add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Hotel Grand Amour in Parijs

Travel

Hotel Grand Amour in Parijs: overnachten in een artistieke roze kamer

5 januari 2023

Tags: , , , , ,

Hotel Grand Amour in Parijs stond al een tijdje op mijn bucketlist, en eindelijk was het eindelijk zover. Samen met m’n vriend sliep ik hier twee nachtjes tijdens een Eurotrip met de trein. En ik kan meteen zeggen: het overtrof al mijn verwachtingen. De inrichting, de details, het vriendelijke personeel: wanneer mag ik intrekken? Lees verder voor mijn review!

Lees ook: 9x de leukste hotels in Parijs

Hotel Grand Amour

Dit hotel heeft twee vestigingen in Parijs: Hotel Amour en Hotel Grand Amour. Wij sliepen in de laatste, gelegen op de Rue de la Fidéleté in het 10e arrondissement en op tien minuten lopen van Gare du Nord. Ik koos voor dit boutique hotel vanwege de fijne ligging, en een overnachting is hier iets goedkoper dan in Hotel Amour. Maar de kamers zijn er niet minder op! En goed te betalen: wij kozen een Medium Room en betaalden daar €125 per nacht voor. Er is ook een small room, waar je -met iets minder ruimte- ook met z’n tweeën kunt slapen. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

De kamers van Hotel Grand Amour

De kamers zijn allemaal anders ingericht, maar wij kregen een volledig roze kamer. En dan geen prinsessenroze, maar heel klassiek roze. Met vintage meubels, gouden details en fluwelen gordijnen die voor twee Franse balkonnetjes hangen. Alles is artistiek, fotogeniek, en net even anders dan anders. Denk aan een lange spiegel achter de douche, een koperen kledingrek als kast en naaktfotografie aan de muren.

Bij binnenkomst stond de radio aan en lag er een getekend welkomstkaartje op bed. Daarnaast nog twee chocolaatjes, een fles water en wat kaartjes van Hotel Grand Amour Paris. Van die kleine dingen waardoor je je meteen welkom en thuis voelt. En dan heb ik het nog niet eens over dat heerlijke bed gehad, met enorme kussens die je meteen mee naar huis wilt nemen. Bij de wastafel vind je producten REN clean skincare, heerlijk voor onder de regendouche. 

Zie ook: Mini-vlog: een weekend in Parijs met m’n lief

Via de website kun je heel gemakkelijk roomservice bestellen, waar wij gretig gebruik van maakten om zo lekker lang van de kamer te genieten. Het ontbijt werd op een enorm dienblad bezorgd, en was werkelijk heerlijk. Het fruit is ook echt vers en de granola huisgemaakt. Aanrader!

Restaurant, bistro en cocktailbar

De kamers zijn niet het enige dat je naar Hotel Grand Amour zal trekken. Er is namelijk ook een restaurant waar je terecht kunt voor koffie, ontbijt, lunch en diner. Je kunt in de bistro of in de binnentuin plaatsnemen – die in de winter overigens overdekt is. Veel roze en planten hier, een echte Insta fotospot! Daarnaast beschikt het hotel over een cocktailbar, ontdekten we toen we ‘s avonds nog een drankje wilden doen. We werden meegenomen naar een hele andere ruimte, die aanvoelde als een speakeasy bar. Leuk! Dus ook als je er niet slaapt, ga er zeker even heen voor een hapje, koffietje, of cocktail tijdens je Parijs stedentrip.

Meer Parijs tips? Lees dan ook:

Artikel van 01-09-2019, laatste update: 05-01-2023

1 likes

Your email address will not be published.