7 plekken voor een Workation in Nederland

Digital nomad

7 plekken voor een Workation in Nederland

26 mei 2021

Tags: , , , ,

Op workation in Nederland? Jaaa, goed idee! Je kunt natuurlijk op werkvakantie in het buitenland, maar waarom niet in eigen land? Daar heb je vast ook nog genoeg te ontdekken! En je maakt thuiswerken een stuk leuker door dat af en toe op een andere plek te doen. Wedden dat het je creativiteit ook prikkelt? In dit blog 7 ideeën voor een workation in Nederland.

Lees ook: 7x een fijne flexwerkplek op het strand

Workation in Nederland

First things first. Denk jij: workation, wat is dat? De betekenis van workation is letterlijk een werkvakantie. Work + vacation = workation. Je verblijft dus een paar dagen of een week op een andere locatie, om vanuit daar te werken. De voordelen van een workation in Nederland zijn:

  • Volle focus, want je wordt minder afgeleid door alle dingen thuis
  • Geen huisgenoot/lover/familie om je heen, tenzij je die meeneemt
  • Nieuwe omgeving = nieuwe inspiratie
  • Na werk of in je pauze kun je je nieuwe omgeving verkennen
  • Je hoeft niet te ver te reizen, je kunt gewoon met de auto of het openbaar vervoer
  • Als je iets vergeet, kun je het nog ophalen

Voorwaarde voor een goede workation is natuurlijk dat de accommodatie die je boekt goede wifi heeft en een werkplek. Bedenk van tevoren ook of je het fijn vindt om zelf te (kunnen) koken of dat je liever uit eten gaat/eten bestelt. In het eerste geval kun je het beste een eigen huisje met keuken boeken, in het tweede geval is een hotelkamer ook een optie.

Lees ook: Wat is een workation? Een uitleg & tips

Workation op de Veluwe

Wil je graag op workation op de Veluwe? Op Droompark De Zanding staan een aantal hele leuke tiny houses. Alles zit erop en eraan – denk badkamer, keuken, keukentafel en zithoek. En het is de ideale locatie om in je lunchpauze lekkere wandelingen te maken. Werken en genieten tegelijkertijd! Een ander voordeel van dit park is de tiny office. Dit is een klein huisje met een bureau en bankje, met een prachtig uitzicht op een meer. Deze tiny office is als gast van het park gratis te gebruiken na reservering. Dus je kunt in je eigen tiny house of in de tiny office werken, ideaal!

Lees ook: Op workation in een tiny house op de Veluwe

Op workation in een tiny house op de Veluwe

Amsterdam workation

Liever op workation in de stad? Dan raad ik The Delphi in Amsterdam-Zuid aan. Het hotel heeft namelijk een aantal arrangementen, waaronder de ‘Workation 36hrs’. Voor €99 heb je een hotelkamer met bureau twee dagen tot je beschikking, inclusief ontbijt. Het zit in een rustige buurt, maar er zijn genoeg fijne hotspots voor koffie, lunch en/of diner om de hoek. En in tien minuten lopen sta je op het Museumplein, binnen 30 minuten in het centrum van Amsterdam.

Lees ook: Op workation in Amsterdam bij The Delphi hotel

Workation in Nederland bij The Delphi hotel in Amsterdam

Thuiswerken in Utrecht

Een andere fijne stad voor een workation is Utrecht. In een getransformeerde kerk in het centrum zit BUNK: een hotel en hostel in één. Je vindt hier betaalbare compacte luxe kamers en slim ingerichte pods. Er is een restaurant met een betaalbaar menu, en daar kun je ook werken. Dat kan overigens ook in een van de andere gezamenlijke ruimtes, die speciaal gemaakt zijn om even bij te komen of te socializen. Dus als je naar een betaalbare en leuke plek voor een workation in het centrum van Utrecht zoekt, is dit een goede optie!

BUNK Hotel zit trouwens ook in Amsterdam-Noord!

Lees ook: De leukste hotels in Amsterdam-Noord

Workation in Nederland: BUNK in Utrecht

Workation in Friesland

Werken met uitzicht op de landerijen? Dat kan in dit natuurhuisje in Friesland! Van het vroege voorjaar tot in de late herfst kun je in deze nieuwe Tiny House verblijven en werken. Het natuurhuisje is volledig geïsoleerd, verwarmd en compleet ingericht. Voorzien van slaapkamer met badkamer en suite en keuken. Vanaf de bank, het tafeltje of je eigen privéterras geniet je optimaal van het groene uitzicht.

Workation in Nederland: in een natuurhuisje in Friesland

Workation in Zeeland

Zeeland is ideaal als je van het strand houdt. Wat denk je van ’s ochtends een paar uur werken, en ’s middags het terras op? Of je laptop openklappen in een strandtent, om te werken met uitzicht op zee? In Vlissingen vind je kilometers strand, de langste boulevard van Nederland, leuke strandtenten, en een centrum met fijne hotspots en winkeltjes. Boek een beach house op het Nollestrand, zodat je vanuit je accommodatie een fantastisch zeezicht hebt. Het slapen op het strand is een unieke ervaring en zal je sowieso nieuwe creativiteit brengen. De slaapstrandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien. Check hier de huidige tarieven!

Lees ook: Vlissingen hotspots voor een weekendje Zeeland

Slaapstrandhuisjes op het Nollestrand in Vlissingen

Workation Terschelling

Een workation op Terschelling, in een eigen huisje in de duinen. Hoe leuk is dat? Dit natuurhuisje staat bovenop een duin en ligt middenin het beschermde duingebied van Midsland aan Zee, met vrij uitzicht richting West aan Zee. De bungalow is voorzien van moderne faciliteiten zoals een Nespresso machine, vaatwasser en SMEG zespits gasfornuis met twee gasovens – dus je kunt je uitleven in de keuken. De woonkamer heeft een aangrenzend terras op het zuiden en de eetkamer heeft een prachtig uitzicht over een duinmeer en over het vogelbroedgebied. Het Noordzeestrand bevindt zich op circa 300 meter.

Workation in Nederland: natuurhuisje op Terschelling

Workation aan zee in Basecamp IJmuiden

Basecamp IJmuiden is een Tiny House Workhub en Eco-Retreat voor digital nomads. Daarnaast zijn de Tiny Houses perfect als vakantiehuis, meeting room, maar ook als tijdelijke thuisbasis van maximaal zes maanden. De perfecte plek voor een workation dus! De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, inclusief koffiemachine en vaatwasser. Ook fijn: vanuit je Tiny House stap je direct in de Kennemerduinen, en in 2 minuten sta je op het strand van IJmuiden.

Lees ook: Op workation aan zee bij Basecamp IJmuiden

Workation in Nederland: Basecamp IJmuiden

Foto: Basecamp IJmuiden

Dit waren mijn tips voor een workation in Nederland! Lees ook: 

2 likes

Your email address will not be published.