Wat te doen in Bonassola, Italië? Een paar tips!

Travel

Wat te doen in Bonassola, Italië? 7 tips

6 oktober 2023

Tags: ,

Hoewel Bonassola officieel geen onderdeel van Cinque Terre is, is het er bijna net zo mooi! Dit dorpje ligt dan ook in de buurt van deze beroemde bestemming, op twee haltes met de trein om precies te zijn. En in tegenstelling tot Cinque Terre, is het hier rustig en is er een groot strand. Tijdens mijn laatste bezoekje aan de regio werd ik verliefd op dit te schattige dorpje. Benieuwd wat te doen in Bonassola? Lees dan snel verder!

Lees ook: Cinque Terre: praktische info & tips voor je reis

Bonassola, Italië

Bonassola is een dorpje aan de Ligurische Riviera, net boven Cinque Terre. Als je met de trein gaat kom je eerst langs Levanto – ook een heel leuk dorpje – en dan bij Cinque Terre. Het duurt maar 9 minuten om vanaf Bonassola met de trein bij Monterosso al Mare (het eerste dorpje van Cinque Terre) te komen. Bonassola is dus een perfecte uitvalsbasis als je de Cinque Terre wilt verkennen, maar ook genieten van zon, zee en strand. En van de rust: er wonen nog geen 1.000 mensen.

Lees ook: Levanto: de beste uitvalsbasis voor Cinque Terre

Wat te doen in Bonassola?

Het strand van Bonassola

Bonassola is een verborgen baai tussen Punta del Carlino en Madonnina della Punta. Hierdoor heb je vanaf het strand aan beide kanten een mooi uitzicht. En het water… Cristal clear en zoooo fijn om in te zwemmen! Er zitten een aantal strandtenten, waar je lekker kunt eten en drinken, maar ook strandbedjes kunt huren.

Het strand van Bonassola, Italië

Het terras op

Zoals een Italiaans dorpje betaamd vind je in Bonassola ook diverse gezellige restaurants en barretjes. Ga bijvoorbeeld tapas eten bij A Curnea dispenseria gastronomica, haal een foccaccia bij Focacceria Antica Liguria of een ijsje bij Caffè delle Rose!

Uitzichtpunt

Wandel vooral de bergen in voor een mooi uitzicht op Bonassola! Ik kon geen officieel uitzichtpunt vinden, maar ben zelf naar dit punt toegelopen en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht. De route ernaartoe is overigens ook erg leuk.

Voormalig spoorweg

Tussen Bonassola en Levanto ligt een voormalig spoorweg, dat is omgetoverd tot een een 6 km lang wandel- en fietspad. Een mooie tocht met prachtige uitkijkjes. En dankzij de vele spoorwegtunnels waar je doorheen loopt, is er voldoende schaduw en koelte onderweg. Op de fiets ben je in tien minuten van het ene naar het andere dorpje. Ga je lopend, dan doe je er een half uur over. Neem zeker je zwemspullen mee, want onderweg kom je talloze kleine baaitjes tegen waar je kunt zwemmen! De spoorwegtunnels zijn ’s avonds goed verlicht, dus je kunt ook na een etentje nog goed terug lopen of fietsen.

Hiken in Levanto: voormalige spoorweg

Cinque Terre verkennen

Als je zo dichtbij Cinque Terre bent, moet je dit bekende gebied natuurlijk wel even verkennen. Cinque Terre bestaat uit 5 kleurrijke dorpjes, die die tegen een rotswand aan gebouwd zijn. Dit ziet er heel bijzonder en mooi uit. Ze heten: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Tip: ga lekker vroeg en bezoek niet alle vijf dorpjes op één dag. Ik zou er zo’n twee per dag doen, en daarna lekker op het strand gaan liggen. Het kan er namelijk erg druk en warm worden, en dat kan je dag flink verpesten.

Lees ook:

Uitzicht op Manarola, Cinque Terre tips

Manarola, Cinque Terre

E-bike tour langs Cinque Terre

Ga je liever weg van de massa? Boek dan een fietstour langs Cinque Terre per e-bike! Deze tour start in Levanto, duurt 4 uur en onderweg heb je de mooiste uitzichten op o.a. Vernazza en Monterosso al Mare. Tijdens de tour leer je meer over de lokale geschiedenis, wordt er op diverse plekken gestopt voor foto’s en is er een pauze met focaccia en wijn (gratis). Een bijzondere manier om de regio te leren kennen!

De tour is populair, dus boek de e-bike fietstour langs Cinque Terre meteen!

Met de trein naar Camogli

In plaats van naar Cinque Terre kun je met de trein natuurlijk ook de andere kant op gaan, richting Genua. Een leuke tussenstop op die route is Camogli, een kleurrijk vissersdorpje. Ook al zo mooi! Samen met Portofino en Santa Margherita Ligure wordt Camogli tot de parels van de Riviera di Levante gerekend, en dat kan ik beamen.

Lees ook: Wat te doen in Camogli, Italië

Bonassola hotel tips

Zoals ik al zei is Bonassola de perfecte uitvalsbasis voor Cinque Terre. Of gewoon een heerlijke plek om te genieten van het leven! Een aantal hotel tips in Bonassola:

  • Cà Gialla is een appartement dat wat hoger op de berg ligt, waardoor je een geweldig uitzicht hebt. Het is van alle gemakken voorzien, je kunt er met 4 personen slapen én er is een heerlijke tuin.
  • YOLO Rooms zit in het centrumpje, waardoor je maar vijf stappen hoeft te zetten tot het strand of het station aan de andere kant. De kamers zijn simpel maar goedkoop.
  • Morena Località Serra is een appartement met twee slaapkamers, waar je max met vier personen kunt overnachten.
  • VILLA ROSA CON SPLENDIDA VISTA MARE is de mooiste maar ook de duurste van het rijtje. Een appartement met veel daglicht én zeezicht!

Meer lezen over Italië? Bekijk dan ook:

 

0 likes

Your email address will not be published.