5x de fijnste koffietentjes in Amsterdam-West

Digital nomad

Mijn 5 favo koffietentjes in Amsterdam-West

17 december 2019

Tags: , ,

Onlangs besefte ik dat ik veel schrijf over mijn reizen, maar bijna nooit over mijn lievelingsstad. Amsterdam, de stad waar ik geboren ben en na elke reis met liefde naar terugkeer! Verwacht de komende tijd dus wat meer tips over mijn hometown. Vandaag beginnen we met mijn favoriete koffietentjes in Amsterdam-West, waar je ook met je laptop welkom bent. En waar ze cappuccino’s met havermelk hebben, een must. 😉

Lees ook: Slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam: een unieke overnachting

Koffietentjes in Amsterdam-West

Bagels & Beans

Bagels & Beans, wie kent het niet? I love bagels, en alleen daarom al is dit een top tent. Daarnaast vind ik het fijn dat er een huiselijke sfeer hangt, maar je er ook met laptop welkom bent. Mijn favo plekje is bij het raam, waar in (bijna) elke vestiging een soort lange tafel met stoelen eraan staat. Ideaal voor laptopwerkers want je houdt geen heel tafeltje bezet en kunt wel lekker naar buiten staren.

5x de fijnste koffietentjes in Amsterdam-West: Bagels & Beans

Café DS (De School)

De School ken je misschien als club, misschien als restaurant, misschien als gym. Yes, het is alles en alles is fijn. Zo ook het café. Een fijne, lichte ruimte, huiselijk ingericht en niet te dicht op elkaar. Je kunt plaatsnemen aan een lange tafel, kleine tafeltjes, op barkrukken of op de bank. En met een beetje geluk heb je zicht op de keuken, heerlijk om te spieken wat zich daar allemaal afspeelt. Op de menukaart staan simpele maar gezonde dingen. Denk acaí-bowl, croissants, diverse broodjes en altijd een soep van de dag. En meer dan voldoende originele vega(n) opties. De wifi werkt er goed en het wachtwoord staat op de menukaart – waarvoor extra punten. Ik heb hier ook wel eens zakelijke afspraken gehad, omdat het er niet te druk is, maar ook niet zo stil dat je niet kunt praten.

Lees ook: Croissant: een abonnement voor coworking spaces wereldwijd

Local Hero

Local Hero is zo’n tent waar je je meteen welkom voelt. Dat kan komen door de huiselijke sfeer, maar waarschijnlijk ook door het personeel. Het zal niet voorkomen dat je niet wordt gegroet bij binnenkomst, en zonder een praatje ga je niet de deur uit. Dat is wel wat anders dan de gemiddelde koffietent in Amsterdam! Achterin de zaak staat een lange houten tafel, waar je welkom bent om op je laptop te werken. Daar zijn ook voldoende stopcontacten. Op de all day ontbijt en lunchkaart staan onder andere pannenkoeken, een vegan tosti (ZO lekker!), en veel taartjes. Zo veel mogelijk biologische producten uit Amsterdam en omgeving, zoals je misschien uit de naam wel opmaakte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Samen

Samen zit dichtbij het Westerpark, ideaal om daar voor of na werktijd een lekkere wandeling te maken. Er zijn zowel voor als achterin de zaak grote ramen, dus er is lekker veel lichtinval. En als de zon schijnt kun je het terras op! Achterin staat een grote tafel, waar je met je laptop kunt plaatsnemen. Deze is helaas niet super groot, dus je moet net geluk hebben om een plekje te bemachtigen. Voor de lunch ben je hier ook aan het goede adres, met een groot aanbod aan verse sapjes, goede koffie, lekkere broodjes en veel taartjes. Probeer zeker eens de cappuccino met hazelnootmelk, net een bonbon!

Wilde Westen

Wilde Westen is open van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Het is een grote zaak met veel verschillende plekken om te zitten. Het meest gewenst is geloof ik wel dat je met laptop links van de bar gaat zitten, waar een soort vierkante tafel is gecreëerd, met krukken erbij en voldoende stopcontacten. Het is er over het algemeen best rustig, dus je kunt er lekker ongestoord werken. En erna blijven hangen voor een vrijmibo! Heb je toch liever een coworking space? Naast het Wilde Westen – in hetzelfde gebouw – zit MoMa & Co, waar je ook terecht kunt met Croissant: een super handige abbo voor coworking spaces.

Lees ook: 3 fijne coworking spaces in Amsterdam

Wat zijn jouw favoriete koffietentjes in Amsterdam-West? Laat het weten in de comments!

1 likes

Your email address will not be published.