Workation in Nederland: Basecamp IJmuiden

Digital nomad

Op workation aan zee bij Basecamp IJmuiden

17 mei 2021

Tags: , , ,

Op workation aan zee? Dat kan ook gewoon in Nederland. Gastblogger Tessa Knijnenburg (31) ging op solo trip & workation naar Basecamp IJmuiden. In dit blog deelt ze haar ervaring!

Na mijn workation in een tiny house op de Veluwe had ik de smaak te pakken. Wanneer je niet naar het buitenland kunt, is dit de best-next-thing, toch? Ik besloot om mijn volgende workation te combineren met de zogenaamde ‘Helweek‘, een concept waarbij je vroeg op staat, veel beweegt, online workshops volgt over zelfontwikkeling – en echt aan de slag gaat met dingen die je altijd uitstelt. Let’s do this!

Workation aan zee

Inmiddels wist ik dat ik deze keer niet in de bossen wilde zitten, maar liever in de buurt van het strand. Het liefst op plek waar meerdere huisjes staan, want ik ging nu alleen en ik vind het wel een prettig idee als er mensen in de buurt zijn. Na veel onderzoek doen kwam ik uit bij Basecamp IJmuiden, een uitvalsbasis – zoals ze het zelf omschrijven – voor het experimenteren met nieuwe en duurzame vormen van wonen, energie- en voedselvoorziening. Hoewel dat zeker interessant is, was ik gewoon blij met het tiny houses aanbod, op 2 minuten lopen van de zee. Top!

Lees ook: 7 leuke plekken voor een workation in Nederland

Basecamp IJmuiden

Vanaf Amsterdam Sloterdijk nam ik de bus naar IJmuiden aan Zee en was ik vanaf de bushalte in 5 minuten op plek van bestemming. Ik had een code gekregen om het cijferslot aan het huisje open te maken en de sleutel te pakken – en als ik nog vragen had mocht ik whatsappen. Fijn, niet wachten bij een incheckbalie! Het huisje zag er keurig uit, met een slaaploft voor 2 personen (wel wat goede ladder skills nodig om bovenin te geraken) en nog een 1 persoonsbedstee beneden. De organische zeep, de verwarming onder de kurken vloer en de wc waar bij het doorspoelen stukjes ‘natuur’ mee komt verraadden dat duurzaamheid hier voorop staat.

In de drie dagen dat ik er was, heb ik veel over het strand gewandeld. Het was nog wel erg koud, met veel wind, dus lekker zonnen was er niet bij. Wel lekkere koffie gehaald én goede vegakrokketten gescoord bij strandpaviljoen Zilt aan Zee! Helaas was het terras nog niet open, maar ik kan me goed voorstellen dat je daar heerlijk uit de wind zit deze zomer. Al-met-al was het een hele leuke tiny house experience en wordt het mij ook steeds duidelijk dat leven in een tiny house niet klein hoeft aan te voelen. Zelfs toen een vriendin langskwam was er voldoende plek voor ons beiden om te werken en rond te hangen.

Lees ook: 7x fijne flexwerkplek op het strand

De prijs van tiny living

Dat tiny living duur is, is wel iets wat voorop staat! In mijn zoektocht naar een workation-waardige tiny house (lees: minimaal goede wifi en een tafel om aan te werken), was dit nog een van de betere deals als je alleen gaat. Gemiddeld betaal je algauw €100 euro per nacht en zo ook hier. Ik betaalde bij Basecamp IJmuiden €210 voor twee nachten in een slaaploft voor 2 personen en heb uiteindelijk nog een late check out (tot 12:00 uur) geboekt voor €21. Niet goedkoop, wel weer een hele leuke ervaring!

Waar de volgende workation heen gaat? Hopelijk naar het buitenland! Het plan voor het najaar is om in Portugal een combinatie van vakantie en workation te houden. Maar in de tussentijd zou ik graag nog een paar dagen vanuit een ander leuk huisje in Nederland werken. Heb je tips? Laat het hieronder weten!

Ook op workation aan zee? Bekijk meteen de huidige tarieven van Basecamp IJmuiden!

Meer workation tips:

0 likes

Your email address will not be published.