Met de trein naar Spanje reizen: mijn ervaring, de kosten & tips

Travel

De beste Green Friday deals voor reizigers

17 november 2023

Tags: ,

Wil jij volgend jaar een mooie treinreis door Europa maken? Dan raad ik je aan die NU te boeken! Er staan momenteel namelijk hele fijne Green Friday deals (de duurzame variant van Black Friday) online, waarmee je je treinreis én accommodatie stukken goedkoper kunt boeken. Lees snel verder!

Lees ook: Duurzaam reizen: 8 tips om je reis minder belastend te maken

Green Friday deals voor reizigers

Wil je gewoon meteen de kortingen zien & boeken? Bij deze:

Hieronder leg ik meer over de kortingen uit.

Korting op een Interrail Pas

Een Interrail Pas is ideaal als je een wat langere treinreis wilt maken, met meerdere stops. Hiermee kun je namelijk gedurende een bepaalde tijd onbeperkt met bijna alle treinen in Europa reizen. Je krijgt toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen!

Denk je nu “Interrailen is voor jongeren?” think again! Het is gewoon een ideale manier om een mooie treinreis te maken. Tijdens een vooraf gekozen periode kun je zoveel reizen als je wilt! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 10 of 15 reisdagen binnen een periode van 2 maanden, 15 dagen doorlopend, of van 1 -3 maanden doorlopend. Wat jij handig vindt.

En momenteel krijg je dus 25% korting op een Interrail Global Pass! Meer info & boeken via de website.

Actievoorwaarden:

 • Kortingsactie geldt van 16 november 2023 t/m 28 november 2023
 • 25% korting op alle Interrail Global Passen
 • Geldig voor de 1e en 2e klas en voor alle leeftijden
 • Je hoeft pas een startdatum te kiezen zodra je gaat reizen, startdatum ligt voor 2 juni
 • Na aankoop kun je je Interrail Pass nog wijzigen of annuleren

In deze blogs vind je leuke trein routes door Europa & tips!

Met de trein naar Italië reizen: mijn route & tips

Korting op de Eurostar naar Londen

Van 21 t/m 27 november boek je een retourtje Londen met flinke korting! Deze week betaal je vanaf €78 voor een retourtje met de Eurostar inclusief een gereserveerde zitplaats à €16. Deze actie geldt voor treintickets van 3 januari t/m 16 maart 2024. Wees er snel bij, want het aantal tickets met korting is beperkt. Meer info & boeken via de website.

Let op: Eurostar werkt met een retourtarief, waardoor de korting voor een heenreis pas kan worden berekend als je een terugreis hebt geselecteerd. De korting wordt pas in het controle overzicht van je reis verrekend. Let daarom op het volgende om de laagste prijs te vinden:

 • Boek naar Londen St. Pancras International
 • Selecteer een directe verbinding op een datum tussen 3 januari en 16 maart 2024. Houd er rekening mee dat de getoonde prijs hoger kan zijn dan het goedkoopste tarief voor een enkele reis naar Londen. Deze prijs verandert na het selecteren van de terugreis.
 • Klik op de gele knop ‘Kies een terugreis’
 • Selecteer een directe verbinding op een datum tussen 3 januari en 16 maart 2024 met het laagste tarief van € 39 (als je hoger uitkomt dan € 39, is het gereduceerde tarief niet meer beschikbaar).
 • Klik op de gele knop ‘Doorgaan naar eindcontrole’
 • Hier zie je de verrekende totaalprijs van maar €78. Als je een hogere prijs ziet, is het gereduceerde tarief voor de heenreis niet meer beschikbaar. Wijzig de datum en/of tijd van de heenreis om te zien of het kortingstarief dan wel beschikbaar is.
 • Klik op de gele knop ‘Boek nu’ en voltooi de boeking.

Lees ook: Met de trein naar Londen reizen: mijn ervaring & tips

Extra veel voordelige tickets naar Parijs

In de week van 21 t/m 27 november 2023 biedt Eurostar (voorheen Thalys) extra veel treintickets aan van het voordeligste tarief naar Parijs, Disneyland Paris, Brussel en Antwerpen. Zo betaal je vanaf €35 voor een enkele reis naar Parijs en Disneyland Paris, en €29 voor een enkele reis naar Brussel en Antwerpen. Deze actie geldt voor treintickets van 3 januari t/m 16 maart 2024. Meer info & boeken via de website.

Actievoorwaarden:

 • Extra veel voordelige tickets zijn te vinden in de periode van 3 januari t/m 16 maart 2024
 • Actieperiode: 21 t/m 27 november 2023

Instagram foto spots in Parijs: Avenue de Camoëns

Korting op je accommodatie

Zelf boek ik eigenlijk altijd m’n accommodaties via Booking.com. Gewoon omdat het vertrouwd is, veilig en je meestal gratis kunt annuleren. Dus ook tijdens mijn treinreizen heb ik een heel lijstje hotel boekingen op Booking.

Momenteel krijg je minstens 30% korting op accommodaties via Booking.com!

Actievoorwaarden:

 • Besparing van minimaal 30% is beschikbaar op nieuwe accommodatieboekingen bij deelnemende accommodaties, aangegeven door de ‘Black Friday Deals’-badge op de zoekresultaten- en kamerselectiepagina’s.
 • De besparingen variëren afhankelijk van het land van bestemming. Een volledig overzicht van de kortingen vind je hieronder: minimaal 40% besparing op accommodaties in Azië en Oceanië; en minstens 30% besparing elders.
 • Boekingen moeten vóór 10:00 uur CET op 29-11-23 worden gemaakt, voor verblijven met check-in vanaf 16-11-23 en check-out op of vóór 31-12-24.
 • De besparing geldt alleen voor de kamerkosten (exclusief eventuele extra’s, toeslagen en/of belastingen).
 • Als je wijzigingen aanbrengt in je boeking, kun je je besparing kwijtraken en voor het volledige bedrag aansprakelijk zijn.
 • De besparing kan niet worden gebruikt in combinatie met andere promoties.
 • Kamerprijzen met het label ‘Partneraanbieding’ zijn uitgesloten van deze promotie.
 • Deze deal wordt aangeboden door de deelnemende accommodatie en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Mijn tip: Torel Palace Lisbon, het mooiste hotel van Lissabon. Prijzig, maar nu met veel korting te boeken!

Leuke hotels in Lissabon: Torel Palace

Internationale treinreis boeken

Wil je een internationale treinreis maken, maar weet je even niet waar te beginnen? Pak Google Maps erbij, bekijk welke bestemmingen je leuk zou vinden en wat daarin een goede volgorde zou zijn. Voor inspiratie kun je mijn blogs over leuke treinreizen binnen Europa lezen. Boek daarna ook meteen je hostels of hotels, want deze Green Friday kortingen wil je niet laten liggen!

Inspiratie nodig voor leuke treinreizen binnen Europa? Lees dan deze blogs:

0 likes

Your email address will not be published.