4 leuke steden om Oud en Nieuw te vieren binnen Europa

Travel

4 leuke steden om Oud en Nieuw te vieren binnen Europa

7 december 2023

Tags: , , , , , ,

Wil jij weg met Oud en Nieuw? Goed plan! Sinds een aantal jaar vier ik Oud en Nieuw standaard in het buitenland. Dan valt het namelijk nooit tegen, want je bent op reis en dat is al te gek! Daarnaast is het super leuk om te ervaren hoe oudejaarsavond in het buitenland wordt gevierd, met andere gebruiken en tradities. En je boekt er natuurlijk een hele stedentrip omheen, dus je eindigt en begint het jaar ook goed. De afgelopen jaren waren mijn leukste Oud en Nieuw vieringen ooit, en dat gun ik jou ook. Daarom verzamelde ik in dit blog 4 leuke steden om Oud en Nieuw te vieren binnen Europa. Veel plezier!

Lees ook: 8x leuke kerstmarkten in Nederland om in de kerstvibes te komen

Leuke steden om Oud en Nieuw te vieren binnen Europa

Wil jij ook Oud en Nieuw vieren in het buitenland? Top! Hieronder vind je 4 leuke steden om Oud en Nieuw te vieren binnen Europa – die ik je uit eigen ervaring kan aanraden. Veel plezier!

Oudejaarsavond in Athene

Oud en Nieuw vieren in de zon? In december ligt de temperatuur in Athene nog rond de 18 graden! Maar wees niet bang dat het niet feestelijk aanvoelt. De hele stad is namelijk versierd met duizenden lampjes, kerstversieringen en kerstbomen. Daarnaast is Athene echt een bruisende stad, vol pittoreske straatjes, pleintjes, traditionele tavernes maar ook juist hippe restaurants, en vooral veel terrasjes.

Op 31 december barst er om 00:00 uur een prachtig vuurwerk los boven de Akropolis. Hoe gaaf om dat vanaf een rooftop bar te bekijken? Athene barst van de rooftop bars, die bijna allemaal uitzicht hebben op de Akropolis!

Lees meer: Oud en Nieuw in Athene vieren: mijn ervaring, de kosten & tips

Oud en Nieuw in Athene vieren

Oud & Nieuw in Lissabon

Met een gemiddelde van 15 graden in december, is Lissabon ook een hele fijne plek om Oud en Nieuw te vieren. Vanaf half november is de stad versierd met veel lichtjes en kerstbomen, wat voor een unieke sfeer zorgt.

Oud en Nieuw in Lissabon vieren is een ervaring die je nooit zult vergeten. In de stad van de zeven heuvels is namelijk altijd wel een mooi uitzichtpunt te vinden om het vuurwerk te bekijken! Goed om te weten: particulieren mogen geen vuurwerk afsteken in Lissabon. De gemeente organiseert op verschillende plekken vuurwerkshows, zoals Praça do Comércio, Belem en Almada.

Maar wat misschien wel de leukste optie is: een New Year’s Eve boottocht! Terwijl je over de rivier de Taag vaart, heb je een prachtig uitzicht op Lissabon en het vuurwerk. Er zijn verschillende opties, voor ieder wat wils:

Lees meer: Oud en Nieuw in Lissabon: dit zijn de leukste opties

Oud en nieuw in Lissabon: zo verken je de stad in 48 uur

Oudejaarsavond in Londen

Een Londen stedentrip is altijd al leuk, maar in december krijgt de stad iets magisch! Met overal kerstlichtjes, kerstversiering en kerstbomen kijk je je ogen uit.

Op 31 december is natuurlijk de grote vuurwerkshow in Central Londen. Als de Big Ben 00:00 uur slaat, barst het vuurwerk bij de London Eye los. Een geweldige spektakel, want Londen staat niet voor niets in de top 3 van beste vuurwerkshows ter wereld! Maar hoewel dit geweldig klinkt, komt er nogal wat voorbereiding bij kijken. Daarom zou ik je aanraden het vuurwerk vanaf een andere plek te bekijken. Bijvoorbeeld in een rooftop bar of in Primrose Hill of Greenwich Park. Beide parken liggen hoger dan Central Londen, dus vanaf hier heb je ook een goed uitzicht op het vuurwerk!

Lees meer: Oud en Nieuw in Londen vieren: mijn ervaring, de kosten & tips

Oud en Nieuw in Londen vieren: vuurwerkshow

Foto: Unsplash

Oud & Nieuw in Valencia

In Valencia is de traditie om op oudejaarsavond om klokslag 00:00 uur 12 druiven te eten. Eén druif per klokslag. Lukt het je alle 12 druiven tijdens de 12 klokslagen op te eten, dan zul je in het nieuwe jaar 12 maanden geluk hebben!

In Valencia mag je zelf geen vuurwerk afsteken, maar er is wel een vuurwerkshow op Plaza Ayuntamiento. Dit is dan ook de place to be op oudejaarsavond in Valencia. Van 11:00 tot 12:30 uur voor kinderen, vanaf 22:30 uur voor volwassenen. Het plein is dan omgetoverd tot een grote dansvloer met muziek, even voor 00:00 uur wordt een lichtshow op de muren van het stadhuis geprojecteerd en om 00:00 uur wordt de vuurwerkshow afgestoken. Daarna kun je nog even blijven dansen, want de dj draait tot 01:45 uur. Net als op ieder ander groot plein in een stad kan het hier flink druk worden, dus zorg dat je op tijd bent als je dit mee wilt maken.

Lees meer: Oud en Nieuw in Valencia vieren: mijn ervaring, de kosten & tips

Oud & Nieuw in Valencia: de lichtshow op Plaza Ayuntamiento

Foto: Visit Valencia / Roberto Milan / Elyella Djs

Bonus tips

Artikel van 22-09-2023, laatste update: 07-12-2023

0 likes

Your email address will not be published.