Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Travel

Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

18 april 2018

Tags: , ,

De allerbelangrijkste reis essentials zijn natuurlijk je paspoort, pinpas en eventueel creditcard. En dan heb je een koffer of backpack met alle standaard dingen, zoals kleding en toiletspullen. Meestal veel te veel, maar hoe vaker je reist hoe minder je inpakt en hoe beter je weet wat handig is. Zo heb ik gaandeweg een lijstje ontwikkeld van 10 dingen die ik standaard in mijn koffer gooi. En elke keer tijdens het uitpakken (en inpakken natuurlijk) ben ik mezelf er weer dankbaar voor. Hopelijk jij ook! 😉

Lees ook: 6 handbagage essentials voor een chille vlucht

Waterfles met filter

Niet alle landen zijn net als wij in Nederland gezegend met schoon en lekker water uit de kraan. Natuurlijk kun je overal wel flessen water in de supermarkt kopen, maar om plastic (en geld) te besparen kun je beter een waterfles met filter inpakken. Deze flessen filteren bacteriën, chloor en smaakmiddelen uit het kraanwater. Een Bobble waterfilterfles is hier bijvoorbeeld ideaal voor, met een inhoud van 550 ml en BPA vrij.

Oordoppen

Helaas zijn niet alle hotels geluiddicht, dus komen oordoppen vaker van pas dan ik zou willen. En als ik in een hostel slaap, doe ik ze standaard in. Een goede nacht slaap gegarandeerd! Er is altijd wel iemand die laat binnenkomt, of juist vroeg op moet. Met oordoppen in merk je hier niets van. Deze oordoppen zitten in een kokertje, erg handig want trust me: je raakt die dingen super makkelijk kwijt.

Slaapmasker

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de oordoppen: doe in een hostel altijd een slaapmasker op. Mensen hebben nog wel eens de neiging om midden in de nacht lekker het licht aan te doen, ook al lig jij al lekker te slapen. Maar ook als je in een AirBnB, hotel of op een bank bij iemand thuis slaapt waar geen verduisterende gordijnen hangen, is het ideaal. Ik heb er heel veel uitgeprobeerd en het Treets slaapmasker is al een paar jaar mijn beste vriend, omdat-ie twee verstelbare bandjes heeft en een extra verduisteringstuk tussen je neus en ogen. Perfect!

Hamamdoek

Vroeger nam ik altijd een grote strandhanddoek mee op reis. Maar die dingen zijn zwaar én nemen veel plek in je koffer in! Terwijl een hamamdoek er leuk uitziet, licht en klein is, en snel droogt. Veel beter dus. Daarnaast is-ie multifunctioneel: je kunt ‘m gebruiken als handdoek voor op het strand of zwembad, als dekentje als het koud is, of als omslagdoek bij een bezoek aan een tempel of kerk. Deze turqoise/wit gestreepte is al op heel wat reisjes met me meegegaan en nooit ongebruikt in m’n koffer gebleven.

Powerbank

Tja dit spreekt wel voor zich. Als je een lange reis voor de boeg hebt waar je waarschijnlijk geen toegang tot een stopcontact hebt, kun je je powerbank inzetten. Alleen het idee dat je ‘m als back-up hebt, is al fijn. 😉 Deze van Anker is lekker klein en licht, dus neem je gemakkelijk mee.

Slotje

Vooral als je in hostels gaat slapen, is een slotje super handig. Vaak is er namelijk wel een mogelijkheid om je spullen achter slot en grendel op te bergen, alleen moet je zelf nog even voor dat slot zorgen. Maar je kunt er natuurlijk ook je rugzak mee op slot doen, om zakkenrollers tegen te houden. Ik heb gewoon een simpel slotje, zoals deze.

Canvas tasje

Als handbagage neem je waarschijnlijk een grote tas, rugzak of zelfs koffertje mee. Maar als je bijvoorbeeld een keer naar de markt wil, heb je geen zin om daarmee rond te gaan slepen. Daarom is een canvas tasje ideaal, en hij is zo klein op te vouwen dat-ie altijd nog wel ergens in je koffer past.

Lakenzak

Een lakenzak is ideaal voor als je in een bed moet slapen waar je éigenlijk liever niet in wilt liggen. Maar ook als het super heet is, en je niet zonder iets over je heen wilt slapen (denk gemengde slaapzaal). Ik heb een katoenen lakenzak, die heel klein op te rollen is, en dus echt nog wel in je koffer past.

Notitieboek

Neem altijd een notitieboekje en pen mee. Het is leuk om een reisdagboekje bij te houden, zeker als je alleen reist. Het helpt je alle indrukken en ervaringen te verwerken, en zorgt er ook voor dat ze minder snel vergeet. Daarnaast is het handig om wat dingen op te schrijven over je route, de taal, of contactgegevens van andere reizigers.

Lees ook: Reizen met een backpack vs koffer: wat is beter?

Kokosvet

Ik gebruik kokosvet om te koken, als oogmake-up remover, haarmasker, om m’n lichaam mee in te smeren, en sinds kort ook voor oil pulling. Hij vervangt dus meerdere producten, wat ruimte en gewicht in je koffer scheelt. Wel even goed inpakken, want je wilt niet dat dit gaat lekken.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken Inpakken: 10 essentials die je altijd op reis mee moet nemen

Wat zijn jouw reis essentials, met welke producten ben jij eenmaal op reis altijd weer blij dat je ze hebt ingepakt?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 🙂

4 likes

Your email address will not be published.