Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Travel

Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

18 mei 2022

Tags: , , ,

De allerbelangrijkste reis essentials zijn natuurlijk je paspoort, pinpas en eventueel creditcard. En dan heb je een koffer of backpack met alle standaard dingen, zoals kleding en toiletspullen. Meestal veel te veel, maar hoe vaker je reist hoe minder je inpakt en hoe beter je weet wat handig is. Zo heb ik gaandeweg een lijstje ontwikkeld van 10 dingen die ik standaard in mijn koffer gooi. En elke keer tijdens het uitpakken (en inpakken natuurlijk) ben ik mezelf er weer dankbaar voor. Hopelijk jij ook! 😉

Artikel van 18-04-2018, laatste update: 05-09-2022

Lees ook:

10x reis essentials

Een inpaklijst van 10 dingen die je altijd moet meenemen op vakantie.

Waterfles met filter

Niet alle landen zijn net als wij in Nederland gezegend met schoon en lekker water uit de kraan. Natuurlijk kun je overal wel flessen water in de supermarkt kopen, maar om plastic (en geld) te besparen kun je beter een waterfles met filter inpakken. Deze flessen filteren bacteriën, chloor en smaakmiddelen uit het kraanwater. Een Bobble waterfilterfles is hier bijvoorbeeld ideaal voor, met een inhoud van 550 ml en BPA vrij.

Oordoppen

Helaas zijn niet alle hotels geluiddicht, dus komen oordoppen vaker van pas dan ik zou willen. En als ik in een hostel slaap, doe ik ze standaard in. Een goede nacht slaap gegarandeerd! Er is altijd wel iemand die laat binnenkomt, of juist vroeg op moet. Met oordoppen in merk je hier niets van. Deze oordoppen zitten in een kokertje, erg handig want trust me: je raakt die dingen super makkelijk kwijt.

Slaapmasker

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de oordoppen. Als je in een hotel of AirBnB slaapt waar geen verduisterende gordijnen hangen, is een slaapmasker ideaal. Ook in een hostel doe ik altijd een slaapmasker op. Mensen hebben nog wel eens de neiging om midden in de nacht lekker het licht aan te doen, ook al lig jij al lekker te slapen. Ik heb er heel veel uitgeprobeerd en ik vind het belangrijk dat het bandje verstelbaar is, zodat-ie perfect om je hoofd sluit. Dit slaapmasker kan ik daarom aanraden.

Hammamdoek

Vroeger nam ik altijd een grote strandhanddoek mee op reis. Maar die dingen zijn zwaar én nemen veel plek in je koffer in! Terwijl een hammamdoek er leuk uitziet, licht en klein is, en snel droogt. Veel beter dus. Daarnaast is-ie multifunctioneel: je kunt ‘m gebruiken als handdoek voor op het strand of zwembad, als dekentje als het koud is, of als omslagdoek bij een bezoek aan een tempel of kerk. Deze hammamdoek is al op heel wat reisjes met me meegegaan en nooit ongebruikt in m’n koffer gebleven.

Powerbank

Tja dit spreekt wel voor zich. Als je een lange reis voor de boeg hebt waar je waarschijnlijk geen toegang tot een stopcontact hebt, kun je je powerbank inzetten. Alleen het idee dat je ‘m als back-up hebt, is al fijn. 😉 Deze van Ideal of Sweden is super mooi, lekker klein en licht, dus neem je gemakkelijk mee.

Slotje

Een slotje is altijd handig, bijvoorbeeld om je rugzak mee op slot doen, om zakkenrollers tegen te houden. Of als je je spullen op de dag van vertrek bij de receptie achterlaat. Maar ook als je in hostels gaat slapen is een slotje super handig. Vaak is er namelijk wel een mogelijkheid om je spullen achter slot en grendel op te bergen, alleen moet je zelf nog even voor dat slot zorgen. Ik heb gewoon een simpel slotje.

Opvouwbaar tasje

Als handbagage neem je waarschijnlijk een grote tas, rugzak of zelfs koffertje mee. Maar als je bijvoorbeeld een keer naar het strand of de markt wil, heb je geen zin om daarmee rond te gaan slepen. Daarom is een opvouwbaar tasje of canvas tasje ideaal, en zo klein op te vouwen dat-ie altijd nog wel ergens in je koffer past.

Lakenzak

Een lakenzak is ideaal voor als je in een bed moet slapen waar je éigenlijk liever niet in wilt liggen. Bijvoorbeeld in een hotelkamer die er op de foto’s toch echt stukken beter uitzag. Maar ook als het super heet is, en je niet zonder iets over je heen wilt slapen (om muggen te weren of als je in een gemengde slaapzaal in een hostel ligt). Ik heb een lakenzak van Egyptisch katoen waardoor hij licht en sterk is, maar vooral heerlijk zacht. Je rolt ‘m gemakkelijk heel klein op, en past dus echt nog wel in je koffer.

Notitieboek

Neem altijd een notitieboekje en pen mee. Het is leuk om een reisdagboekje bij te houden, zeker als je alleen reist. Het helpt je alle indrukken en ervaringen te verwerken, en zorgt er ook voor dat ze minder snel vergeet. Daarnaast is het handig om wat dingen op te schrijven over je route, de taal, of contactgegevens van andere reizigers.

Zonnebrandcrème

Last but certainly not least: altijd een fles zonnebrandcrème inpakken. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een goede hebt, van een merk dat je kent. Daarnaast zijn zonnebrandcrèmes in het buitenland vaak een stukje duurder. Meteen even bestellen dus! Na een lange zoektocht en veel verschillende producten te hebben gebruikt, zijn dit mijn favoriete zonnebrandcrèmes:

  • Eucerin Sun Fluid SPF 50 voor het gezicht: laat geen witte waas achter, trekt snel in en is niet vettig
  • Aloe Pura Sun Lotion SPF 25 voor het lichaam: smeert gemakkelijk uit, laat geen witte waas achter en verzorgt je huid dankzij de avocado en jojoba olie
  • Naïf voor het lichaam en gezicht: smeert goed uit zonder witte waas achter te laten

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Inpakken: 10 essentials die je altijd op reis mee moet nemen

Wat zijn jouw reis essentials, met welke producten ben jij eenmaal op reis altijd weer blij dat je ze hebt ingepakt?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

4 likes

Your email address will not be published.