Passieve inkomstenbronnen voor digital nomads

Travel

De kosten van een weekend op de Malediven

22 november 2021

Tags: , , ,

Als je aan de Malediven denkt, denk je waarschijnlijk: onbewoond eiland + witte zandstranden + palmbomen + helderblauw water = onbetaalbaar. En ja, je kunt er inderdaad gemakkelijk een dure luxe vakantie van maken. Maar ook met een kleiner budget is het te doen! Ik sloot mijn reis door Sri Lanka af met een lang weekend op de Malediven, samen met mijn nieuwe vriend. Een paar maanden daarvoor, toen hij nog mijn ‘date’ was, vertelde ik hem over mijn Sri Lanka en Malediven plan. Hij zei: Ja daaaag, dan kom ik ook! And so he did. Hoe leuk? We besloten een island resort te boeken, waarvan de prijs ons nog best meeviel. In dit artikel vertel ik meer over onze ervaring, het island resort en de kosten van deze Malediven vakantie!

Lees ook: 9 dingen die je moet weten als je naar Sri Lanka gaat

Waar liggen de Malediven?

First things first: even wat meer info over de Malediven! Het is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuidwesten India en Sri Lanka. Het bestaat uit zo’n 1200 verschillende eilanden, waarvan er slechts 200 bewoond zijn. De hoofdstad van de Malediven is Malé, en hier is ook de luchthaven gevestigd. Vanuit de hoofdstad reis je per speedboot of watervliegtuig naar het eiland van bestemming.

Bij de naam Malediven denk je waarschijnlijk aan witte zandstranden, helderblauw water, palmbomen en cocktails – en dat klopt! Het is de ultieme bestemming voor een huwelijksreis. Maar dat niet alleen, want ook als je niet net getrouwd bent is een aantal dagen zon, zee, strand op zo’n bijzondere plek natuurlijk heerlijk. Gezien de locatie en het prijskaartje dat eraan hangt doe je dat misschien niet zo snel, wat een combinatie met Sri Lanka ideaal maakt. En omdat het echt niet onbetaalbaar is, deel ik in dit artikel onze Malediven kosten!

Een weekend op de Malediven + de kosten

Kosten van een lang weekend Malediven

Vlucht naar de Malediven

Voor een enkeltje van Sri Lanka naar Malé City betaalde ik €170. Ik kocht een enkeltje omdat ik samen met m’n vriend terugvloog op zijn punten. Daar heb jij nu niks aan, dus een tip voor jou is om een open jaw ticket te kopen. Dat is een retour, maar dan met meerdere bestemmingen. Ga bijvoorbeeld naar Skyscanner, en klik ‘meerdere bestemmingen’ aan. Vul daar in: Amsterdam-Colombo en Male-Amsterdam. Dan hoef je daarnaast alleen nog een enkele reis Colombo-Male te kopen. Dit is meestal goedkoper dan een retour Amsterdam-Colombo en een retour Colombo-Male.

Malediven kosten: Island resort

Wij verbleven drie all inclusive nachten in het Malahini Kuda Bandos Resort. Daar betaalden we €350 per persoon voor, inclusief alle maaltijden, snacks, drankjes en watersportactiviteiten zoals snorkelen, suppen, kayakken en waterfietsen. Wel moesten we nog transfer kosten à €75 per persoon betalen. Hiervoor werden we met een speedboot vanaf het vliegveld opgehaald en de laatste dag weer weggebracht.

In totaal komt dat dus neer op €141,66 per nacht per persoon. Vind ik best meevallen, als je bedenkt dat je voor dat geld op de Malediven drie keer per dag ‘uit eten’ gaat, cocktails drinkt, op strandbedjes ligt, watersportactiviteiten doet en verder helemaal niks uitgeeft.

Om toch iets van geld te besparen en omdat onze vlucht op de laatste dag van de vakantie al vroeg ging, sliepen we de vierde nacht in Hotel Unima Grand. Een prima hotel dat dichtbij de luchthaven Malé City ligt, wat ons €35 per persoon kostte.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Malediven vakantie vlog

In deze video geef ik een rondleiding over het island resort waar we verbleven, zie je wat we zoal gedaan hebben, en vertel ik wat we ervoor betaald hebben:

Is Malediven het geld waard?

Zoals je ziet, kost het al met al aardig wat geld. Zeker na een reis door Sri Lanka. Wat veel mensen doen om geld te besparen, is om op een bewoond eiland te verblijven, zoals Maafushi. Je kunt vanaf daar verschillende tours boeken, ook een dagje naar een island resort. Wij hadden alleen zoiets van: als we het doen, doen we het goed. En met het island resort dat we boekten wisten we wat we qua kosten kwijt zouden zijn, en dat weet je op een bewoond eiland, inclusief eten, drinken en tours, niet. We hebben er dus geen seconde spijt van gehad en, zoals je in de video ziet, ultiem genoten! Overtuigd? Boek Malahini Kuda Bandos Resort ook meteen!

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook: 

Artikel: 10-02-2019, laatste update: 22-11-2021

9 likes

Your email address will not be published.