Istanbul hotel tip: Hotel Momento Golden Horn

Travel

5x Istanbul hotel tips met rooftop bar

23 december 2021

Tags: , ,

Ga je op Istanbul stedentrip? Leuk! De stad zit vol met gave hotels met rooftop bars, heb ik ontdekt. Ideaal om even tot rust te komen in de verder nogal drukke stad. In dit artikel een verzameling van Istanbul hotel tips, die allen een rooftop bar hebben met fantastisch uitzicht en heerlijke cocktails. Veel plezier!

Artikel van 28-04-2019, laatste update: 23-12-2021

5x Istanbul hotel tips

Waar kun je het beste verblijven in Istanbul? Er zijn zoveel leuke wijken in Istanbul, dus die keuze kan ik niet voor je maken. Wel heb ik 5 Istanbul hotel tips voor je, die in verschillende leuke wijken van de stad liggen. Kun je zelf kiezen!

Lees ook: De 6 leukste wijken van Istanbul

Doubletree by Hilton Istanbul – Moda

Doubletree by Hilton Istanbul – Moda zit in de drukke maar gezellige wijk Kadıköy, in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Op de bovenste verdieping zit een restaurant en rooftop terrace (en voor gasten zelfs een buitenzwembad) met een panoramisch uitzicht op de Bosporus en aan de andere kant de stad. Hier zou ik zeker een paar nachten overnachten.

De kamers zijn ruim, modern ingericht en voorzien van kamerhoge ramen – zodat je ook vanuit je kamer een mooi uitzicht hebt. De meeste kamers kijken uit op zee en sommige kamers zijn zelfs voorzien van een bubbelbad!

Voor een overnachting bij Doubletree by Hilton Istanbul – Moda betaal je vanaf €103 per nacht. Bekijk de huidige tarieven!

5x Istanbul hotel tips: DoubleTree By Hilton Istanbul - Moda
Foto: Doubletree by Hilton Istanbul – Moda

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Hotel Momento Golden Horn

Na een hele dag langs alle toeristische attracties van Istanbul te hebben gelopen, waren mijn vriend en ik helemaal kapot. Lopend over de Galata-brug richting de Galata-toren besloten we goed naar alle hoge gebouwen te kijken, in de hoop een rooftop bar te spotten. And we did! We kwamen uit op Hotel Momento Golden Horn, waar we met een mojito in de hand helemaal tot rust kwamen. Eén verdieping lager zit een restaurant, met hetzelfde geweldige uitzicht over de Bosporus, Galata-brug en achterliggende stad. Heerlijk toch om op zo’n top locatie te overnachten? Perfect als je op zoek bent naar een relatief goedkoop hotel in Istanbul centrum.

De kamers zijn stylish ingericht en voorzien van een zithoek, flatscreen-tv, kledingkast, minibar, waterkoker, kluisje en een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen. Het hotel heeft een aantal accommodaties met uitzicht op zee. Enne, voor solo-reizigers zijn er ook hele mooie eenpersoonskamers!

Voor een overnachting bij Hotel Momento Golden Horn betaal je vanaf €68 per nacht. Bekijk meteen de huidige tarieven!

Istanbul hotel tip: Hotel Momento Golden Horn
Foto: Hotel Momento Golden Horn

Le Meridien Istanbul Etiler

Le Meridien Istanbul Etiler staat voor mij op nummer 1. We sliepen hier onze eerste nacht en het was werkelijk een droom. Het is een 5 sterren hotel met zwembad in de wijk Etiler. Er is zowel een binnen- als buitenzwembad, fitnesscentrum en spacentrum met hamam en sauna. Op de 34e verdieping van het hotel zit een rooftop bar met geweldig uitzicht. Ze schenken hier hele speciale cocktails, die extra lekker smaken met het uitzicht op de Bosporus en de stad.

De kamers zijn modern ingericht, en zijn voorzien van een flatscreen-tv, bureau, kluisje, minibar en koffiezetapparaat. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche, bad, badjas, slippers, haardroger en gratis toiletartikelen. De ramen gaan van grond tot plafond en de meeste kamers hebben een panoramisch uitzicht op de Bosporus en de stad.

Echt een aanrader dus. Voor een overnachting bij Le Meridien Istanbul Etiler betaal je vanaf €131 per nacht. Bekijk meteen de huidige tarieven!

Istanbul hotel tip: Le Meridien Istanbul Etiler
Foto: Le Meridien Istanbul Etiler

In onderstaande mini-vlog neem ik je mee in ons verblijf:

Meer Istanbul hotel tips!

Novotel Istanbul Bosphorus Hotel

Het Novotel Istanbul Bosphorus Hotel ligt in een van mijn lievelings wijken van Istanbul: Karakoy. Dit gebied ligt aan de Bosporus en zit vol met gezellige koffietentjes, restaurants en barretjes. Het hotel heeft een binnenzwembad en een spacentrum met massagediensten, sauna, stoomcabine, Turks bad en fitnessfaciliteiten. Verder is er dus een rooftop bar, met een bizar lekkere cocktailkaart en uitzicht op de Bosporus en Galata-brug.

De kamers zijn voorzien van een bureau, bank, flatscreen-tv, laptopkluis, koffie- en theefaciliteiten, en airconditioning. De badkamer is uitgerust met een regendouche of bad. Sommige kamers hebben een uitzicht op de Bosporus en de stad.

Voor een overnachting bij Novotel Istanbul Bosphorus Hotel betaal je vanaf € per nacht. Bekijk de huidige tarieven!

Istanbul hotel tips: Novotel Istanbul Bosphorus Hotel
Foto: Novotel Istanbul Bosphorus Hotel

The St. Regis Istanbul

The St. Regis Istanbul is een 5 sterren hotel in de chique wijk Nisantisi, met een mooi uitzicht over het naastgelegen park, de Bosporus en de oude stad in de verte. Op het dak van het hotel zit restaurant Spago, met terras en uitzicht op de stad. Er is een luxe diner kaart en een uitgebreide cocktail kaart. Daarnaast is er een brasserie en Iridium Spa met drie baden. Het is best een fancy hotel, dus vooral een leuk hotel als je iets te vieren hebt. Of juist gewoon omdat het kan. 😉

Het hotel en alle kamers zijn voorzien van originele schilderijen en sculpturen van hedendaagse Turkse kunstenaars, uit de beroemde kunstcollectie Demsa. Verder zijn de kamers voorzien van kamerhoge ramen, fluwelen fauteuils en een op maat gemaakte bronzen salontafel, een 46-inch Samsung led-tv, elektronische gordijnbedieningspanelen en een Nespresso-koffiezetapparaat. De marmeren badkamer is uitgerust met een 19-inch spiegelbeeld-tv, een dubbele wastafel, bad, douche met glazen wanden en toiletartikelen van Remède. En dankzij de 24-uurs butlerservice word je op je wenken bediend!

Voor een overnachting bij The St. Regis Istanbul betaal je vanaf €302 per nacht. Bekijk snel de huidige tarieven!

Istanbul hotel tips: The St. Regis Istanbul
Foto: The St. Regis Istanbul

Istanbul hotel uitgekozen? Lees dan ook deze blogs over wat te doen en te eten tijdens je stedentrip:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

11 likes

Your email address will not be published.