smoothie bowls in Mirissa, Sri Lanka

Travel

5x koffie en smoothie bowls in Mirissa, Sri Lanka

4 december 2018

Tags: , ,

Smoothie bowls zijn echt een ding in Mirissa (Sri Lanka). Ik heb geen idee waarom, maar het is zo, en ik ben er blij mee. Een smoothie bowl is een smoothie die zo dik is, dat je hem met een lepel uit een bakje eet in plaats van opdrinkt zoals een gewone smoothie. Ik gooi ze zelf ook altijd vol met spinazie en andere groenten (proef je niet doordat fruit overheerst), maar hier bestaan ze voornamelijk uit verschillende soorten fruit en kokosmelk. En daardoor is het eigenlijk net een ijsje! Dit zijn mijn favoriete plekjes voor smoothie bowls in Mirissa op een rij, en ik heb er voor het gemak ook meteen maar even de koffie geproefd.

Lees ook: Leuke dingen om te doen in Mirissa, Sri Lanka

Smoothie bowls in Mirissa

Shady Lane

We beginnen met mijn favoriet: Shady Lane. Dit vind ik het gezelligste tentje, met genoeg ruimte, lief personeel en fijne prijzen. De hele kaart is geweldig, met daarop onder andere toast met avocado en toppings zoals spinazie en champignons, diverse smoothie -en chia bowls. En niet te vergeten: de lekkerste koffie die ik in Sri Lanka gedronken heb. De Chocolate Smoothie bowl wordt geserveerd in zo’n leuk kokosnoot bakje (die je daar ook kunt kopen!) en mooi versierd met banaan, nootjes en bloemen. Je betaalt er R650 (€3,20) voor, en een iced coffee met kokosmelk kost R350 (€1,70).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Squeeze Me

Dan een tentje dat helemaal gespecialiseerd in smoothie bowls: Squeeze Me. Hier vind je geen koffie, maar wel veel soorten smoothie bowls (inclusief Acaí) en sapjes. En het leuke: ze worden geserveerd in uitgeholde watermeloenen en ananassen! Hoe Insta-worthy wil je het hebben? Ik ging voor een Chocolate & Peanutbutter Smoothie bowl en betaalde daar R500 (€2,45) voor. Machtig, maar heerlijk! Met chocolade en pindakaas kun je wat mij betreft niet fout gaan.

Lees ook: 9 dingen die je moet weten als je naar Sri Lanka gaat

Wood Space

Wood Space zit in een grote tuin, met allemaal chille zitjes gemaakt van paletten en kussens. Ik bestelde ik de Avo & Banana Cocos Smoothie bowl voor R650 (€3,20), en dat was precies wat ik kreeg – naast wat toppings zoals pinda’s, flakes en nog meer banaan. Erg lekker, maar wel een beetje saai. En veel, want het vulde nogal! Eerder at ik hier havermout met kokosmelk en fruit, die ook erg lekker en vullend was. Voor grote porties moet je hier dus heen. 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Ahimsa Vegan Café

Een café dat helemaal vegan is! Ahimsa Vegan Café is een soort food truck met een terrasje ervoor, waar je lekker kunt chillen. Op de kaart staan naast smoothie bowls: veggie bowls, toast, pasta, brownies (heel lekker, heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen ;-)), en bananenbrood. De Seasonal Smoothie bowl komt met fruit en granola en kost R750 (€3,70) en een iced latte R500 (€2,45).

Aloha Coffee Gallery

Bij dit tentje heb ik nog snel een iced coffee kunnen drinken voordat ze gingen verhuizen. Eind december openen ze op een nieuwe plek, dus ik heb een goed excuus om terug te keren naar Mirissa!

Bonus: Good Story Coffee, in Weligama

Deze zit stiekem niet in Mirissa maar in Weligama. Maar omdat dat maar 6 km verderop is, wilde ik deze je niet onthouden. Want ondanks dat de prijzen hier het hoogst van alle tentjes zijn (naast de genoemde prijzen betaal je nog 10% service kosten, terwijl je aan de counter moet bestellen), krijg je wel waard voor je geld. De Peace Smoothie bowl die ik voor R800 (€3,95) bestelde bestond onder andere uit banaan, ananas, avocado en spinazie. Ook nog eens geserveerd in een kokosnoot bakje en versierd met banaan, aardbei en hele lekkere noten granola, en dan heb je me hoor. Daarnaast smaakte de iced koffie met kokosmelk (R500 / €2,45) ook erg lekker!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Ga jij de smoothie bowls in Mirissa ook uitproberen? Let me know wat je ervan vond! Lees via deze link mijn andere artikelen over Sri Lanka.

6 likes

Your email address will not be published.