Curly Girl Methode: voor en na, met vegan producten

Mindset

Curly Girl Methode: de routine voor krullen

29 mei 2020

Tags: ,

Ik ben een nieuwe haarroutine gestart! En wel de Curly Girl Methode, ook wel CGM of CG Methode genoemd. Ja, er is een speciale methode om je krullen te verzorgen en die is aardig populair ook. Mensen met krullend haar snappen dit meteen. Ik kende deze methode nog niet, maar kwam het ineens vaak tegen dus werd erg benieuwd naar wat dit voor mijn haar zou kunnen doen. Jij ook? In dit artikel leg ik uit wat de CG Methode is én laat ik mijn voor en na foto’s zien.

Lees ook: 9x super fijne natuurlijke beauty producten

Curly Girl Methode

Wat is de Curly Girl Methode?

First things first: wat is de CG Methode? Het is een haarroutine voor krullend haar die bedacht is door Lorraine Massey, en ze heeft beschreven in haar boek Curly Girl: The Handbook. Het gaat uit van een aantal basisprincipes:

  • Ontdek wat jouw krul- en haartype is, zodat je precies weet wat je haar nodig heeft;
  • Vermijd schadelijke ingrediënten in haar producten, zoals siliconen, sulfaten en parabenen;
  • Stop met het gebruik van haartools zoals de föhn, stijltang en borstel;
  • Omarm nieuwe gewoontes, zoals het drogen van je haar met een katoenen t-shirt.

Vegan CG producten

Als je met de Curly Girl Methode gaat beginnen, ga je dus door middel van allerlei haartesten checken wat jouw haarkenmerken zijn. Als je dat weet, kun je nagaan of de haar producten die je gebruikt CG-proof én voor jouw haarkenmerken geschikt zijn. Bij mij was dat helaas niet het geval, dus moest ik op zoek naar nieuwe producten. Zoals je misschien wel weet, eet ik vegan. Dat heb ik nog niet doorgetrokken naar mijn hele levensstijl, maar waar mogelijk ben ik dat langzaamaan aan het veranderen. Bij deze nieuwe routine wilde ik dus ook meteen dat-ie vegan is. Dat was wel wat uitzoekwerk (thanks Emma!), maar uiteindelijk geen probleem.

Daarnaast kwam uit mijn haartesten dat mijn haar een proteïnetekort heeft, waardoor ik producten moet gebruiken die de balans herstellen. Dit zijn de vegan CG producten die ik nu gebruik en waar ik erg tevreden over ben:

Tip: ga je haarproducten bij Look Fantastic bestellen? Vul dan in het winkelmandje de code JHIB-R2 in voor €10 korting op je eerste bestelling! Alleen geldig bij een minimale besteding van €30.

Mijn Curly Girl routine

M’n haarroutine is als volgt. Ik was m’n haar met conditioner en een keer per maand gebruik ik in plaats daarvan een clarifying shampoo, om alle build up te verwijderen. Daarna doe ik een deep conditioner in, die ik even laat intrekken. Als die is uitgespoeld, spoel ik m’n haar met koud water na om de haarschubben te sluiten. Dan zet ik de kraan uit en ga ik voorover gebogen hangen. Met praying hands verdeel ik een wat leave-in conditioner over m’n haar en scrunch dat in. Daarna is het tijd voor gel. Ik gebruik twee handjes vol, omdat ik een gel cast wil creëeren. Dat houdt in dat als je haar droog is, het hard aanvoelt. Als je dit weer scruncht (scrunch out the crunch), krijg je mooi gedefinieerde en zachte krullen.

Nadat de gel is aangebracht en goed gescruncht, pak ik een katoenen t-shirt om daarmee het meeste water uit m’n haar te scrunchen. Daarna plop ik m’n haar in een microvezel handdoek, dat laat ik een half uurtje zitten. Tot slot laat ik m’n haar aan de lucht drogen of föhn ik het met een diffuser.

Met deze routine zit m’n haar meestal voor een aantal dagen mooi. Op dag drie refresh ik m’n krullen, door ze weer een beetje vochtig te maken en er wat mousse in te scrunchen. Daardoor zit het weer als nieuw! Oh enne, doe je haar ’s avonds voor het slapen met een scrunchie in een hoge staart en slaap op een satijnen kussensloop, zo blijven je krullen het mooist.

Curly Girl Methode voor en na

En dan nu het resultaat! Dit is mijn haar voor en na mijn allereerste Curly Girl-routine. Je ziet dat het al een stuk meer volume heeft, minder pluist, en er overall gezonder uitziet. Het voelt ook een stuk zachter aan en ruikt dankzij m’n nieuwe producten heerlijk.

Curly Girl Methode

De resultaten worden steeds beter zichtbaar. Onderstaande foto is na 2,5 maand! Voorheen krulde m’n haar vooral aan de achterkant goed, maar tegenwoordig doet de voorkant ook gezellig mee. Zulke krullen heb ik normaal gesproken alleen op reis met zon zee en strand!

Curly Girl Methode: voor en na, met vegan producten

Aangezien iedereen andere haarkenmerken heeft, werkt de Curly Girl Methode voor iedereen anders. Ik raad je aan het stappenplan te volgen en lekker te gaan uitproberen. Laat je niet afschrikken door die hele lijst met stappen, want eerlijk: deze routine leek mij ook nogal een klus. Maar uiteindelijk zijn het heerlijk me-time momentjes, en voer ik de routine steeds sneller uit. En je ziet steeds beter waar je het voor doet: mooie en gezonde krullen. Veel succes en plezier!

Curly Girl Methode

Hopelijk heb je wat aan m’n tips! Kende jij de Curly Girl Methode al? 

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Curly Girl Methode: een must-know voor alle krullenbollen

4 likes

Your email address will not be published.