voordelen van een digital nomad lifestyle

Digital nomad

Wat is een digital nomad?

1 december 2021

Tags: ,

Wat is een digital nomad? Ik beken: toen ik de term voor het eerst hoorde, moest ik even gniffelen. Ik vond het nogal een aparte term. Little did I know dat ik er zelf een zou worden! Ik dit artikel leg ik de betekenis van ‘digital nomad’ uit, en vertel ik hoe je er zelf een wordt!

Artikel van 27-08-2017, laatste update: 01-12-2021

Lees ook: Hoe word je een digital nomad? Een stappenplan

Wat is een digital nomad?

De betekenis

Een digital nomad is iemand die geen vaste verblijfplaats heeft, maar de wereld over reist om telkens op een andere plek een thuis en werkplek te creëeren. Wereldwijd is er een enorm grote groep mensen met deze lifestyle, en ook in Nederland hoor je er steeds meer over. Het zijn voornamelijk mensen met creatieve beroepen zoals journalist, vormgever, fotograaf of webontwikkelaar. En geef ze eens ongelijk: een combinatie van veel vrijheid, lekker weer, een mooie omgeving en lage kosten klinkt toch heel aantrekkelijk? Een digital nomad wordt trouwens ook wel digitale nomade of remote worker genoemd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Hoe gaat dat dan in z’n werk?

Waarschijnlijk zie je meteen een beeld van iemand met een laptop op het strand of naast het zwembad voor je. Maar zo werkt het helaas niet. Een laptop is niet water -en zanddicht, en de felle zonnestralen die op je scherm schijnen zijn ook niet ideaal. Daarnaast is er veel te veel afleiding (al die hotte sixpacks ;-)) en heb je deadlines te halen. Wat mij betreft is het voordeel van locatie onafhankelijk werken dat je dat overal ter wereld kunt doen, en je als het werk af is je de omgeving kunt gaan verkennen. Als freelancer deel jij je eigen uren in, dus je kunt ook beslissen om om 5.00 uur te beginnen zodat je lekker vroeg klaar bent. Of juist pas om 15.00 uur en zodat je de ochtend vrij hebt. Net waar jij – en je opdrachtgever natuurlijk – behoefte aan hebt.

Over de hele wereld zitten coworking spaces: gedeelde werkplekken die je per uur, dag of maand kunt huren. Dè oplossing voor het groeiend aantal ondernemers en ideaal voor wie niet thuis of in een koffiezaakje wil of kan werken. En voor digital nomads extra fijn: je leert gelijkgestemden kennen.

Welk werk kun je online doen?

Dankzij de pandemie hebben we gemerkt dat veel meer bedrijven locatie onafhankelijk kunnen werken dan gedacht. Het moest wel, dus werd er een manier voor gezocht. En dat geeft een opening voor veel mensen met reiskriebels. Benieuwd welke opties er zijn? In dit blog somde ik 26 digital nomad beroepen op.

Hoe word je een digital nomad?

Daar heb ik dit blog voor opgezet. Op 31 december 2017 ben ik met mijn kantoorbaan gestopt, om het avontuur als digital nomad aan te gaan. Op dit blog schrijf ik over al mijn voorbereidingen, ervaringen en tips. Met het doel jou laten zien dat jij dit ook kunt! Het klinkt als een droom, maar tegenwoordig kun je ‘m gewoon laten uitkomen.

Een aantal artikelen die antwoord geven op de meest gestelde vragen rondom digital nomads:

En in deze video vertel ik hoe ik van kantoorbaan naar digital nomad ging:

6 likes

Your email address will not be published.