add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Een ode aan de avocado

Mindset

Een ode aan de avocado

6 augustus 2021

Tags:

Avocado’s zijn toch gewoon het allerlekkerste wat er is? Ik eet minstens een halve per dag en ben inmiddels expert in het uitzoeken van de meest rijpe avocado’s. Je kunt er gewoon zoveel mee, zeker als vegan. Zo eet ik het als broodbeleg, gooi ik ‘m in m’n groene smoothie en maak ik er pastasaus van. En natuurlijk guacamole, samen met tortilla chips een standaard onderdeel van de borrel. Maar dan moeten de avocado’s wel rijp zijn en dat kan nog wel eens een probleem zijn. Gelukkig is dat vanaf nu opgelost, want ik heb een service ontdekt waardoor je altijd eetrijpe avocado’s in huis hebt!

Lees ook: Vegan eten: antwoord op de meest gestelde vragen

Altijd eetrijpe avocado’s in huis

Als jij in de supermarkt ook altijd op zoek bent naar dé perfecte avocado, is dit echt iets voor jou. Met een avocado abonnement worden ze namelijk gewoon bij je thuis bezorgd. Dat werkt als volgt: je sluit een avocado abonnement af, en kunt daarbij kiezen voor 6, 9 of 12 stuks. Vervolgens bepaal je hoe rijp je je avocado’s wilt ontvangen. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende soorten rijping:

  • Enjoy now: avocado’s die je meteen kunt eten
  • Enjoy later: avocado’s die nog even moeten rijpen, binnen 7 dagen zijn ze rijp

Je kunt natuurlijk ook een mix bestellen, dus een aantal avocado’s die je meteen kunt opeten en een aantal die nog even moeten rijpen, zodat je weer even vooruit kunt. Je kunt de box in abonnementsvorm wekelijks of tweewekelijks laten bezorgen, maar kunt ook gewoon een losse box bestellen. De avocado’s worden bezorgd in een speciaal ontworpen en 100% recyclebare verpakking. Die lijkt op een eierdoos, maar dan in de maat van avocado’s. Ik vind het geniaal bedacht want hierdoor komen ze dus ongedeerd aan.

Ook fijn: deze avocado’s zijn een stukje duurzamer. Your Avojoy beschikt over eigen plantages en importeert de avocado’s uit landen als Zuid-Afrika, Peru, Chili, Colombia en Spanje. Door de supermarkt als schakel te verwijderen, hoeven de avocado’s een minder lange reis af te leggen voordat ze bij jou bezorgd worden. Dit is zowel beter voor de kwaliteit, als voor het milieu! Daarnaast streven ze naar het verminderen van watergebruik en investeren ze in moderne technologie en irrigatiesystemen om waterverbruik te verminderen.

Lees ook: Tips om minder plastic te gebruiken: op reis en thuis

Een ode aan de avocado

Recept: rijstsalade met avocado

Eén van de gerechten die ik vaak met avocado maak, is een rijstsalade. Ontstaan om restjes op te maken, maar zo lekker dat ik ‘m nu wekelijks maak. Ook op reis! Want je hebt niet veel ingrediënten nodig en hij is zo gemaakt. De key zit ‘m in de kwaliteit van de ingrediënten, zorg dat je de allerlekkerste koopt want dan wordt je salade echt lekkerder.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 blik linzen
  • een bakje cherry tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl mosterd
  • peper & zout naar smaak

Rijstsalade maken:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Je kunt de rijstsalade lauwwarm of koud eten, dat ligt aan je eigen voorkeur. Snijd vervolgens de avocado en tomaatjes in kleine stukjes en giet het blik linzen af. Maak de borden op als een soort poké bowl. De dressing maak je door de olijfolie, witte wijnazijn, sesamolie en mosterd te mixen. Doe dit vooral op smaak, en voeg eventueel nog een scheutje balsamico azijn toe als je dat lekker vindt. Maak af met wat peper en zout. Mix de dressing pas door de salade voordat je ‘m gaat eten, zodat alles lekker knapperig blijft. Wel alles even goed roeren, want dan wordt het een lekker romig geheel.

Zo simpel is het! De perfecte salade voor een zomerse dag, picknick of als bijgerecht bij de bbq. Enjoy!

Een ode aan de avocado

Lees ook: Veganistisch eten op reis: 5 tips

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.