestellen, een heerlijke lunch of diner. Op de menukaart vind je diverse vegetarische en veganistische gerechten, fijn! En terwijl je hier lekker zit, heb je ook hier een heerlijk uitzicht op het strand en langsvarende boten.

Brasserie BLVD in Vlissingen

Brasserie BLVD

Panta Rhei & Kontiki Beach

Weer een stukje verder lopen ligt strandpaviljoen Panta Rhei gelijk aan het strand, waardoor je hier ook een mooi uitzicht op zee hebt. Vanaf daar nog zo’n half uur lopen kom je Kontiki Beach tegen, gelegen op het zonnigste Zuidstrand tussen Vlissingen en Dishoek. En wat verder weg van de drukte van Vlissingen, ook fijn!

Doen in de buurt van Vlissingen

Uitgekeken? Dit kun je doen in de buurt van Vlissingen:

  • Pak de veerboot naar Breskens. De Westerschelde Ferry vaart op en neer tussen Breskens en Vlissingen, in twintig minuten ben je er. Eenmaal daar kun je ook weer genieten van het brede, kilometers lange strand.
  • Middelburg is ook een erg leuke stad, en maar 10 minuten rijden van Vlissingen! Leuke hotspots in Middelburg zijn: Juf, Brasserie 1600, Vivet, de Vriendschap en Plantaardig.

Vlissingen hotel tips

Als je op vakantie in eigen land gaat, wil je natuurlijk ook in een fijn hotel slapen. Een paar hotel tips voor Vlissingen!

Boutique Hotel Lupo

Wij sliepen in Boutique Hotel Lupo, een nieuw hotel in Vlissingen. Geopend in december 2020, dus middenin de corona periode. En het weekend dat wij er sliepen was het voor het eerst volgeboekt! Super fijn voor ze, en verdiend, want het is een super mooi hotel. Wij hadden een kleine tweepersoonskamer geboekt en die was top. Een lekker bed, kledingkast, klein koelkastje met daarboven een koffiemachine en waterkoker, eigen badkamer met regendouche en chrome gouden accenten en aparte wc. Helemaal compleet dus! Wat ik ook erg fijn vond, is het grote terras dat je mag gebruiken. Hier hebben wij ’s avonds lekker gegeten (de terrassen waren nog tot 18:00 uur open) en ’s ochtends ontbeten! Het ontbijt is inclusief je verblijf, en is een uitgebreid buffet. Ik had van tevoren gevraagd of er vegan opties waren, en die waren er zeker. Fijn!

Ik kan een overnachting bij Boutique Hotel Lupo dus zeker aanraden. Wij betaalden €218 voor twee nachtjes, wat ik best wel goedkoop vond aangezien het inclusief ontbijt is. Check hier de huidige tarieven!

Boutique Hotel Lupo in Vlissingen

Boutique hotel Lupo

Slaapstrandhuisjes op het Nollestrand

Wil je graag in Vlissingen slapen met zeezicht? Dan zou ik een huisje huren op het Nollestrand. Vanuit je accommodatie heb je een fantastisch uitzicht over de zee. Het slapen op het strand is een unieke ervaring. Want wat denk je van uit je bed direct de zee inlopen? Of een strandwandeling als er nog of niemand meer op het strand is? De slaapstrandhuisjes zijn geschikt voor vier tot vijf personen en van alle gemakken voorzien. Een weekend kost vanaf €508 euro in het laagseizoen. In de zomer zijn de huisjes alleen per week (of langer) te huur, en gaan ze vanaf €1000 per week. Het is dus voordeliger om met z’n vieren te gaan, zodat jullie de kosten mooi kunnen delen. Check hier de huidige tarieven!

Slaapstrandhuisjes op het Nollestrand in Vlissingen

Zandpaviljoen Pier 7

Hierboven al genoemd als strandtent, maar Pier 7 is ook een hotel! En niet zomaar een: de luxe beachrooms liggen allemaal óp het strand, direct onder de boulevard. Echt slapen op het strand dus! En je hebt ook meteen een stukje privé strand met ligstoelen. Ik zie het wel voor me hoor: wakker worden op het strand, een koffietje drinken op je eigen terras, uitkijkend over zee.

Er zijn 7 beachrooms, die verschillen qua grootte. Je boekt een kamer vanaf €130 per nacht, check hier de huidige tarieven.

Dat waren ze wel, de hotspots van Vlissingen! Ik vond het echt een leuke stad voor een weekendje weg, dus zou het zeker aanraden. Meer tips voor een vakantie in Nederland nodig? Lees dan ook:

3 likes

Your email address will not be published.