Urban Journalist app review

Travel

Urban Journalist: de ultieme app voor reizigers

9 augustus 2018

Tags:

Urban Journalist is een app waarin je je favoriete hotspots overal ter wereld kunt opslaan, én die van je vrienden kunt checken. Geen gedoe meer met sterretjes in Google Maps, hele lijsten in je notities, en zoeken in WhatsApp-gesprekken dus! Ik ben fan en wil dat meer mensen dat worden, want dan kan ik gemakkelijker tips van like-minded mensen vinden. En jij dus ook. 🙂

Urban Journalist vs. Google Maps

Als ik op reis ga, Google ik van tevoren op de naam van die plek plus het woord ‘blog’. Die toevoeging is belangrijk, want anders krijg je alleen maar standaard toeristische top 10 lijstjes van reisbureaus. En dat willen we nou juist níet. Ook vraag ik aan vrienden en op social media om tips, en zo eindig ik met een verzameling van allerlei aanraders van like-minded mensen. Vervolgens geef ik al deze plekken een sterretje in Google Maps, zodat als ik er eenmaal ben, ik goed kan zien waar ik allemaal heen wil. Maaaarrr: als ik er daadwerkelijk ben, heb ik geen idee meer waarom al die sterretjes nou zo leuk waren, want het verhaal erbij ben ik kwijt! En dat is bij Urban Journalist anders, omdat je het een label, vibe, notitie en eventueel foto meegeeft.

Hoe werkt Urban Journalist?

In Urban Journalist maak je per stad een journal aan, waarin je allerlei favoriete plekken kunt toevoegen. Het gaat hierbij niet alleen om restaurants, maar alles waar je op reis tips voor krijgt. Dus denk aan een koffietentje, bar, terras, rooftop, strand, museum, co-working space, etc. Elke hotspot die je toevoegt kun je een aantal van deze labels meegeven. Daarna kun je de vibe aangeven (Casual of fancy? Working of party?), een foto toevoegen en een reden waarom je die plek zo fijn vindt. En hierdoor is het heel gemakkelijk om binnen de app via filters op precies te vinden wat je zoekt. Of dat nou een chille co-working spot, fancy restaurant of juist chill strandje is. Enne, bij al deze hotspots wordt trouwens binnen de app automatisch meer info toegevoegd, zoals het adres en de openingstijden. Zo super handig!

Verder kun je andere gebruikers als favoriet toevoegen, zodat je hun journals en hotspots kunt bekijken en eventueel aan jouw journal toevoegen. Ook kun je iemand een reward geven voor een fijn lijstje dat voor jou van waarde was. Op die manier komt diegene hoger te staan in zoekresultaten, omdat het waarschijnlijk voor meer mensen handig zal zijn. En zie je veel plekken waar je heen nog wilt? Dan zet je die op je bucketlist, die je ook per stad kunt maken.

Dus

Ik ben er helemaal blij mee, want nu kan ik al mijn lievelingsplekken super overzichtelijk per stad, doel en vibe in één app verzamelen, en kan ik mijn vrienden hier voortaan naartoe sturen als ze om tips vragen. Wil je me toevoegen? Leuk! Vind me via: Agnès on the Move. Ik heb inmiddels journals voor Amsterdam, Berlijn, Cape Town, Ibiza, Montreal, New York, Paris, Toronto, Rotterdam en Valencia aangemaakt, en many more to come.

4 likes

Your email address will not be published.