Vlog: een lang weekend op de Malediven + kosten

Travel

Vlog: een weekend op de Malediven + de kosten

10 februari 2019

Tags: , , ,

Alsof drie weken Sri Lanka nog niet genoeg was, sloot ik deze reis af met een lang weekend op de Malediven! En wel met mijn nieuwe vriend. Een paar maanden daarvoor, toen hij nog mijn ‘date’ was, vertelde ik hem over mijn Sri Lanka en Malediven plan. Hij zei meteen dat hij daar ook naartoe zou komen. And so he did! We besloten een island resort te boeken, en in dit artikel vertel ik daar meer over en wat de kosten ervan waren.

Lees ook: Digital Nomad en liefde: kan dat samen?

Malediven vlog

In deze video geef ik een rondleiding over het island resort waar we verbleven, zie je wat we zoal gedaan hebben, en vertel ik wat we ervoor betaald hebben.

Abonneer je via deze link meteen op mijn YouTube-kanaal (gratis!).

Kosten van een lang weekend op de Malediven

Vliegticket naar de Malediven

Zoals ik in de video hierboven al vertelde, vloog ik met een enkeltje van Sri Lanka naar Malé City voor €170. Dit omdat ik samen met m’n vriend terug vloog op zijn punten. Een tip voor jou is om een open jaw ticket te kopen. Dat is een retour, maar dan met meerdere bestemmingen. Ga bijvoorbeeld naar Skyscanner, en klik ‘meerdere bestemmingen’ aan. Vul daar in: Amsterdam-Colombo en Male-Amsterdam. Dan hoef je daarnaast alleen nog een enkele reis Colombo-Male te kopen. Dit is goedkoper dan een retour Amsterdam-Colombo + een retour Colombo-Male.

Malediven Island resort

Wij verbleven drie nachten in het Malahini Kuda Bandos Resort. Daar betaalden wij €350 per persoon voor, inclusief alle maaltijden, drankjes en watersportactiviteiten zoals snorkelen, suppen, kayakken en waterfietsen. Wel moesten we nog transfer kosten à €75 per persoon betalen. Hiervoor werden we met een speedboot vanaf het vliegveld opgehaald en de laatste dag weer weggebracht.

Om toch iets te besparen en omdat we de volgende dag al vroeg vlogen, sliepen we de vierde nacht in Unima Grand. Dit hotel ligt dichtbij de luchthaven, en kostte ons €35 per persoon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Is Malediven het geld waard?

Zoals je ziet, kost het al met al aardig wat geld. Zeker na een reis door Sri Lanka. Wat veel mensen doen om geld te besparen, is om op een bewoond eiland te verblijven, zoals Maafushi. Je kunt vanaf daar verschillende tours boeken, ook een dagje naar een island resort. Wij hadden alleen zoiets van: als we het doen, doen we het goed. En hiermee wisten we wat we qua kosten kwijt zouden zijn, en dat weet je op een bewoond eiland, inclusief eten, drinken en tours, niet. We hebben er dus geen seconde spijt van gehad en, zoals je in de video ziet, ultiem genoten! Overtuigd? Boek Malahini Kuda Bandos Resort ook meteen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook: 

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die links boekt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren.

9 likes

Your email address will not be published.