add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Als digital nomad niet non-stop op reis zijn

Digital nomad

Waarom ik als digital nomad niet non-stop op reis ben

24 juli 2018

Tags: ,

Er zijn veel verschillende digital nomads. Sommigen zijn non-stop op reis (zoals Alex), anderen blijven langer op één plek (zoals Chris). Ik krijg wel eens vragen waarom ik nu als digital nomad niet non-stop op reis ben. Want waarom zou je in Nederland zijn, als je overal ter wereld kan zijn?! Maar voor mij betekent op deze manier leven dat ik zelf kan bepalen waar ik werk en leef. Dus kies ik ervoor om in totaal minimaal de helft van een jaar in Nederland te zijn. Waarom? Dat leg ik in dit artikel uit.

Ik hou van Holland

Ik denk dat ik Nederland nog meer ben gaan waarderen door de reizen die ik gemaakt heb. Alles is er goed geregeld, we leven in enorme rijkdom en mogen eigenlijk echt niet klagen. Eén van de fijnste dingen van reizen vind ik dan ook het thuiskomen. Het is alsof je je eigen land door de ogen van een toerist ziet en overal weer extra van geniet. En net op het moment dat alles weer gewoon wordt, ga ik weer op reis!

De mensen

Natuurlijk zijn familie en vriend(inn)en ook een belangrijke factor. Die zijn veel te leuk om altijd te moeten missen! Als ik weg ben appen en Facetimen we wel, maar elkaar face to face zien en een knuffel geven is toch ook wel erg fijn. En het feit dat ik onlangs tante ben geworden, is ook niet onbelangrijk! 😉

Bijkomen

Het is best intens om telkens op een andere plek een ‘thuis’ te creëeren en te werken. Ik vind het dan ook heel fijn om na elke reis weer even terug te gaan, stil te staan en alle indrukken te verwerken. Ik wil ook niet dat het normaal wordt om zoveel te reizen, want het is natuurlijk wel heel bijzonder.

De vrijheid

Je hoeft als digital nomad niet non-stop op reis te zijn, maar het kàn wel. Hoe heerlijk is dat? Alleen van dat idee al geniet ik enorm. Ik heb nergens verplichtingen en kan elk moment beslissen om weg te gaan. Of dat nou een weekend weg of langere reis is.

Lees ook: Hoe word je een digital nomad?

4 likes

Your email address will not be published.