Fijne werkplek op het strand: Beachclub Birds Kijkduin

Digital nomad

7x werkplek op het strand

25 mei 2022

Tags: , , , , , ,

Ik beweer wel eens dat ik, ondanks dat ik een digital nomad ben, ik nooit op het strand werk. Maar wat ik dan eigenlijk bedoel, is dat ik niet letterlijk op het strand in de zon werk. Want strandtenten zijn wél hele chille werkplekken om te flexwerken! Als je een plekje aan een tafel in de schaduw vindt en er goede wifi is, ben je verzekerd van een hele relaxte dag werken. Ik zeg bewust relaxed, want ik zou het werk waar je heel erg geconcentreerd voor moet zijn wel bewaren voor een andere plek. Hierbij 7x mijn favoriete werkplek op het strand.

Artikel: 01-07-2019, laatste update: 05-05-2022

Lees ook: Dit zijn de leukste strandtenten van Nederland

7x werkplek op het strand

Want werken met zeezicht werkt toch een stukje lekkerder dan zonder!

Lees ook: Op workation aan zee bij Basecamp IJmuiden

Club Zand, Castricum aan Zee

Onlangs ben ik naar Castricum verhuisd, en in het kader van m’n nieuwe buurt ontdekken besloot ik samen met een vriendin een dagje bij Club Zand te gaan werken. Deze mooie strandtent ligt in Castricum aan Zee en heeft een speciaal aanbod voor flexwerkers. Voor €25 p.p. kun je er een werkplek reserveren, voor 4 uur inclusief lunch, een vers sapje, onbeperkt koffie en thee. En daarna duik je natuurlijk het terras op met de voetjes in het zand. Althans dat deden wij. Kan het van harte aanraden!

@agnes.onthemove Goede deal & heerlijk plekje om te werken! #clubzand #remotewerken #castricumaanzee #freelancen #zzper #locatieonafhankelijk #strandtent #nederland #zeezicht #werken #hotspot ♬ original sound – Lethilda

Aloha, Wijk aan Zee

Een van mijn favoriete flexplekken is Aloha Beach in Wijk aan Zee. Helaas kun je er alleen met de auto komen (of je moet zo’n 45 minuten lopen), anders zat ik hier dagelijks. Wàt een fijne plek. Ik zeg: eerst binnen werken met uitzicht op zee, en daarna lekker het terras op. Mét borrelhappen, want ze hebben een hele lekkere kaart vol vegan opties. Denk: vegan bitterballen en de lekkerste zoete aardappelfrietjes die ik ooit gegeten heb. Plus vegan mayo! Hard werken mag beloond worden toch? Oja en er zijn genoeg stopcontacten die je kunt gebruiken om je laptop op te laden, ook niet onbelangrijk. 😉

Lees ook: Tips voor een weekendje Wijk aan Zee

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Patagonia Beach, Scheveningen

Op het begin van het Zwarte Pad in Scheveningen zit Patagonia Beach. Op het ruime terras staan een aantal grote parasols waardoor er voldoende schaduw is om onder te werken. De wifi werkt top, ook buiten op het terras. Alleen voor stroom moet je naar binnen. De prijzen zijn ietwat aan de hoge kant: voor een cappuccino met havermelk betaalde ik €3,70. Op de kaart staan verder gerechten als een acaí-bowl met fruit en cruesli, diverse sandwiches, een Beyond Meat burger en salades. Voldoende vega en vegan opties.

Lees ook: Dit zijn de leukste strandtenten van Den Haag

Pategonia Beach in Scheveningen, Den Haag

Safari Lodge, Zandvoort

Safari Lodge ligt in Zandvoort en is lekker groot. Zowel binnen als buiten op het terras zijn ontzettend veel fijne zitplekken om te flexwerken. Binnen zijn er genoeg stopcontacten, de wifi is snel en het personeel super vriendelijk. Op de menukaart staan diverse gerechten, waar door middel van tekens de vega, vegan en bio opties zijn aangegeven. Fijn! Voor een cappuccino betaalde ik €2,80 + €0,50 voor havermelk.

Digital nomad beroepen: 7 banen die je overal ter wereld kunt doen

Beachclub Birds, Kijkduin

Beachclub Birds is een warm nest, zoals ze het zelf omschrijven. En dat voelt ook wel zo als je binnenkomt, dankzij het vriendelijke personeel. Beachclub Birds ligt in Kijkduin, en als je geen auto hebt moet je er wel even je best voor doen om er te komen. Vanaf de laatste bushalte is het nog zo’n 20 minuten lopen. Maar dat kan langs het strand, dus eigenlijk krijg je gewoon een strandwandeling cadeau! En daardoor is het ook wat rustiger dan de strandtenten in Scheveningen bijvoorbeeld.

Beachclub Birds is super mooi ingericht, met een mintgroene bar, rotan accessoires, en veel hout. Het is ook lekker groot, dus je hebt genoeg keuze om een fijne flexwerkplek te vinden. Ook zijn er voldoende stopcontacten aanwezig. Op de menukaart vind je dingen als breakfast bowls, (vegan) hotdogs, sandwiches en salades. Er zijn veel vegan opties, en die worden duidelijk aangegeven op de kaart. Voor een cappuccino havermelk betaal je €3,10.

Flexwerkplek op het strand bij beachclub Birds Kijkduin

The Fat Mermaid, Scheveningen

The Fat Mermaid in Scheveningen promoot zichzelf als een fijne werkplek op het strand voor freelancers. Chill, want dan weet je in ieder geval zeker dat je met laptop welkom bent. Zo hebben ze buiten zelfs een aantal stopcontacten voor flexwerkers geregeld, en mocht je daar niet bij kunnen dan rollen ze nog een haspel voor je uit ook. Voor een cappuccino betaal je €3,- en lunchgerechten kosten rond de €10. Er staan een aantal vega opties op de kaart, vegan zou iets uitgebreider mogen.

Lees ook: De leukste koffietentjes in Den Haag

The Fat Mermaid, Scheveningen, Den Haag

Tijn Akersloot, Zandvoort

Tijn Akersloot in Zandvoort is m’n lievelings in de winter. Het is een van de weinige strandtenten die het hele jaar open is, en daarom ook een heerlijk plekje om na het uitwaaien op het strand in op te warmen. Maar in de zomer is het natuurlijk nog beter, want met het grote terras is er meestal niet lang wachten tot er een plekje vrij komt. Ook hier zou ik zeggen: eerst binnen flexwerken, daarna het terras op.

Lees ook: 

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Werkplekken op het strand in Nederland

Wat is jouw favoriete werkplek op het strand? Ik ben benieuwd!

7 likes

Your email address will not be published.