add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Borrelen in Amsterdam: 11 leuke bars & café's

Travel

Borrelen in Amsterdam: 11 leuke bars

7 december 2023

Tags: , ,

Waar kun je leuk borrelen in Amsterdam? Het is dé vraag op vrijdagmiddag. Gelukkig zit de stad vol met leuke borrelplekken, van nieuwe hotspots tot cafeetjes die al jaren top zijn. In dit blog vind je mijn favorieten, verspreid over de hele stad. De één met een heerlijk terras, de ander met een uitgebreide wijnkaart met wijnen die per glas te bestellen zijn. Oftewel: voor ieder wat wils. Proost!

Lees ook: 13 verborgen plekjes in Amsterdam

11x Borrelen in Amsterdam

Bonnie

Een populaire plek om te borrelen in Amsterdam Oud-Zuid is Bonnie. Dit is een bistro aan de Amstelveense weg, waar voorheen – sinds 1912 – Café Bos zat. Tijdens de verbouwing is de sfeer van deze bruine kroeg behouden, maar dan met een hippe twist! Naast borrelen kun je bij Bonnie lekker ontbijten, lunchen en dineren. Binnen of buiten op het fijne terras! Pluspunten: meteen als je gaat zitten wordt er een karaf water voor je neergezet. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen!

Borrelen in Amsterdam-Zuid bij Bonnie

Five Brothers Fat

Iets te vieren of gewoon zin in bubbels? Dan is Five Brothers Fat de plek voor jou. Een kleine bodega met open keuken en blauw marmeren bar, geïnspireerd op een cava bar in Barcelona. Er zijn diverse soorten cava die je per glas of fles kunt bestellen – ook alcoholvrij. Op de kaart staan allerlei Spaanse tapas met invloeden uit Azië, Zuid- en Midden-Amerika. Ideaal om te delen!

Five Brothers Fat is begonnen met een locatie op de Clercqstraat in Amsterdam West, maar zit tegenwoordig ook op de Hobbemakade in Zuid en Reinwardtstraat in Oost. En zelfs in Haarlem, op de Kleine Houtstraat. Een plekje reserveren kan aan de bar, in het restaurant of op het terras. Een leuke plek om het weekend in te luiden met betaalbare bubbels!

Lees ook: 10x originele date ideeën in Amsterdam

Café Cook

Café Cook is een verborgen parel in Amsterdam-West, want je moet net weten dat deze fijne borrelplek tussen de Jan van Galenstraat en de Jan Evertsenstraat zit. Een goede sfeer, lekker eten en een fijn terras in de zon. Dus zeker in de zomer is dit de plek om te borrelen op het terras! Het café is de hele dag open, je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel.

Borrelen in Amsterdam-West bij Café Cook

Café Het Paleis

Borrelen met uitzicht op de grachten? Dat doe je bij Café Het Paleis op de hoek van de Singel en de Paleisstraat, vlak achter de Dam. Vanaf dit hoekje heb je een heerlijk uitzicht op wereld die aan je voorbij trekt. Zeker als je een plekje op het fijne terras weet te bemachtigen! Extra pluspunten voor de vegan bitterballen op de kaart.

Borrelen met uitzicht op de Amsterdamse grachten bij Café het Paleis

Carter Bar & Kitchen

Op zoek naar een leuke borrelplek in Amsterdam Oud-Zuid? Ga dan naar Carter Bar & Kitchen op de hoek van de Valeriusstraat en Emmastraat, op loopafstand van het Vondelpark. Hier vind je een sfeervol interieur, moderne Franse bistrogerechten en een zonovergoten terras.

Café de Ceuvel

Café de Ceuvel is een fijne plek om te borrelen in Amsterdam-Noord. Hier ontsnap je aan de drukte van de stad! Het café is onderdeel van terrein De Ceuvel: een speeltuin voor duurzame initiatieven, zoals ze het zelf noemen. Het café is dan ook gemaakt van hergebruikte materialen, sinds 2020 helemaal van het gas af en de menukaart volledig vegan. Alles wat ze hier serveren moet de wereld een beetje mooier maken. En dat lukt! Vooral als je hier in de zomer op het terras zit, met uitzicht op het water. Heerlijk!

Lees ook: De leukste hotels in Amsterdam-Noord

Borrelen in Amsterdam-Noord bij Café de Ceuvel

Gertrude Amsterdam

Bij Gertrude Amsterdam vind je een beetje Parijs in Amsterdam! Gelegen op de sfeervolle Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam-West, waar je op uitkijkt vanaf het fijne terras. Ronde tafeltjes met marmeren blad, witte stoffen servetten en vintage bistrostoelen. Gertrude Amsterdam heeft een uitgebreide wijnkaart, waarvan er veel per glas te bestellen zijn. Van een alcoholvrije bubbel tot oranje natuurwijn! Mijn favoriet: Cremant D’Alsace.

Borrelen in Amsterdam-West bij Gertrude

Veganees

Veganees is een vegan hotspot in Amsterdam-West, met een kaart vol kleurrijke cocktails – waaronder een vegan pornstar martini! Maar ook de mocktails en frisjes smaken goed en worden leuk aangekleed alsof het een cocktail is. Trek? Op de kaart staan 25 gerechtjes die perfect zijn om te delen. Of je nou zin hebt in finger food, bao’s of een portie noodles. Binnen kijk je je ogen uit in het kleurrijke interieur, buiten op het terras zit je lekker in de zon.

Borrelen in Amsterdam: Veganees

Strand Zuid

Zin in een borrel op het strand, maar geen zin om ver te reizen? Dan ga je naar Strand Zuid, het stadsstrand van Amsterdam. Er is zelfs een zandstrandje met bedjes! Verder kun je op het terras lekker aan het water zitten. Bestel een borrelplateau of Zuid plateau bij je drankje en je hebt een ultieme vrijmibo!

Lees ook: Dit zijn de 14 leukste strandtenten van Nederland

Lokaal van de Stad

Op de hoek van Heemstedestraat en Westlandgracht vind je Lokaal van de Stad. Dit café telt twee verdiepingen én heeft een groot terras, dus de kans dat er een plekje vrij is is groot. Enne dat terras heeft uitzicht over het water van de Westlandgracht en heeft lang zon. Fijn! Lokaal van de Stad heeft een groot assortiment van bieren: 8 op de tap en 28 op fles. De bierkaart bestaat bijna volledig uit bieren van Amsterdamse makelij. Daarnaast kun je kiezen uit de mooie wijnen van Grape Disctrict. Trek? Op de menukaart staan voornamelijk gerechten met Oosterse ­invloeden, en naast het ‘gewone’ menu is er een geheel vegan menu.

Borrelen in Amsterdam: Lokaal van de Stad

Café DS

Nog zo’n verborgen parel in Amsterdam-West: Café DS. Onderdeel van De School, wat je wellicht kent als club, restaurant of gym. Het café is een fijne, lichte ruimte, die huiselijk ingericht is met grote banken, fijne stoelen, lange tafels en bartafels. Met een beetje geluk heb je zicht op de keuken achter de glazen wand, zodat je lekker kunt spieken. Maar als de zon schijnt wil je buiten op het ruime terras zitten, in een oase van groen! De kaart van Café DS is plant-focused, wat inhoudt dat alles vegetarisch is en veel vegan.

Lees ook: Vegan in Amsterdam: 19x de lekkerste hotspots

Vegan in Amsterdam: Café DS

Meer Amsterdam tips

Meer leuke hotspots in Amsterdam? Lees dan ook:

Leuke hotels in Amsterdam:

0 likes

Your email address will not be published.