Hotel Grand Amour in Parijs

Travel

Zo creëer je een boutique chic slaapkamer

12 november 2020

Tags: ,

Het leuke van reizen vind ik dat je er altijd zoveel inspiratie van krijgt. En die inspiratie gaat alle kanten op: van nieuwe werkideeën tot interieur. Vorig jaar sliep ik samen met m’n vriend in Hotel Grand Amour in Parijs, en ik was meteen weg van onze hotelkamer. De klassiek roze kleur op de muur, vintage meubels, gouden details en fluwelen gordijnen. En dan heb ik het nog niet eens over dat heerlijke bed gehad, met enorme kussens waar je in verdwijnt. Nu m’n vriend en ik zijn gaan samenwonen, hebben we de slaapkamer omgetoverd tot een boutique hotelkamer, geïnspireerd op Hotel Grand Amour! Wil jij thuis ook een boutique chic slaapkamer creëeren? Lees dan verder voor mijn tips!

Lees ook: Hotel Grand Amour: slapen in een artistieke roze kamer

Een boutique chic slaapkamer

Boutique hotels zijn vaak kleinschalig, met veel aandacht voor detail. De hotelkamers stralen luxe uit en worden ingericht volgens de laatste interieurtrends. Geen standaard witte muren, maar een warme kleur of mooi behang. Kies een aantal accentkleuren om de ruimte nog een luxer gevoel te geven. En wat betreft accessoires mag je lekker uitpakken: mooie nachtkastjes met opvallende nachtlampjes, een aantal koffietafelboeken en een luxe geurkaars. Vermijd prullaria, kies liever voor een aantal echt mooie spullen. Licht is ook erg sfeerbepalend, dus ga bij voorkeur voor verschillende lampjes die dimbaar zijn. Ook de lamp zelf is belangrijk: gouden accenten dragen bij aan een luxe look.

Zo creëer je een boutique chic slaapkamer

Het Franse balkonnetje moeten we er thuis maar even bij denken 😉

Lees ook: De 12 mooiste boutique hotels van Nederland

Het lekkerste bed

Voor een slaapkamer met hotelgevoel is het bed het belangrijkst, want eerlijk is eerlijk: in een hotelbed wil je voor altijd blijven liggen. Is jouw bed aan vervanging toe? Ga dan voor een exemplaar met een mooi hoofdbord. Investeer ook in een goed matras, zodat je de komende jaren heerlijk slaapt. Echt, je zult jezelf dankbaar zijn! Over het algemeen geldt voor een boutique chic slaapkamer dat het bed lekker groot mag zijn. Heb je echter niet zoveel ruimte in de slaapkamer? Kijk dan eens naar een ruime twijfelaar.

Denk daarnaast ook aan een mooi dekbedovertrek. Kies bijvoorbeeld voor een glanzend dekbedovertrek van katoensatijn voor een luxe uitstraling. Hotelkamers hebben vaak witte dekbedovertrekken, maar dat durf ik zelf thuis niet aan uit angst voor vlekken. Ik ben nogal onhandig, en heb al meer dan eens koffie over m’n bed heen gegooid. Enne, vergeet de kussens niet! Het liefst vier stuks, zodat je er lekker in kunt verdwijnen.

Ik ben zo blij met onze nieuwe slaapkamer! Ik krijg er echt een hotelgevoel van. Ga jij ook aan de slag met een boutique chic slaapkamer? 

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.