Curly Girl Methode: voor en na, met vegan producten

Mindset

Curly Girl Methode: een must-know voor alle krullenbollen

29 mei 2020

Tags:

De laatste tijd krijg ik extra veel complimentjes over m’n haar. Gelukkig maar, want ik ben een nieuwe haarroutine gestart! Een van mijn nieuwste opdrachtgevers is Kurlify: een blog over krullen, en dan vooral over de Curly Girl Methode (CGM). Ja, er is een speciale methode om je krullen te verzorgen en die is aardig populair ook. Mede-krullenbollen snappen dit meteen. Google het maar eens, er gaat een wereld voor je open. Voor mij ook, want ik kende deze methode nog niet. Maar aangezien ik er nu door mijn werk wekelijks mee in aanraking kom, werd ik erg benieuwd naar wat dit voor mijn haar zou kunnen doen. Jij ook? In dit artikel leg ik uit wat de Curly Girl Methode is én laat ik mijn resultaat na de eerste wasbeurt zien.

Curly Girl Methode

Wat is de Curly Girl Methode?

First things first: wat is de Curly Girl Methode? Het is een haarroutine voor krullen die bedacht is door Lorraine Massey, en ze heeft beschreven in haar boek Curly Girl: The Handbook. Het gaat uit van een aantal basisprincipes:

  • Ontdek wat jouw krul- en haartype is, zodat je precies weet wat je haar nodig heeft;
  • Vermijd schadelijke ingrediënten in haarproducten, zoals siliconen, sulfaten en parabenen;
  • Stop met het gebruik van haartools zoals de föhn, stijltang en borstel;
  • Omarm nieuwe gewoontes, zoals het drogen van je haar met een katoenen t-shirt.

Vegan CGM-producten

Als je met de Curly Girl Methode gaat beginnen, ga je dus door middel van allerlei haartesten checken wat jouw haarkenmerken zijn. Als je dat weet, kun je nagaan of de haarproducten die je gebruikt CGM-proof én voor jouw haarkenmerken geschikt zijn. Bij mij was dat helaas niet het geval, dus moest ik op zoek naar nieuwe producten. Zoals je misschien wel weet, eet ik veganistisch. Dat heb ik nog niet doorgetrokken naar mijn hele levensstijl, maar waar mogelijk ben ik dat langzaamaan aan het veranderen. Bij deze nieuwe routine wilde ik dus ook meteen dat-ie vegan is. Dat was wel wat uitzoekwerk (thanks Emma!), maar uiteindelijk geen probleem. Lees mijn artikel op Kurlify over vegan haarverzorging als je daar meer over wilt weten.

Daarnaast kwam uit mijn haartesten dat mijn haar een proteïnetekort heeft, waardoor ik producten moet gebruiken die de balans herstellen. Dit zijn de haarproducten die ik nu gebruik:

Voor en na 1e x CGM

En dan nu het resultaat! Dit is mijn haar voor en na mijn allereerste CGM-routine. Je ziet dat het al een stuk meer volume heeft, minder pluist, en er overall gezonder uitziet. Het voelde ook een stuk zachter aan en rook dankzij m’n nieuwe producten heerlijk.

Curly Girl Methode

Bovenstaande foto’s zijn al een aantal weken geleden gemaakt, en de resultaten worden steeds beter zichtbaar. De foto bovenaan dit artikel is na 2,5 maand! Voorheen krulde m’n haar vooral aan de achterkant goed, maar tegenwoordig doet de voorkant ook gezellig mee. Zulke krullen heb ik normaal gesproken alleen op reis met zon zee en strand!

Curly Girl Methode

Aangezien iedereen andere haarkenmerken heeft, is de Curly Girl Methode voor iedereen anders. Ik raad je aan het stappenplan van Kurlify op te volgen, deze legt je duidelijk uit waar te beginnen. Laat je niet afschrikken door die hele lijst, want eerlijk: deze routine leek mij ook nogal een klus. Maar uiteindelijk zijn het heerlijk me-time momentjes, en voer ik de routine steeds sneller uit. En je ziet steeds beter waar je het voor doet: mooie en gezonde krullen. Veel succes en plezier!

Kende jij de Curly Girl Methode al? 

1 likes

Your email address will not be published.