reisherinneringen bewaren

Travel

3x reisherinneringen bewaren

21 augustus 2018

Tags:

Of je nou alleen reist of samen met iemand anders, op reis maak je meer mee dan thuis. En dat onthoud je echt niet allemaal. Daarom is het handig om jezelf bepaalde dingen aan te leren, zodat je je ervaringen en herinneringen niet snel weer vergeet. En dat hoeven echt geen hele naslagwerken te zijn. Reisherinneringen bewaren doe je zo:

Dagboekje

Omdat je op reis zoveel in een korte periode mee maakt, is het handig om elke dag wat aantekeningen te maken. Wat heb je die dag gedaan, en wat vond je het meest bijzonder? Drie zinnen zijn al voldoende. Je kunt het ouderwets in een dagboekje schrijven, maar er zijn tegenwoordig ook veel apps voor. Super leuk om het eens in de zoveel tijd terug te lezen!

Fotoboek

Ik denk dat er weinig mensen zijn die op reis geen foto’s maken. Toch hoor je vaak: geniet van het moment in plaats van meteen je camera te pakken. Dat is iets wat ik ook in gedachten houd, maar aan de andere kant weet ik dat ik het achteraf heel fijn vind om zulke momenten terug te kunnen zien. Daarom maak ik ook vaak een fotoboek na een reis. Het is even een helse klus om al je foto’s uit te zoeken en op een goede en mooie volgorde te zetten, maar als je het resultaat uiteindelijk in je handen hebt ben je er zo blij mee! Van Fotofabriek mocht ik een fotoboek maken van mijn eerste half jaar als digital nomad, en hierdoor kan ik al mijn reisherinneringen veel gemakkelijker met vrienden en familie delen. Want een verhaal komt toch meer tot leven met foto’s erbij.

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

Praktische souvenirs

Overal waar ik ter wereld kom koop ik een souvenirtje. Dat begon met de standaard magneten en mokken, maar aangezien ik dat een beetje saai vond worden ging ik op zoek naar wat anders. En dat ‘wat anders’ ontstond eigenlijk vanzelf. Zo nam ik in Portugal prachtig slabestek mee, in Zuid-Afrika twee schilderijtjes (naast een heerlijke fles wijn natuurlijk), een handgemaakt doosje met schelpen op Samoa, en twee houten schaaltjes op Bali. En dat is nog maar een kleine greep van de handige spulletjes die mijn reisherinneringen bewaren. En elke keer dat ik ze gebruik denk ik weer terug aan een bepaald moment en plek. Nu kom ik dus nooit meer thuis met een standaard souveniertje, maar alleen met dingen die ik daadwerkelijk gebruik. Aanrader!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips! Ik ben benieuwd of en hoe jij je reisherinneringen bewaart. Laat je het weten in de comments?

4 likes

Your email address will not be published.