add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

online yoga voor thuiswerkers met een focus op de nek en schouders

Mindset

5x online yoga voor thuiswerkers

10 februari 2021

Tags: , , ,

Dankzij corona is thuiswerken al bijna een jaar de norm, en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten! Het vraagt wat van onze mindset en lichaam. Zo kan het zijn dat je spanning voelt in je nek, schouders en bovenrug. Bijvoorbeeld doordat je geen ergonomische werkplek hebt, of gewoon te lang hebt zitten werken. Daarom is het belangrijk om je nek, schouders en bovenrug wat extra aandacht te geven. En dat kun je heel goed met yoga doen! In dit artikel zet ik mijn favoriete online lessen yoga voor thuiswerkers op een rij. Video’s van 5 tot 38 minuten – voor ieder wat wils – die je gewoon thuis kunt volgen. Je zult zien, erna ben je zowel fysiek als mentaal weer helemaal ontspannen!

Lees ook: 7x online Yin Yoga lessen via YouTube

Online yoga voor thuiswerkers

Het liefst doe je elke dag een paar oefeningen. Bijvoorbeeld voordat je gaat werken of juist erna, of las ergens op de dag een yogabreak in. Deze eenvoudige yoga oefeningen voor thuiswerkers helpen je niet alleen je nek- en rugspieren los te maken en soepel en krachtig te houden, maar zorgen ook dat stress minder vat op je krijgt. Heerlijk om je gedachtenstroom even te stoppen of in ieder geval te minderen, zodat er weer ruimte vrijkomt voor creativiteit. Even een momentje voor jezelf tijdens een drukke werkdag!

5x yoga oefeningen voor thuiswerkers

Een 10 minuten yogales met een focus op de nek, schouders en bovenrug, gegeven voor Yoga With Adriene. Eén van m’n favoriete lessen omdat je altijd wel tien minuutjes op een dag kunt vinden!

Een andere fijne les voor je nek en schouders. Ook van Yoga With Adriene en duurt 17 minuten:

Heb je wat langer de tijd? Dan kan ik deze video van Yoga With Kassandra aanraden. Hij duurt zo’n 38 minuten en legt de focus op het bovenlichaam.

Heb je echt maar vijf minuutjes de tijd? Geen probleem, deze yoga oefeningen doe je gewoon achter je bureau of laptop!

Als je veel knopen in je rug hebt, is deze 30 minuten durende video van Yoga With Kassandra een aanrader:

Benodigdheden voor yoga voor thuiswerkers

In principe heb je voor de yoga oefeningen in bovenstaande video’s geen props nodig. Toch kan het bij sommige oefeningen wel fijn zijn om een beetje ondersteuning te hebben middels een meditatiekussen of yoga blok. Als je hier behoefte aan hebt, kan ik je de volgende producten aanraden:

Meer yoga?

Wil je graag meer online yoga volgen? Yoga International is een yoga platform met wel honderden verschillende soorten lessen, gegeven door de beste yoga leraren ter wereld. Via deze link kun je het 30 dagen gratis uitproberen, daarna kost het $19,99 per maand. Naast de yoga lessen heb je ook toegang tot diverse meditaties, podcasts, artikelen en een community. Zeker het geld waard dus!

Lees ook: 

Hopelijk vind je deze online yoga oefeningen voor thuiswerkers net zo fijn als ik!

1 likes

Your email address will not be published.