Het leven van een digital nomad: week 3 in Kaapstad

Digital nomad

De 3e week van mijn leven als digital nomad: klaar met m’n koffer

23 januari 2018

Tags: , ,

De derde week als digital nomad zit er alweer op! De tijd vliegt voorbij, niet oké. Gelukkig heb ik al veel van mijn Kaapstad bucketlist kunnen strepen, maar er staat toch behoorlijk nog wat op. Tijd om wat meer te gaan plannen, dus! In dit blog lees je hoe deze week verliep.

De 3e week als digital nomad in Kaapstad

Wifi is als goud

Ik begon mijn maandag met een missie: op zoek naar een koffietent waar ik een hele dag fijn kon zitten om te werken. Al snel had ik een leuk tentje gevonden, gevraagd of ze wifi hadden én of ik daar met m’n laptop mocht zitten, dus ik was helemaal tevreden. Tot de wifi niet meewerkte. Ik heb een half uur zitten klooien, twee medewerkers om hulp gevraagd, maar niemand had tijd me te helpen. Mijn humeur zakte met de minuut en op een gegeven moment zat ik boos uit het raam te staren. Dat schudde me wakker, want ik had uitzicht op de Table Mountain. HALLO, ik zit in Zuid-Afrika en zit te chagrijnen om wifi?! Ik besloot een dankbaarheidslijstje te maken en kwam erachter dat er die ochtend al een aantal fijne dingen waren gebeurd. No need to panic. En even later vond ik een chill tentje waar de wifi wél goed werkte.

Lees ook: De beste koffietentjes in Kaapstad

Ambitieuze meid

Afgelopen week mocht ik als eerste gastredacteur een visual diary bijhouden voor het Instagram-account van Ambitieuze Meisjes. Dat vond ik een hele eer en best spannend, maar ik kreeg veel leuke reacties. Bij deze een paar van de updates:

Om gisteren te compenseren, werkte ik vandaag een hele dag vanaf het terras van Plant, een veganistisch restaurant in Kaapstad. Voordat ik aan mijn digital nomad-leven begon, heb ik een berekening gemaakt van het aantal (declareerbare) uren dat ik moet werken om rond te komen. Ik geloof namelijk niet in leven om te werken, maar in werken om te leven. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt elke dag een aantal uur te werken (ook in het weekend), in plaats van vijf dagen per week, acht uur per dag. Dit houdt me gemotiveerd en zorgt ervoor dat ik genoeg vrijheid heb om Kaapstad te ontdekken. En zo nu en dan werk een volledige dag om wat extra uren te maken. Hoe deel jij je uren/dagen in? Liefs, @AgnesNed [dag 3 van mijn visual diary als gastredacteur voor @AmbitieuzeMeisjes] . . . #AmbitieuzeMeisjes #visualdiary #instatakeover #digitalnomadnl #girlonthemove #kaapstad #hetlevenvaneendigitalnomad

A post shared by Ambitieuze Meisjes (@ambitieuzemeisjes) on

Mijn dag begon met schrijven in mijn dagboek, lezen in een slechte chicklit (af en toe een heerlijke afwisseling met de zelfhulpboeken ;)) en na de lunch heb ik in de tuin van m’n hostel in de schaduw gewerkt. Ik schreef een artikel voor een van mijn opdrachtgevers, over de verschillen tussen de inwoners van Johannesburg en Kaapstad. Hier had ik de afgelopen dagen al een aantal voor mensen gesproken, dus nu was het vooral zaak er een lopend en kloppend verhaal van te maken. Toen die was ingeleverd, ging ik met een paar meiden naar de Houtbay Market. Een markt vol leuke hebbedingetjes, food stands en live-muziek. Een goed begin van het weekend dus! Deze foto maakte ik op de terugweg. 😍 Heb jij leuke plannen? Enjoy! Liefs, @AgnesNed [dag 4 van mijn visual diary als gastredacteur voor @AmbitieuzeMeisjes] . . . #AmbitieuzeMeisjes #visualdiary #instatakeover #digitalnomadnl #girlonthemove #freelancer #freelancetekstschrijver #hetlevenvaneendigitalnomad #kaapstad

A post shared by Ambitieuze Meisjes (@ambitieuzemeisjes) on

Nu ik vijf weken in Kaapstad woon, wordt me vaak gevraagd waar ik de motivatie vandaan haal om te werken terwijl ik op zo’n mooie plek vol met afleidingen zit. Van tevoren was ik ook benieuwd hoe dat zou gaan, maar merk dat ik juist veel zin heb om te werken. Ik besef heel goed dat als ik niet werk, ik dit leven niet kan blijven leiden. En zoals ik eerder al zei, werk ik geen dagen van acht uur achter elkaar, maar splits ik alles op tot een aantal uur per dag, met af en toe een hele werkdag. Dus als ik zoals vandaag begin met een aantal uur achter m’n laptop, maar weet dat ik daarna iets leuks ga doen, dan is het allemaal zo erg nog niet. Altijd fijn om een beloning in het vooruitzicht te hebben! En vandaag was dat picknicken met zonsondergang op Signal Hill. 💫 Liefs, @agnesned [dag 5 van mijn visual diary als gastredacteur voor @AmbitieuzeMeisjes] . . . #AmbitieuzeMeisjes #visualdiary #instatakeover #digitalnomadnl #girlonthemove #kaapstad #hetlevenvaneendigitalnomad #signalhill #capetownsunsets #workhardplayhard

A post shared by Ambitieuze Meisjes (@ambitieuzemeisjes) on

Eén vaste verblijfplek aub

Van tevoren had ik heel leuk bedacht dat ik elke week in een andere wijk van Kaapstad wilde wonen, om zo de stad goed te leren kennen. Maar dat brak me deze week toch wel een beetje op. Telkens als ik net gewend was aan de plek, omgeving en mensen, ‘moest’ ik weer door. Het gaf me een onrustig gevoel en ik was er een beetje klaar mee. Daarom besloot ik om langer in Once in Cape Town te blijven. Maar ook daar werd ik gek van het uit een koffer leven. Gelukkig is dat nu ook voorbij. Zondagavond is m’n nichtje geland. We zitten eerst twee nachtjes in een hotel, en verblijven daarna in een AirBnB tot ik weg ga. Ik kan niet wachten om m’n koffer uit te pakken en m’n kleding uit te stallen!

Lees ook mijn andere blogs over Kaapstad:

7 likes

Comments (2)

 • januari 29, 2018 by Eva

  Eva

  Wat een fijn vooruitzicht dat dat wat gaat veranderen binnenkort, kan me heel goed voorstellen dat kofferleven op het begin zijn charme heeft, maar daarna gewoon wat vervelend wordt 🙂

  • januari 30, 2018 by Agnès

   Agnès

   Pff echt hoor! Ik zit nu in een AirBnB, waar ik een kast tot m’n beschikking heb(!), en dat is echt genieten. Maar aan de hostels heb ik wel weer veel nieuwe vrienden overgehouden!

Your email address will not be published.