Overnachten in Marseille bij hotel Saint Louis Vieux Port

Travel

Overnachten in Marseille in een sfeervol roze hotel

14 april 2024

Tags: , ,

Marseille is hot! De afgelopen jaren is deze stad in Zuid-Frankrijk enorm opgeknapt en inmiddels barst het van de hippe hotspots, concept stores en mooie hotels. Onlangs spendeerde ik er een midweek, op uitnodiging van Time to Momo, in Hôtel Saint Louis – Vieux Port. Een prachtig roze pand, Franse balkonnetjes en een bistro op de begane grond. Wil jij binnenkort overnachten in Marseille en zoek je nog een fijn hotel? Lees dan snel verder!

Lees ook: Met de trein naar Marseille reizen: de route, reistijd & kosten

Overnachten in Marseille

Mijn Marseille hotel tip is Hôtel Saint Louis – Vieux Port. Dit hotel ligt in het centrum van Marseille, op het randje van de wijken Vieux-Port en Noailles. Vieux Port is de oude haven: het recent opgeknapte centrum met veel chique winkels, concept stores en restaurants. Noailles is een Noord-Afrikaanse wijk en echt een walhalla voor foodies en interieur lovers. Levendige straten vol winkeltjes met de meest uiteenlopende producten. Van kruiden tot rieten manden! Het lijkt wel alsof je in Marrakech loopt.

Houd zeker een beetje ruimte in je koffer over voor nieuwe aanwinsten, want je gaat hier niet weg zonder iets te kopen. Qua locatie zit het hotel dus echt perfect!

Leuke wijk in Marseille: Noailles

De wijk Noailles

Dan het hotel zelf: Hôtel Saint Louis – Vieux Port is gevestigd in een pand uit het einde van de 19e eeuw, met een prachtige stadsgevel waarop leeuwen en waterspuwers te zien zijn. De balkons geven het geheel echt een Frans gevoel. Er zijn verschillende soorten kamers: van comfort tot deluxe en met of zonder balkon. Ze zijn mediterraans ingericht, met linnen gordijnen, rieten spiegeltjes, en olijfgroen en Marseille-blauwe details.

Mijn tip: betaal iets meer zodat je een kamer met balkon hebt en vraag voor een kamer op een hoge verdieping. Dat balkon en uitzicht op de stad maakt je stedentrip gewoon nog nét even wat beter!

Overnachten in Marseille bij Hôtel Saint Louis - Vieux Port

Op de begane grond zit Le Petit Saint Louis Café Bistro, waar typische gerechten uit Zuid-Frankrijk op de menukaart staan. Hier biedt het hotel ook ontbijt aan, bestaande uit een croissant, koffie en jus d’orange voor €8.

Maar als ik jou was zou ik lekker uit gaan ontbijten bij een van de vele Marseille hotspots, bijvoorbeeld bij het naastgelegen Petrin Couchette. Hier (en bij DEEP) schenken ze de beste specialty coffee van Marseille!

Overnachten in Marseille en ontbijten bij Petrin Couchette

Hôtel Saint Louis – Vieux Port boeken

Enthousiast geworden en wil je ook overnachten in Marseille? Bekijk dan de huidige tarieven van Hôtel Saint Louis – Vieux Port & boek meteen! Het voordeel van boeken via Time to Momo is dat je de steden-app van de Marseille reisgids er gratis bij krijgt.

Liever nog even verder kijken naar andere hotels om te overnachten in Marseille? Bekijk dan de rest van het aanbod van Time to Momo! Deze hotels zijn stuk voor stuk door locals bekeken, gekeurd en geselecteerd. Want wie weten er nu beter of een adres écht leuk is dan de mensen die in de stad wonen? Een paar aanraders:

  • Tijdens mijn eerste keer in Marseille sliep ik in Novotel Marseille Vieux-Port. Dit hotel ligt tussen het centrum en strand Plage des Catalans in, wat ideaal is als je beide kanten op wilt. Het hotel zelf heeft een zwembad, restaurant met terras en mooi uitzicht.
  • Een ander mooi hotel in Marseille is Hotel Le Quai. Hier vind je boho vibes op een centrale plek aan de haven en dichtbij veel leuke winkels en restaurants. Het hotel heeft 48 kamers, allemaal ingericht in pastel kleuren, rieten accessoires en kleurrijke tegeltjes in de badkamer.

Time to Momo Marseille

Tijdens mijn stedentrip nam ik de Time to Momo Marseille reisgids mee. Hier staan 4 verrassende routes door de leukste wijken van Marseille in, zoals route 1 door Vieux Port & Le Panier en route 2 door Noailles, Cours Julien & Chave. Dit zijn de wijken om Hôtel Saint Louis – Vieux Port heen, dus eigenlijk wel een must om te zien! Wij hebben deze routes ook gewandeld en zijn langs zoveel leuke plekjes gekomen die we anders zeker gemist hadden. Bij aanschaf van de reisgids krijg je trouwens ook meteen toegang tot de routes in de app, ideaal.

Een paar leuke tips in de buurt van het hotel, die ik uit de Time to Momo Marseille reisgids haalde:

  • Ciel: een rooftop bar en restaurant op een van de hoogste gebouwen in het centrum van Marseille. Het heeft een heerlijke mediterraanse inrichting en een geweldig uitzicht op de stad en de Notre-Dame de la Garde.
  • Les Grandes Halles du Vieux Port: een overdekte foodhall met diverse eetkraampjes met mediterrane gerechten. Van Provençaals tot Libanees en Italiaans. Het komt direct uit op het plein Cours d’Estienne d’Orves, wat staat vol staat met terrasjes waar je kunt gaan zitten.
  • Mélanine Vintage: zorgvuldig gekozen vintage kleding in een kleurrijke zaak, in de alternatieve wijk Cours Julien.

Marseille hotspots: Ciel Rooftop Bar & Restaurant

Ciel Rooftop Bar & Restaurant

Naast een hotel in Marseille ook op zoek naar andere tips? Lees dan ook:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.