add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Boeken over alleen reizen lezen

Travel

6x de leukste boeken over alleen reizen

18 december 2023

Tags: , ,

Wordt 2024 het jaar waarin jij je eerste solo reis gaat maken? Yes, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Ik ben een fervent soloreiziger en raad het iedereen altijd aan een keer alleen op vakantie te gaan. Het doet zoveel voor je zelfstandigheid, zelfvertrouwen en sociale skills – zeker als vrouw alleen. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Om je te helpen met de voorpret en voorbereiding bij deze alvast 6 boeken over alleen reizen. Veel leesplezier!

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

Boeken over alleen reizen

Tip! Wil jij een keer alleen op reis, maar vind je het spannend of heb je geen tijd/zin om alles zelf uit te zoeken? Kijk dan eens naar mijn Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma!

Solo Reizen – Liesbeth Rasker

Solo Reizen – Hoe je in je eentje de wereld trotseert is hét boek over alleen reizen. De inleiding van het boek maakt het meteen duidelijk: ‘Over waarom je een keer moet soloreizen zijn lange en gewichtige stukken te schrijven, maar uiteindelijk komt het neer op twee simpele dingen. Ten eerste omdat het ontzettend leuk is, en ten tweede omdat er weinig leuke dingen zijn waar je ook nog eens zo veel van leert en voor de rest van je leven profijt van hebt’. Daarom neemt Liesbeth je mee naar de landen die zij al bezocht, zoals ZwedenItalië, Thailand en Sri Lanka. Daarnaast geeft ze praktische tips voor als je zelf alleen op reis gaat en schrijft ze eerlijk over haar ervaring met eenzaamheid, algemene misère en het luisteren naar je gevoel.

Handboek voor de soloreiziger – Lonely Planet

Het Handboek voor de soloreiziger van Lonely Planet geeft je de know-how en het zelfvertrouwen om de wereld op eigen houtje te verkennen. Wil je graag een roadtrip, citytrip of reis naar een droomeiland in je eentje maken? Met het advies van de ervaren soloreizigers in dit boek leer je hoe je jouw reisroute uitstippelt, budget plant en andere mensen ontmoet.

Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

Op haar 28e besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië. In het boek Fulltime Avonturier neemt ze je mee op haar avonturen, deelt ze haar ervaringen en geeft ze tips over een vrij leven.

Wie (niet) reist is gek – Ab Dijksterhuis

Het boek Wie (niet) reist is gek is ode aan reizen. Of dat nou alleen of samen, luxe of goedkoop, dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld is. Psycholoog en reiziger Ap Dijksterhuis beschrijft waarom reizen goed voor je is, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en zijn eigen ervaringen. Volgens hem is reizen dé manier om ons brein soepel te houden, bied het inspiratie en creativiteit, haalt het vooroordelen onderuit, maakt het ons gelukkiger, en verlengt het ons leven. Hij deelt de ene na de andere – veelal hilarische – anekdotes van over de hele wereld, van India tot Wit-Rusland. En deze reiservaringen koppelt hij aan verrassende psychologische inzichten.

Alleen op avontuur – Lidewey van Noord

Alleen op avontuur is niet zozeer een boek over alleen reizen, meer een handboek voor de solowandelaar. Maar aangezien dat erg dicht bij elkaar ligt, zet ik ‘m toch in dit lijstje. Lidewey van Noord kwam op haar solotochten door de Piëmontese Apennijnen – zonder mobiel bereik – al haar angsten tegen. Wat als ik een been breek, of verdwaal? Hoe ga ik om met die drie dikke stieren in dat weiland waar ik doorheen moet? En wat nou als er achter die kastanjeboom een enge man verscholen zit? Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit boek. Met daarin alles over waarom je alleen op pad zou moeten gaan en veel tips voor veilig wandelen in je eentje en het bezweren van allerlei angsten.

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Gaat er geen belletje rinkelen bij Eten, Bidden, Beminnen? Dan misschien wel bij de oorspronkelijke titel: Eat, Pray, Love. En natuurlijk de verfilming ervan met Julia Roberts. Dit autobiografische boek is geschreven door Elizabeth Gilbert en gaat over haar spirituele zoektocht na een moeilijke scheiding. Ze reist in haar eentje naar Italië om haar liefde voor eten terug te vinden, in India gaat ze op zoek naar de kracht van meditatie en in Indonesië om balans in haar leven te vinden. Een klassieker!

Dit zijn mijn favo boeken over alleen reizen! Overtuigd? Boek dan ook meteen je solo reis! Ik tip de volgende plekken:

Artikel van 13-01-2021, laatste update: 18-12-2023

2 likes

Your email address will not be published.