add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Vegan in Istanbul: de lekkerste veganistische gerechten

Travel

Vegan in Istanbul: de lekkerste veganistische gerechten

24 april 2019

Tags: , , ,

Turkije staat dan misschien bekend als het land van döner kebab, Lahmacun (Turkse pizza) en köfte, ook als vegetariër of veganist kun je er heerlijk eten! Je moet alleen net weten wat, want niet iedereen in Istanbul spreekt Engels. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van gerechten die je sowieso kunt eten. You’re welcome!

Lees ook: De vegan maaltijd op een Turkish Airlines vlucht: is dat wat?

Vegan in Istanbul

  • Baklava: Mijn lievelings! Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, gevuld met gemalen stukjes noot, zoals pistache. Na het bakken wordt het geheel doordrenkt in een zoete siroop.
  • Çig köfte: dit wordt gemaakt van bulgur, gemalen walnoten en pittige kruiden. Het wordt geserveerd in een wrap, met sla, tomaat en en komkommer. Let op dat je niet köfte bestelt, want dat is vlees. 😉
  • Dolma: dit zijn wijnbladeren gevuld met rijst, en wordt koud geserveerd als een soort meze.
  • Kumpir: een gepofte aardappel, gevuld met een heleboel toppings naar keuze. Zeg duidelijk dat je geen boter en kaas wilt, want daar mixen ze meestal de binnenkant van de aardappel mee. Kumpir is trouwens meer een soort streetfood, vooral in Ortaköy heb je veel stalletjes waar ze dit verkopen.
  • Mercimek corbasi: Turkse linzensoep, heerlijk! Wordt vooral als ontbijt of lunch gegeten, niet echt als avondeten.
  • Patlıcan Ezmesi: Een puree van geroosterde aubergine met olijfolie, knoflook en azijn.
  • Simit: een soort bagel die je werkelijk overal kunt kopen. Bij kleine stalletjes op straat, maar ook bij broodzaken en in restaurants wordt het vaak in een broodmandje geserveerd.

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om vegan in Istanbul te eten! Naast dit lijstje zijn er natuurlijk nog meer opties. Zo zag ik bijvoorbeeld ook vaak quinoa salades op de kaart staan, waarbij je kunt vragen of ze de eventuele kaas weglaten. Ook heb ik heerlijke gegrilde groente gegeten, wat geserveerd werd met rijst. Dus ik zou zeggen, neem dit lijstje mee en ga zelf verder op onderzoek uit!

11 likes

Your email address will not be published.