Vegan in Lissabon

Travel

Vegan in Lissabon: mijn favo restaurants

5 maart 2019

Tags: , , ,

Voorafgaand elke trip denk ik: nu zal vegan eten wel écht moeilijk worden. Zo ook weer in Lissabon. Want dat is toch de stad van Pastéis de nata, vlees en vis? Ook ja, maar die Pastéis de nata heb ik vegan gevonden en blijkt de wijk waarin ik verblijf een vegan heaven. Ga jij er binnenkort ook naartoe? Dan heb je vast wat aan mijn vegan in Lissabon tips. Enne, ook als jouw gezelschap niet veganistisch eet zijn dit echt aanraders!

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

Maria Limão

Nicolau Lisboa is een tentje dat op elke hotspot-lijst van Lissabon staat, dus die laat ik achterwege (hoewel het wel echt leuk is). Daarvoor in de plaats raad ik je Maria Limão aan. Hetzelfde idee, maar dan zonder lange rij voor de deur. Denk pannenkoeken (zie foto bovenaan dit artikel), toast met avocado, shakes, of een uitgebreide brunch. Het is daarnaast ook echt goedkoop: voor 2x pannenkoeken, toast met guacamole, bananen smoothie, espresso en cappuccino met havermelk was de rekening in totaal €18,05.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Foodprintz

Bij Foodprintz ligt de focus op food, yoga en education. De menukaart is all vegan en er staan uiteenlopende gerechten op. Denk aan salades, soep, toasts, taartjes en zelfs ijs. Voor een cappuccino met havermelk en een grote salade van spinazie, pompoen, zoete aardappel en amandel-feta betaalde ik €12. Foodprintz was trouwens ook echt een van mijn favoriete plekken in Lissabon om op m’n laptop te werken.

Bekijk ook: Vlog: een dag uit mijn leven als digital nomad in Lissabon

Las Vegan

Las Vegan zit om de hoek van mijn verblijf, en kwam ik toevallig via Google Maps tegen. Het is een klein en knus tentje, en de eigenaar is super open en enthousiast. Ik heb hier de allerlekkerste vegan burger ooit gegeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Mez Cais

Mez Cais zit op LX Factory, een oud industrieterrein dat is omgetoverd tot een hip gebied vol leuke winkeltjes, gezellige koffietentjes en restaurants. Bij Mez Cais eet je, zoals je misschien wel verwacht, Mexicaans. Denk: Margarita’s, guacamole & tortilla chips, en taco’s. Heerlijk! Er staan vlees, vegetarische en veganistische gerechten op de kaart. 

My Mother’s Daughters

My Mother’s Daughters heeft een all vegan menukaart en een terras in de zon. Ik heb hier meerdere keren gegeten en heb onder andere de Ohmmelet en linzenkroketjes geprobeerd. Allebei overheerlijk! Voor een cappuccino met havermelk betaal je hier €3,50 en de heerlijke lunchgerechten gaan vanaf €6,50.

Vegan in Lissabon: mijn favo restaurants

Tantura

Tantura is een Israëlisch restaurant en dan zit je bij mij al snel goed. Ik bedoel: hummus is life & falafel is like family. Er staan zowel vleesgerechten als veganistische gerechten op de kaart. Zo at ik een pita bloemkool, mijn vriend een pita meatball, en deelden we een bord falafel, een salade met geroosterde groenten en vegan chocoladetruffels toe. Zó lekker! Tel daar twee glazen rode wijn bij op en de rekening was €35,90. Wel even reserveren trouwens, want het is er druk.

Hummusbar Lisboa

Houd je van hummus en vind je het leuk om een markt te bezoeken? Ga dan naar Hummusbar Lisboa in Campo de Ourique Market. Yum!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Veganapati

Het motto van Veganapati is: I don’t just eat vegan, I live vegan. Dit mooi ingerichte restaurant zit in het centrum en heeft een all vegan menukaart met erg uiteenlopende gerechten. Denk aan Tofu Scramble, Eggplant Parmesan, risotto en salades. Wij aten hier heerlijke zoete aardappel frietjes, smoked ‘sausage’ croquettes, corn bread bruschetta (viel iets tegen), en guacamole.

Veganeats

Veganeats is niet per se een hip tentje, maar je eet er heerlijk en zit tussen de locals. Moeder en dochter staan in de keuken en bereiden de lekkerste vegan gerechten. Denk aan een paddenstoelen quiche, salade, en wel zes soorten taart. Voor een koffie met havermelk en stuk quiche betaal je €4.

Lees ook: 6x goede koffie en wifi in Lissabon

Zenith

Zenith is de perfecte plek om te brunchen, en dat kan daar dan ook all day every day. Ze hebben er alles wat je maar wilt: smoothie bowls, bananenbrood, Shakshuka, salades, Tapioca pancakes – en overal is wel een vegan versie van. Je moet bij binnenkomst misschien wel even wachten, maar het gaat best snel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Bonus:

De volgende restaurants stonden nog op m’n lijstje, maar ben ik niet geweest:

  • Vegana Burgers
  • The Green Affair
  • Organi Chiado

En die vegan Pastéis de nata? Die at ik dankzij Lisa Goes Vegan bij Zarzuela. Aanrader!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Vegan in Lissabon: mijn favo restaurants

13 likes

Your email address will not be published.