add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Wat te doen in Rotterdam: 8 originele activiteiten

Travel

Wat te doen in Rotterdam: 8 originele activiteiten

8 juli 2024

Tags: , ,

Rotterdam is na Amsterdam de grootste stad van Nederland, maar totaal anders! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam gebombardeerd, waardoor er niks over was van het oude stadscentrum. Daarna begon de wederopbouw van de stad, waardoor Rotterdam juist veel unieke architectuur heeft. Verder zijn er veel bijzondere musea, leuke hotspots, street art en bijzondere initiatieven. De stad is in beweging en elke keer als ik er ben lijkt er weer iets nieuws te zijn! Dus ben jij benieuwd wat te doen in Rotterdam? Lees dan snel verder voor 8 originele activiteiten in de havenstad!

Lees ook: Hotel Nhow Rotterdam: slapen met uitzicht op de Maas en skyline

Wat te doen in Rotterdam

Rotterdam zit vol bekende highlights, zoals de Euromast, Erasmusbrug, Hotel New York en de Markthal. Maar die Rotterdam bezienswaardigheden lees je in elk blog. Daarom sla ik ze even over en ga ik meteen door naar de originele activiteiten voor je dagje of weekend Rotterdam. Bijkomend voordeel: ze zijn voornamelijk weg van de massa. Komen ze!

 Lees ook: Delft hotspots: 10 leuke koffietentjes, restaurants & concept stores

8x originele activiteiten in Rotterdam

Rotterdamse Oogstmarkt

Ben je op een zaterdag in Rotterdam? Ga dan naar de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. Dit is een gezellige en gemoedelijke boerenmarkt, met allemaal lokale producten. En dan ook écht lokaal: alles komt binnen een cirkel van 50 km om de stad. Van Westlandse druiven tot sambal van de Kaap! En dat is met een reden: het is goed voor het milieu, de gezondheid en de smaak van de producten.

Neem grote tassen mee, want je koopt hier bio groente en fruit, duurzame bloemen, verse notenpasta en handgemaakte producten. Ook vind je er veel eetkraampjes waar je de lekkerste gerechtjes kunt bestellen. Zorg dat je Epicurieus niet mist, een plantbased bakkerij met de allerbeste vegan croissants. De Rotterdamse Oogstmarkt vindt elke zaterdag van 10:00 – 17:00 uur plaats op het Noordplein in Rotterdam-Noord.

Wat te doen in Rotterdam: Rotterdamse Oogstmarkt

Verken het Zwaanshalskwartier

Als je naar de Rotterdamse Oogstmarkt bent geweest, moet je de rest van het Zwaanshalskwartier eigenlijk ook even verkennen. Dit bestaat naast het Noordplein namelijk uit de straten de Zwaanshals, Zaagmolenkade en Zaagmolendrift. Het is een opkomende buurt, waar steeds meer kleine ondernemers nieuwe initiatieven opstarten. Zelf vind ik de Zwaanshals erg leuk: hier vind je veel vintage winkels, concept stores en hippe koffiezaakjes. Geen grote ketens, maar allemaal lokale ondernemers met unieke producten!

Doen in Rotterdam: het Zwaanshalskwartier verkennen

Fietstour door Rotterdam

Een van de leukste manieren om een stad te leren kennen, is via een fietstour. Je krijgt zo namelijk in een paar uur een goed overzicht van de stad, ziet alle bekende bezienswaardigheden én verborgen parels. Tijdens de Rotterdam Highlights Fietstour kom je onder andere langs de Erasmusbrug, Markthal, Hotel New York en de Euromast. Verder komen de moderne architectuur, boeiende geschiedenis, de prachtige parken en de geweldige bruggen aan bod.

Benieuwd? Boek de Rotterdam Highlights Fietstour meteen!

Ga naar een rooftop bar in Rotterdam

In Rotterdam schieten de rooftop bars als paddenstoelen uit de grond! Sommigen zijn tijdelijk, anderen voor lang. Maar leuk zijn ze! Een aantal tips voor leuke rooftop bars in Rotterdam:

  • De Euromast, het hoogste gebouw van Nederland. Het maakt deel uit van de Wereldfederaties van Grote Torens (WFGT): de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld, zoals de Burj Khalifa, de Eiffeltoren en het Empire State Building. Je kunt er een drankje doen of dineren, op 185 meter hoog! Koop je kaartje alvast online zodat je niet in de rij hoeft te staan.
  • Het Depot Boijmans van Beuningen ken je waarschijnlijk wel. Een echte eyecatcher dankzij de ongewone vorm en gespiegelde buitenkant die de skyline van de stad weerspiegelt. Maar wist je dat bovenop dit museum een dakterras zit? Hier heb je een 360º uitzicht over Rotterdam! Na 18:00 uur kun je de lift naar boven pakken, en dat is ook nog eens helemaal gratis.
  • Station Bergweg is de nieuwste foodhall van Rotterdam en boven op het dak vind je ook een dakterras! Op de oude treinrails is een dakterras gebouwd, waar je kunt genieten van een drankje en het uitzicht.
Doe een drankje op een rooftop bar in Rotterdam

The Rooftop at GHG

Wandel over luchtpark Hofbogen

Ook leuk om te doen in Rotterdam: over luchtpark Hofbogen wandelen. Dit is een 2 km lang stadspark op en rond het spoorviaduct, op het dak van het voormalige Station Hofplein. Een beetje zoals The High Line in New York! Je kunt hier wandelen en picknicken tussen het groen. Onder het dak zitten diverse horecagelegenheden, zoals FG Restaurant, Bird, Restaurant de Jong en koffiezaak Man met Bril.

Het Luchtpark Hofbogen is elke dag gratis toegankelijk van 10:00 uur tot zonsondergang. Al zou ik er zelf na zonsondergang niet naartoe gaan, daarvoor is het er wat mij betreft te rustig. Er zijn twee opgangen: bij het viaduct aan de Heer Bokelweg en via de Luchtsingel (de gele trap omhoog naast FG Restaurant).

Wandel over luchtpark Hofbogen in Rotterdam

Overnachten met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Zeg je Rotterdam, dan zeg je de Erasmusbrug. Hoe leuk is het dan om tijdens je weekendje Rotterdam te overnachten met uitzicht op deze brug? In de Nhow premium room with Skyline view van hotel Nhow Rotterdam kun je niet om het uitzicht heen. De ramen reiken van vloer tot plafond en bieden uitzicht op op de Erasmusbrug, de Maas en de skyline van Rotterdam. Ze noemen dit stuk ook wel Manhattan aan de Maas, en als je hier staat snap je waarom!

Verder zit op de 7e verdieping van Nhow Rotterdam de Gastrobar Elvy. Dit is een gezellige plek voor een hapje en een drankje, met een buitenterras dat uitzicht biedt over de stad en de rivier. Extra leuk om hier met zonsondergang een drankje te doen.

Lees ook: Hotel Nhow Rotterdam: slapen met uitzicht op de Maas en skyline

10x tof hotel met uitzicht over de stad in Nederland

Ga eten bij de Foodhallen Rotterdam of Fenix Food Factory

Een bekende foodhal in Rotterdam is natuurlijk de Markthal. Een prachtig boogvormig gebouw met een enorm kunstwerk op het plafond. Je kunt er bij ruim 90 eetstalletjes eten bestellen. Maar eerlijk? Ik heb het hier altijd gauw gezien. Te druk en ik mis fijne zitplekken waar je je zojuist gekochte eten kunt opeten – net zoals je dat in Spaanse mercado’s doet.

Daarom raad ik je aan de Markthal over te slaan, en naar de een andere foodhall in Rotterdam te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar Foodhallen Rotterdam, Fenix Food Factory of Station Bergweg. Veel kleinschaliger!

  • Foodhallen Rotterdam bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid, dat vanaf 1818 gebruikt werd om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nadat het 40 jaar heeft leeggestaan is het verbouwd, maar zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden – zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Je vindt er 12 eetstalletjes met eten en drinken van over de hele wereld.
  • Fenix Food Factory is een versmarkt en foodhal in één. Je kunt er verse boodschappen doen, maar ook lekker gaan zitten en wat te eten bestellen. Een culinair walhalla waar je kunt beleven, proeven, eten en leren!
  • Station Bergweg is de allernieuwste foodhall in Rotterdam. Sinds begin dit jaar zit er in het voormalige treinstation een nieuwe hotspot, waar je bij verschillde foodstands eten kunt bestellen. Ook leuk: op het dak is een dakterras gebouwd, op een voormalige spoorlijn!

Ga eten bij de Foodhallen Rotterdam of Fenix Food Factory

Pak de watertaxi

Hét Rotterdamse vervoersmiddel over het water is de watertaxi. Die mag je eigenlijk niet missen als je in Rotterdam bent. En met zo’n 50 aanlegplaatsen is het de ideale manier om van A naar B te gaan. Daarnaast is het vaak nog sneller dan over de weg ook! De meeste aanlegplaatsen vind je bij toeristische trekpleisters zoals Hotel New York, stoomschip SS Rotterdam, het Maritiem Museum, de Euromast, de Veerhaven, de Oude Haven, Stadium Feyenoord of Delfshaven.

Het vaargebied is opgedeeld in drie tariefzones: Oost, West en Centrum. Een ritprijs binnen een zone begint vanaf €4,50 per persoon.

Weekendje Rotterdam tips

Ben je enthousiast geworden en wil je een weekendje Rotterdam boeken? Leuk! Deze tips helpen je daarbij:

» Naar Rotterdam reis je natuurlijk met de trein. Meteen als je het station uitloopt, sta je al in het bruisende centrum! Koop je treinkaartje alvast online, zodat je op het station niet in de rij hoeft te staan en meteen door de ov-poortjes kunt lopen.

» Een hotel boek je gemakkelijk via Booking.com. Mijn ultieme tip: Nhow Rotterdam, met uitzicht op op de Erasmusbrug, de Maas en de skyline van Rotterdam.

Lees ook: 

Artikel van 08-08-2023, laatste update: 08-07-2024

0 likes

Your email address will not be published.