add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Leuke dingen om te doen in Mirissa, Sri Lanka

Travel

Leuke dingen om te doen in Mirissa, Sri Lanka

21 februari 2019

Tags: , ,

Mirissa ligt in het zuiden van Sri Lanka, en daar eindigde mijn reis. Twee weken Mirissa: elke dag een ander strand, leuke mensen, de lekkerste smoothie bowls, en dieren in het wild tegenkomen. Pauwen, eekhoorntjes, aapjes, koeien, een enorme leguaan, en allerlei vogels waarvan ik de naam niet weet. Ja, ik houd van Mirissa! Daarom in dit artikel mijn tips voor wat te doen in Mirissa. Veel plezier!

Lees ook: 9 dingen die je moet weten als je naar Sri Lanka gaat

Wat te doen in Mirissa

  • Parrot Rock beklimmen als het eb is, vanaf daar heb je een super mooi uitzicht over Mirissa Beach.
  • Coconut Tree Hill: dit is een heuvel die vol staat met palmbomen. Het ziet er geweldig mooi uit en is dan ook dé Instagram-hit van Mirissa.
  • Ik heb een aantal hele fijne yoga lessen gevolgd op het dakterras van Hangover Hostels Mirissa. Het zit tegenover het strand en je hebt een prachtig uitzicht op de ondergaande zon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Naar het strand van Mirissa

In Mirissa zijn veel stranden: het is één lange strook. Zo heb je Mirissa Beach, waar veel strandtenten met ligbedjes staan, maar wat verder niet zo bijzonder is. Iets verderop heb je Papa Mango, waar ik het liefst lag. Het is er rustig, niet te groot en je ligt dicht bij het water. Verder kun je naar Secret Beach, wat op Google Maps te vinden is én waar onderweg wel 30 bordjes voor staan. Niet zo secret dus, maar wel heel mooi! Je kunt ook naar Turtle Bay, om met schildpadden te zwemmen.

Heb je ze allemaal gezien? Dan kun je de bus richting het noorden of zuiden pakken, voor nog meer stranden. Het openbaar vervoer is goed geregeld, je kunt zo een dagje heen en weer naar bijvoorbeeld Unawatuna, Weligama (surfen!), en Heriyitaki Beach.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lekker eten in Mirissa

Doen in Mirissa: een smoothie bowl eten! Smoothie bowls zijn er heel populair. Ze worden overal aangeboden, de één nog lekkerder dan de ander. Een smoothie bowl is een smoothie die zo dik is, dat je hem met een lepel uit een bakje eet in plaats van opdrinkt zoals een gewone smoothie. Thuis maak ik ze ook vaak, dus ik gaf mezelf de taak om de verschillende tentjes te reviewen. 😉 Het resultaat vind je via deze link. Shady Lane was mijn favoriet, maar de andere tentjes raad ik ook zeker aan.

Lees ook: Vegan eten in Sri Lanka: mijn tips & favo gerechten

Andere fijne hotspots in Mirrissa:

  • Dhana’s Curry Pot: een buffet vol heerlijke Sri Lankaanse gerechten waar je zo twee keer van kunt opscheppen. Yum! Je zit er niet super gezellig, het is meer voor een snelle hap of als je alleen bent.
  • No. 1 Dewmini Roti Shop: dé plek om de avocado tomaat roti te eten.
  • Spice Roti Hut: hier halen alle locals hun eten, dus weet je dat je goed zit. Je kunt er afhalen, maar ook op een van de bankjes voor het hutje gaan zitten. Lekker en goedkoop.
  • Ahimsa vegan café: voor alle vegans. Het is een klein beetje zoeken: het zit niet meteen aan de weg, maar achter Palms Coffee.
  • Zephyr: een restaurant op het strand, ietwat fancy en met Europese prijzen. Voor als je een keer romantisch of luxe uit eten wilt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Hotel tips Mirissa

In Mirrissa sliep ik twee weken in hotel The Dale. Dit is een guesthouse dat gerund wordt door een lieve familie. Er zijn vier hele mooie kamers, met eigen badkamer en buitenzitje. Het zit iets verder buiten het centrum, maar ik vond dat wel lekker omdat het daar wat rustiger was. Het is te lopen, maar je met een tuktuk of fiets ben je er ook zo. Je krijgt een heerlijk ontbijt, en als je wilt kun je er ook avondeten. Voor nog geen €2 maakt de vrouw des huizes een heerlijk Sri Lankaans avondmaal voor je, bestaande uit diverse curries, rijst en papadum. Een enorme aanrader dus, dit hotel!

Lees ook: 4 fijne hostels in Mirissa, Sri Lanka

Vlog: 2 weken in Mirissa

In deze video neem ik je mee in m’n leven als digital nomad in Mirissa. Alle dingen die ik hierboven noem over wat te doen in Mirrissa, komen erin voor!

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

8 likes

Your email address will not be published.