add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

5x leuke koffietentjes in Haarlem

Travel

5x leuke koffietentjes in Haarlem

30 januari 2024

Tags: , ,

Op zoek naar leuke koffietentjes in Haarlem? Er zijn er natuurlijk ontzettend veel, dus in dit blog deel ik mijn favorieten. Fijne koffiebars die je net moet kennen, omdat ze niet in de grote winkelstraten zitten maar juist in schattige zijstraatjes of aan het water. Waar je heerlijk zit én de beste koffie van Haarlem drinkt – vaak met wat lekkers erbij. Geniet ervan!

Lees ook: 13x verborgen plekjes in Amsterdam

5x leuke koffietentjes in Haarlem

Deze koffiebars in Haarlem zijn de perfecte plek om bij te kletsen, in je eentje een boek te lezen of als tussenstop tijdens een middagje shoppen.

Mica Coffee Bar

We beginnen dit lijstje koffietentjes in Haarlem met mijn favoriet: Mica Coffee Bar. Gelegen in de Kleine Houtstraat, een van de leukste straatjes van Haarlem. Heerlijk om rond te slenteren en te winkelen bij een van de kleine boetiekjes, weg van de drukte. Mica is een vegan koffiebar, met hele lekkere croissants en cakes. Denk aan bananenbrood, lemon poppy en carrot cake – waarvan sommige ook glutenvrij. Qua plantbased melk schenken ze Minor Figure organic oat milk en Rude Health organic coconut milk. Het interieur is prachtig en de koffiekopjes zo mogelijk nog mooier. In de zomer kun je ook lekker buiten op het terrasje zitten. Een perfect plekje voor koffie met gebak in Haarlem!

Leuke koffietentjes in Haarlem: Mica Coffee Bar

The Coffee Spot

Een andere favoriete koffiebar in Haarlem is The Coffee Spot, gelegen aan het Spaarne met een zonovergoten terras. In de zomer kun je hier dus heerlijk naar de voorbijvarende bootjes kijken. Maar ook binnen zit je fijn in het mooie interieur. Je vindt er een houten bar met roze wandtegeltjes, gezellige posters aan de muur en veel planten. Op een zonnige winterse dag schijnt het zonnetje lekker naar binnen. Op het menu van The Coffee Spot vind je naast koffie lekkere sapjes, matcha, veel cakes en taartjes (ook vegan opties), een acai bowl en diverse empanadas.

Tipje voor de remote workers: je bent hier doordeweeks ook met laptop welkom. Als het wat drukker wordt graag achterin gaan zitten werken.

Lees ook: 7x fijne flexwerkplekken op het strand voor remote werken

Leuke koffietentjes in Haarlem: The Coffee Spot

Jules Coffee & Concept

Een andere fijne koffie hotspot in Haarlem is Jules Coffee & Concept. Gevestigd in een karakteristiek hoekpandje en dichtbij The Coffee Spot, dus als er bij de één geen plek is kun je altijd naar de ander. Er is een klein terrasje voor de deur waar je heerlijk in de zon zit en uitzicht op het Spaarne hebt, en binnen is het gezellig en knus. Een oase van beige, ronde vormen en natuurlijke materialen zoals hout en kiezels. Je drinkt er heerlijke koffie van Dak Coffee Roasters of Moto Coffee, en kunt een lekker gebakje uitkiezen. Achterin de zaak hangt een kleine selectie kinderkleding en duurzaam speelgoed, dus vergeet niet om daar even tussen te snuffelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jules (@julescoffee_concept)

Ax Specialty Coffee

In een klein, authentiek pandje in het historische centrum van Haarlem vind je Ax Specialty Coffee. Het kleinste koffiezaakje van Haarlem, maar zeker niet de minste. Ideaal dus voor een koffie to go – ook gezien de locatie op de Kruisstraat dichtbij Haarlem Centraal Station – maar je kunt ook gewoon lekker zitten. Bijvoorbeeld op een van de krukken aan het raam, of in de ruimte achterin het pand dat gedeeld wordt met delicatessenwinkel Broekhof. En met een beetje geluk kun je voor de winkel op een bankje in de zon gaan zitten! Naast goede koffie kun je bij Ax ook terecht voor bijzondere theeën, Prana Chai, ambachtelijke patisserie, croissants en ontbijt.

Native Haarlem

In dit lijstje geen koffiezaakjes in de drukke winkelstraten van Haarlem. Want juist de verborgen pareltjes zijn het leukst! Zo ook Native, gevestigd in de Breestraat. Een bijna dorpse zijstraat van een van Haarlems drukste winkelstraten. Hier kun je de lekkerste specialty coffee van White Label drinken met iets lekkers of een kleine lunch. Denk aan zoete en hartige baksels, yoghurt, een tosti of soepje – waaronder vegan en glutenvrije opties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Native (@nativehaarlem)

Meer fijne koffie hotspots in Nederland? Lees ook:

0 likes

Your email address will not be published.