add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Een dag uit het leven van een digital nomad in Kaapstad

Digital nomad

Een dag uit het leven van een digital nomad in Kaapstad

19 januari 2018

Tags: , ,

Wat houdt het leven van een digital nomad nou precies in? Dat is een vraag die me vaak gesteld wordt. Het klinkt ook een beetje onwerkelijk: je gaat op reis en verdient nog geld ook? Het is natuurlijk geen standaard leven, dus ik snap de vraag heel goed. Daarom bij deze een dag uit het leven van een digital nomad in Kaapstad.

Een dag uit het leven van een digital nomad in Kaapstad:

05:00 De wekker gaat. Ai, dit is ook voor mij als ochtendmens vroeg. Het is zelfs nog donker buiten! Ik spring uit bed, kleed me om en wacht op m’n lift.

06:00 Samen met de familie van de man van mijn stiefbroer (lekker verhaal) ga ik vandaag de Tafelberg beklimmen. Het is fris, maar de klim gaat zwaar zijn en boven waait het hard, dus ik heb veel lagen aan.

08:00 We made it! Het was veel zwaarder dan ik had verwacht (en aan de cropped tops en All Stars van anderen te zien, gold dat voor hen ook) en dacht dat er geen einde aan zou komen. Maar het was het waard. Het voelt als een overwinning en het uitzicht vanaf de Tafelberg is geweldig! We lopen rond en kijken onze ogen uit.

09:00 Tijdens de klim omhoog hield ik mezelf voor dat ik alléén naar boven hoefde, en naar beneden met de cable car mocht. Maar toen bleek dat de hele familie ook weer naar beneden ging klauteren, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Dit heb ik een week lang gevoeld. 😉

12:00 Terug in het hostel. Tijd voor een powernap en daarna even douchen.

13:00 Ik bedenk me dat ik nog niks gegeten heb (dat overkomt me echt nooit) en heb enorme honger. Ik lunch bij een fijne koffietent om de hoek (Molton Toffee), met een broodje avocado en cappuccino met amandelmelk. Ondertussen klets ik via WhatsApp bij met familie en vriendinnen.

14:00 Ik doe een paar boodschappen, spiek heel even bij de viering van Kaapse Klopse en moet dan toch echt terug naar het hostel om te gaan werken.

15:00 Hoog tijd om te werken! Ik schrijf een artikel over de groene trends van 2018 voor Anthurium, zet een aantal ideeën voor South African Tourism op papier en maak een begin aan dit blog.

19:00 Mooi geweest. Ik sluit af en ga terug naar m’n kamer om me om te kleden.

20:00 Samen met een vriendin ga ik uit eten. We zijn lui en hebben totaal geen zin om ver te lopen, dus ik check mijn opgeslagen locaties op Google Maps (tip!). We komen uit op Addis in Cape. Dit is een Ethiopisch restaurant waar het eten op een grote schaal geserveerd wordt, die je deelt met je tafelgenoten. Je krijgt geen bestek maar eet met je handen, met behulp van injera (een soort pannenkoek). Een hele ervaring dus!

22:00 We hadden grootse plannen, maar taaien toch af. Het was een lange dag en de wekker voor morgen staat op 06:00. Dan komt de zon op en kan ik een aantal uurtjes werk pakken, voordat de rest van het hostel wakker wordt en we naar het strand gaan. Het wordt namelijk 29 graden, hihi. #sorrynotsorry

Lees ook: De 1e week van mijn leven als digital nomad: dit viel mij op

Een random dinsdag

Zoals je kunt lezen is dit een random dag uit het leven van een digital nomad in Kaapstad. Als je de Tafelberg gaat beklimmen kun je dat in verband met de hitte beter ‘s ochtends vroeg doen. Dus de ene dag zet ik m’n wekker vroeg om te gaan werken en ga ik daarna pas op pad, de andere werk ik juist op het heetst van de dag. En zo nu en dan werk ik een volledige dag om wat extra uren te maken. Maar geen dag is hetzelfde en dat is nou juist zo leuk aan deze manier van leven!

Lees ook: Digital Nomad in Kaapstad: mijn ervaring en tips

10 likes

Your email address will not be published.