Wooninspiratie voor reizigers: zo creëer je thuis een reisgevoel

Travel

Wooninspiratie voor reizigers: 7 tips

11 mei 2020

Tags: , ,

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik doe tijdens m’n reizen altijd heel veel interieur inspiratie op. Vet onhandig, want ik reis alleen met handbagage en kan dus geen grote dingen mee naar huis nemen. Toch is het me de afgelopen jaren gelukt die inspiratie in m’n huisje te steken. Via Instagram kreeg ik er wat vragen over, dus besloot ik lekker wat wooninspiratie voor reizigers op een rij te zetten. Zo waan jij je voortaan ook thuis altijd in vakantiesferen!

Lees ook: Leuke reis-gerelateerde dingen die je thuis kunt doen

Wooninspiratie voor reizigers

Bruikbare souvenirs

Wooninspiratie voor reizigers tip #1: koop op reis bruikbare souvenirs voor thuis. Zo heb ik bijvoorbeeld een koffiekopje uit Thailand, schelpendoosje uit Samoa, fotolijstje uit Ibiza, slabestek uit Portugal, eetstokjes uit Japan, en bakjes van kokosnoten uit Sri Lanka. Elke keer als ik die dingen gebruik, ga ik in gedachten weer even terug naar die reis.

Accessoires die je aan reizen doen denken

Naast souvenirs, kun je natuurlijk ook gewoon in Nederland accessoires kopen die je aan reizen doen denken. Voor mij zijn dat palmbomen, schelpen en planten, maar dat kan voor jou iets heel anders zijn. Kijk ook even naar wat je al in huis hebt! Hang bijvoorbeeld je zomerse strohoed of rieten tasje op aan de muur, of zet een plant in een grote rieten tas.

Reisgerelateerde posters

Posters zijn ook een goede toevoeging aan een interieur met reisinvloeden. Desenio is hier een hele fijne voor, met veel mooie reis-gerelateerde posters. Kies bijvoorbeeld een poster van een plek waar je ooit geweest bent, zoals deze poster met heerlijke Marrakech-vibes. Of de typische New York brandweertrappen. Zoals ik al zei, zorgen palmbomen bij mij altijd voor een instant reisgevoel. Heb je er ruimte voor, maak dan een hele posterwand!

Wooninspiratie voor reizigers: reisgerelateerde posters ophangen

Wooninspiratie voor reizigers: 7 tips

Foto: Desenio

Ga voor een kleurtje of behang

Tot een paar jaar geleden waren al mijn muren wit, maar tegenwoordig mag geen enkele muur dat meer zijn. Kleur zorgt namelijk voor zoveel sfeer en zo’n andere look! Ik gebruik vooral warme kleuren, want dat versterkt voor mij het reisgevoel. Zo heb ik – zoals je hierboven ziet- onze woonkamer in de kleur Sahara Dust geverfd: een hele warme goudgele zandkleur.

En ik heb het gedeelte rond m’n bed behangen met een palmboom dessin, zodat ik ook in Nederland elke ochtend onder de palmbomen wakker word.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nina Nijland (@nijland_nina) op

Mooie reisboeken

Reisboeken kunnen niet ontbreken in het huis van een reisliefhebber. Want wat doen als reiziger die thuis zijn? Reisplannen maken! Lekker in reisboeken lezen en oriënteren op alle mogelijkheden voor de toekomst. En het fijne aan de meeste reisboeken is dat ze er prachtig uitzien. Helemaal decoratie-proof!

Lees ook:

Een eigen reisfotoboek

En naast dat stapeltje reisboeken, wil je natuurlijk ook je eigen reisboek leggen! Je hebt vast nog een heleboel reisfoto’s op je telefoon staan waar je een mooi fotoboek van kunt maken. Andere ideeën voor in huis zijn een foto-boxfoto-collage, of een aantal mooie foto’s groot laten afdrukken zodat je ze kunt inlijsten en in huis ophangen.

reisherinneringen bewaren

Lekker veel planten

Ga jij ook het liefst naar warme bestemmingen, met veel groen en palmbomen? Zet dan lekker veel planten in huis! Denk bijvoorbeeld aan een bananenplant, palm of Monstera. Zet ze in een rieten mand, rotan plantenbak, of hang een (wat kleinere) op met een plantenhanger. Klaar is je urban jungle!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Wil je nóg meer wooninspiratie voor reizigers? Check dan dit Pinterest-bord! En bewaar dit artikel ook meteen op Pinterest:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

3 likes

Your email address will not be published.