Wil jij ook meer boeken lezen? Mijn 4 tips

Mindset

Wil jij ook meer boeken lezen? Mijn 4 tips

19 januari 2020

Tags: ,

Vroeger was ik een echte boekenwurm, maar de laatste jaren had ik er geen tijd voor. Althans, dat dacht ik. Het afgelopen jaar heb ik lezen weer helemaal ontdekt en lees ik soms wel een boek per week. Zelfhulp boeken waar ik veel van leer, maar ook fictieve boeken voor de ontspanning. Aangezien ik ook vaak van anderen hoor dat ze geen tijd hebben om te lezen, besloot ik m’n tips op een rij te zetten. Zo zorg je dat je meer boeken leest!

Lees ook: Digital nomad worden? Lees deze 4 boeken

Meer boeken lezen

Vind je genre

Het belangrijkste is: vind je genre. Vroeger las ik altijd chicklits, en stiekem is dat nog steeds m’n guilty pleasure. Maar nog leuker vind ik tegenwoordig literaire thrillers. Ze zijn zo spannend dat je gewoon wílt lezen, maar ook niet zo eng dat je er bang van wordt. Daarnaast houd ik van zelfhulpboeken. Zo chill dat iemand zijn of haar expertise in een boek heeft gegooid en jij daarvan kunt leren!

Tips nodig? Mijn favoriete fictie schrijvers op dit moment zijn Saskia Noort (net uit: Stromboli) en Suzanne Vermeer. Qua zelfhulpboeken kan ik aanraden:

En op de foto bovenaan dit artikel ook een heerlijk boek: Wie (niet) reist is gek van Ap Dijksterhuis.

Maak lezen een gewoonte

Ik ga tegenwoordig naar bed met een boek en ik sta ermee op. Dat zorgt ervoor dat ik veel rustiger slaap, want anders zit ik toch vaak tot laat nog achter een iPhone of laptop scherm. En aan de andere kant zorgt het er ook voor dat ik rustig wakker word, in plaats meteen m’n telefoon te pakken. Bovendien lees ik hierdoor veel meer!

Neem je boek altijd mee

Neem je boek altijd mee, waar je ook heen gaat. Zo kun je onderweg lezen, als je ergens te vroeg bent, of juist expres even voor me-time zorgen door ergens een koffietje te drinken en lekker te gaan lezen. En doordat je boek in je tas zit, word je er de hele tijd aan herinnerd.

Houd het leuk

Verplicht jezelf niet om een boek uit te lezen. Als ik een boek niet leuk, spannend of interessant vind ben ik meestal toch nog wel benieuwd naar de rest. Ik verplicht mezelf dan niet met tegenzin het hele boek te lezen, maar sla gewoon een aantal bladzijden of zelfs een heel hoofdstuk over. Zo kom ik toch het einde te weten, maar stel ik het boek – en daarmee lezen – niet de hele tijd uit. On to the next book!

Lees ook: Drie dingen die ik van het boek ‘Doe één ding’ heb geleerd

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Mer boeken lezen? Mijn 4 tips

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die links iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

0 likes

Your email address will not be published.