Boeken over alleen reizen lezen

Travel

4x de leukste boeken over alleen reizen

13 januari 2021

Tags: , ,

Wordt dit het jaar waarin jij je eerst solo reis gaat maken? Yes, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Ik ben een fervent soloreiziger en raad het iedereen altijd aan. Het doet zoveel voor je zelfstandigheid, zelfvertrouwen en sociale skills. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Om je te helpen met de voorpret en voorbereiding bij deze alvast 4 boeken over alleen reizen. Veel leesplezier!

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

Boeken over alleen reizen

Solo Reizen – Liesbeth Rasker

Solo Reizen – Hoe je in je eentje de wereld trotseert is hét boek over alleen reizen. De inleiding van het boek maakt het meteen duidelijk: ‘Over waarom je een keer moet soloreizen zijn lange en gewichtige stukken te schrijven, maar uiteindelijk komt het neer op twee simpele dingen. Ten eerste omdat het ontzettend leuk is, en ten tweede omdat er weinig leuke dingen zijn waar je ook nog eens zo veel van leert en voor de rest van je leven profijt van hebt’. Daarom neemt Liesbeth je mee naar de landen die zij al bezocht, zoals Zweden, Italië, Thailand en Sri Lanka. Daarnaast geeft ze praktische tips voor als je zelf alleen op reis gaat en schrijft ze eerlijk over haar ervaring met eenzaamheid, algemene misère en het luisteren naar je gevoel.

Handboek voor de soloreiziger – Lonely Planet

Het Handboek voor de soloreiziger van Lonely Planet geeft je de know-how en het zelfvertrouwen om de wereld op eigen houtje te verkennen. Wil je graag je een roadtrip, citytrip of reis naar een droomeiland in je eentje maken? Met het advies van ervaren soloreizigers in dit boek leer je hoe je jouw reisroute uitstippelt, budget plant en andere mensen ontmoet.

Wie (niet) reist is gek – Ab Dijksterhuis

Wie (niet) reist is gek is ode aan reizen. Of dat nou alleen of samen, luxe of goedkoop, dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld is. Psycholoog en reiziger Ap Dijksterhuis beschrijft waarom reizen goed voor je is, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en zijn eigen ervaringen. Volgens hem is reizen dé manier om ons brein soepel te houden, bied het inspiratie en creativiteit, haalt het vooroordelen onderuit, maakt het ons gelukkiger, en verlengt het ons leven. Hij deelt de ene na de andere – veelal hilarische – anekdotes van over de hele wereld, van India tot Wit-Rusland. En deze reiservaringen koppelt hij aan verrassende psychologische inzichten.

Alleen op avontuur – Lidewey van Noord

Alleen op avontuur is niet zozeer een boek over alleen reizen, meer een handboek voor de solowandelaar. Maar aangezien dat erg dicht bij elkaar ligt, zet ik ‘m toch in dit lijstje. Lidewey van Noord kwam op haar solotochten door de Piëmontese Apennijnen – zonder mobiel bereik – al haar angsten tegen. Wat als ik een been breek, of verdwaal? Hoe ga ik om met die drie dikke stieren in dat weiland waar ik doorheen moet? En wat nou als er achter die kastanjeboom een enge man verscholen zit? Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit boek. Met daarin alles over waarom je alleen op pad zou moeten gaan en veel tips voor veilig wandelen in je eentje en het bezweren van allerlei angsten.

Lees ook: Alleen op reis terwijl je een relatie hebt: 6 tips

Dit waren mijn favo boeken over alleen reizen! Overtuigd? Boek dan meteen je solo reis! Ik tip de volgende plekken:

2 likes

Your email address will not be published.