add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De beste koffietentjes in Amsterdam-West

Travel

De beste koffietentjes in Amsterdam-West

11 mei 2022

Tags: , , ,

Onlangs besefte ik dat ik veel schrijf over mijn reizen, maar bijna nooit over mijn lievelingsstad. Amsterdam, de stad waar ik geboren ben en na elke reis met liefde naar terugkeer! Verwacht de komende tijd dus wat meer tips over mijn hometown. Vandaag beginnen we met mijn favoriete koffietentjes in Amsterdam-West, waar je ook met je laptop welkom bent. En waar ze cappuccino’s met havermelk (de havercappu) hebben, een must.

Lees ook: Doen in Amsterdam: 22 local tips

Koffietentjes in Amsterdam-West

Uncommon Amsterdam

Bij Uncommon Coffee in Amsterdam Oud-West vind je specialty coffee. Deze koffiebar op de Eerste Constantijn Huygensstraat is minimalistisch ingericht, Instagram-proof, en heeft een lunchmenu vol vegan opties. Love it! Dit maakt het wel tot een echte koffie hotspot, dus het kan er lekker druk zijn. Volgens mij is er daarom sinds kort een no-laptop policy ingesteld, helaas.

Uncommon Coffee in Amsterdam Oud-West

Local Hero

Local Hero is zo’n tent waar je je meteen welkom voelt. Dat kan komen door de huiselijke sfeer, maar waarschijnlijk ook door het personeel. Het zal niet voorkomen dat je niet wordt gegroet bij binnenkomst, en zonder een praatje ga je niet de deur uit. Dat is wel wat anders dan de gemiddelde koffietent in Amsterdam!

Achterin de zaak staat een lange houten tafel, waar je welkom bent om op je laptop te werken. Daar zijn ook voldoende stopcontacten. Op de all day ontbijt en lunchkaart staan onder andere pannenkoeken, een vegan tosti (ZO lekker!), en veel taartjes. Zo veel mogelijk biologische producten uit Amsterdam en omgeving, zoals je misschien uit de naam wel opmaakte.

Koffietentjes in Amsterdam-West: Local Hero

Selma’s

Even verderop in de Jan van Galenstraat zit Selma’s. Hier moet je heen voor Scandinavische lekkernijen zoals een kanelbullar of kardemummabullar – met kardemom. Heerlijk en van de eerste is ook een vegan versie te koop. Wel moet je er vroeg bij zijn, want het is me vaker voorgekomen dat ze al uitverkocht waren. Natuurlijk kun je dan alsnog plaatsnemen (binnen of op het zonnige terras) en iets anders bestellen.

Selma's Amsterdam

Samen – Lunch & Juice

Samen zit dichtbij het Westerpark, ideaal om daar voor of na werktijd een lekkere wandeling te maken. Er zijn zowel voor als achterin de zaak grote ramen, dus er is lekker veel lichtinval. En als de zon schijnt kun je het terras op! Achterin staat een grote tafel, waar je met je laptop kunt plaatsnemen. Deze is helaas niet super groot, dus je moet net geluk hebben om een plekje te bemachtigen. Voor de lunch ben je hier ook aan het goede adres, met een groot aanbod aan verse sapjes, goede koffie, lekkere broodjes en veel taartjes. Probeer zeker eens de cappuccino met hazelnootmelk, net een bonbon!

Lees ook: 10x originele date ideeën in Amsterdam

Friedhats FUKU Cafe

In de rij staan voor koffie? Ja dat is hier wel het geval. Maar het is het wachten waard. De eigenaar heeft al aardig wat prijzen op zijn naam staan als Barista, dus dan weet je genoeg. Zo is hij o.a. Nederlands Barista-kampioen van 2015, 2016 en 2018. De koffiebonen die bij FUKU Cafe gebruikt worden komen uit hun eigen branderij Friedhats Coffee Roasters. Die zijn overigens ook te koop, zodat je thuis ook goede koffie kunt zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FUKU (@friedhatsfukucafe)

Café DS (De School)

De School ken je misschien als club, misschien als restaurant, misschien als gym. Yes, het is alles en alles is fijn. Zo ook het café. Een fijne, lichte ruimte, die huiselijk ingericht is. Je kunt plaatsnemen aan een lange tafel, kleine tafeltjes, op barkrukken of op de bank. En met een beetje geluk heb je zicht op de keuken, heerlijk om te spieken wat zich daar allemaal afspeelt. Op de menukaart staan simpele maar gezonde dingen. Denk acaí-bowl, croissants, diverse broodjes en altijd een soep van de dag. En meer dan voldoende originele vega(n) opties. Als de zon schijnt is het grote terras trouwens de place to be, want daar bevind je je in een oase van groen.

Vegan in Amsterdam: Café DS

White Label Coffee West

Voor specialty coffee in De Baarsjes moet je bij White Label Coffee op de Jan Eef (Jan Evertsenstraat) zijn. Ze serveren hier een diverse selectie aan koffie. Bestel ‘m to go en ga wandelen in het Rembrandtpark, of zoek een binnen knus plekje uit.

Lees ook: Vegan in Amsterdam: 19x de lekkerste hotspots

De Huiskamer van Rembrandt

De Huiskamer van Rembrandt is zo’n plek waar de buurt samenkomt. Zal het aan de naam liggen? Of aan het feit dat gewoon een erg gezellige plek is met vriendelijk personeel? Of het grote terras met uitzicht op het Rembrandtpark? Of gewoon de combi. Je kunt hier terecht voor ontbijt, koffietje, lunch of borrel.

BARTACK

Om de hoek van de Huiskamer van Rembrandt zit BARTACK, in een opgeknapt oud schoolgebouw. Hier kun je elke dag vanaf 08:00u (in het weekend vanaf 09:00u) terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Ik vind het ook een erg fijne plek om te werken. Ook een erg fijn terras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARTACK (@bartackamsterdam)

Back to Black

Back to Black komt ook voor in het lijstje leukste koffietentjes in Amsterdam-Centrum, maar hij hoort ook in die van West. Want op een paar minuten lopen van het Westerpark zit de tweede locatie op de Weteringstraat. Hij is iets groter dan de eerste locatie, met daarom ook meer flexwerkplekken, een lekkere bank en schommel. En ze verkopen er ook het heerlijke vegan bananenbrood, erg belangrijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Back To Black (@backtoblackcoffee)

Andere fijne plekken voor koffie in Amsterdam-West:

  • Espressofabriek, in het Westerpark
  • Berry (no wifi policy)
  • Coffee Room
  • Lot Sixty One

Meer Amsterdam tips? Lees dan ook: 

Wat zijn jouw favoriete koffietentjes in Amsterdam-West? Laat het weten in de comments!

Artikel van 17-12-2019, laatste update: 11-05-2022

1 likes

Your email address will not be published.