add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

werkplekken met goede koffie en wifi in Lissabon

Digital nomad

Mijn verhaal: Van kantoorbaan naar Digital Nomad-bestaan

11 april 2017

Tags: , ,

Begin 2018 is mijn leven 360 graden veranderd. Van een werkend leven waarbij alle vakantiedagen zo slim mogelijk ingezet werden om zoveel mogelijke toffe trips te maken, naar een leven als digital nomad. Ik beken: toen ik die term voor het eerst hoorde moest ik ook een beetje gniffelen, maar het wordt internationaal gebruikt en dekt de lading. Dus ja, een digital nomad! 😉

Van reisfanaat…

Ik heb reizen altijd al te gek gevonden, of dat nou een weekend weg, backpacktrip of solo reis was. Tijdens elke reis vulde ik boeken met mijn avonturen: vroeger waren dat plakboeken, later werden het notitieboeken. In april 2017 zat ik een week in een stilteretraite in Thailand en daar besloot ik dat reizen mijn werk moest worden. Ik ben oud genoeg om te weten dat ik jong genoeg ben en dit een ‘nu of nooit’-kwestie is.

…naar digital nomad

Een digital nomad is iemand die geen vaste verblijfplaats heeft, maar de wereld over reist om telkens op een andere plek een thuis en werkplek te creëeren. Ik ben freelance tekstschrijver en social media-expert (zie mijn werk), en heb dus eigenlijk alleen mijn laptop en een goede internetverbinding nodig om mijn werk te kunnen doen. En goede koffie, laten we eerlijk zijn. 😉 Maar waarom zou ik dat dan standaard van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur in het regenachtige Nederland doen? Als het ook flexibel in te delen is, op verschillende plekken ter wereld, met een verse kokosnoot naast me?

Girl on the Move

Per 31 december 2017 ben ik met mijn fulltime baan als hoofdredacteur van Ondertussen.nl gestopt, om het avontuur als digital nomad aan te gaan. Op dit blog schrijf ik over mijn voorbereidingen, ervaringen en tips, want ik wil jou laten zien dat jij dit ook kan! Daarnaast deel ik veel reis tips en mindfulness, want dat is waar het allemaal begon en ik geloof dat het niet gaat lukken zonder de juiste mindset. Girl on the Move staat dus letterlijk en figuurlijk voor in beweging staan: reizen & zelfontwikkeling.

Een aantal artikelen die antwoord geven op de meest gestelde vragen:

In deze video vertel ik meer over hoe ik van kantoorbaan naar digital nomad ben gegaan:

Vragen? Vragen!

Stuur me een berichtje, of volg me op TikTokInstagramPinterest of Facebook. Vind ik leuk!

12 likes

Your email address will not be published.