add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Oud & Nieuw in Valencia: de lichtshow op Plaza Ayuntamiento

Travel

Oud en Nieuw in Valencia vieren: de leukste opties

19 oktober 2023

Tags: , , ,

Oud en Nieuw in Valencia vieren? Goed idee! Met een gemiddelde van 15 graden in december is het een stukje warmer dan in Nederland. Vanaf begin december is de stad versierd met veel lichtjes en kerstbomen, wat voor een unieke sfeer zorgt. Benieuwd wat te doen met Oud en Nieuw in Valencia? In dit blog de leukste tips!

Lees ook: Kerst in Valencia: leuke activiteiten & kerstmarkten

Oud en Nieuw in Valencia

Traditie op oudejaarsavond

Wat je ook gaat doen, de traditie in Valencia is om op oudejaarsavond om klokslag 00:00 uur 12 druiven te eten. Eén druif per klokslag. Lukt het je alle 12 druiven tijdens de 12 klokslagen op te eten, dan zul je in het nieuwe jaar 12 maanden geluk hebben. Vergeet ze dus vooral niet van te voren te kopen!

Kerst in Valencia

Foto: Visit Valencia

Vuurwerk in Valencia

In Valencia mag je zelf geen vuurwerk afsteken, maar niet getreurd: op vier verschillende plekken in de stad wordt vuurwerk afgestoken. Dat zijn:

  • Op Plaza Ayuntamiento
  • In de Turia-tuinen ter hoogte van het busstation
  • Bij de Torres de Serranos
  • In de Stad van Kunst en Wetenschap

Lees ook: Doen in Valencia: 12 tips voor je stedentrip

Feest op Plaza Ayuntamiento

Plaza Ayuntamiento is de place to be op oudejaarsavond in Valencia. Op 31 december is het er de hele dag feest. Van 11:00 tot 12:30 uur voor kinderen met vuurwerkshows, dansers en acteurs, vanaf 22:30 uur voor volwassenen. Het plein is dan omgetoverd tot een grote dansvloer met optredens van Valenciaanse dj’s, even voor 00:00 uur wordt een lichtshow op de muren van het stadhuis geprojecteerd en om 00:00 uur wordt de vuurwerkshow afgestoken. Daarna kun je nog even blijven dansen, want de dj draait tot 01:45 uur. Het kan hier flink druk worden, dus zorg dat je op tijd bent als je dit mee wilt maken.

Uitgaan in Valencia

Ga je liever naar een feestje om Oud en Nieuw in Valencia te vieren? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Marina Beach Club, aan het strand. Hier wordt NYE Marina gehouden en kun je tot in de vroege uurtjes dansen op housemuziek. Het feest duurt van 23:00 tot 06:00 uur en een kaartje kost €30. Andere discotheken in Valencia zijn o.a. Mya, Le Premier en Rumbo. ¡Feliz Año Nuevo!

Oud & Nieuw in Valencia: de lichtshow op Plaza Ayuntamiento

Foto: Visit Valencia / Roberto Milan / Elyella Djs

Valencia stedentrip boeken

Zin in om met Oud en Nieuw in Valencia te zijn? Lees vooral onderstaande tips even door, die je kunnen helpen bij het plannen van je stedentrip.

Meer tips? Lees dan ook: 

Andere leuke bestemmingen om Oud & Nieuw te vieren:

Artikel van 14-12-2022, laatste update: 08-12-2023

0 likes

Your email address will not be published.