Digital nomad in Kaapstad

Digital nomad

Digital Nomad Guide: Kaapstad, Zuid-Afrika

26 maart 2018

Tags: , , ,

Steeds meer digital nomads trekken naar Kaapstad. Begin dit jaar stond de stad ver achterin de Nomad List, nu staat-ie op #38! Ik bracht er mijn eerste vijf weken als digital nomad door, en vond het geweldig. De prachtige omgeving, de aardige mensen, het eindeloze aantal dingen die er te doen zijn, en ook niet onbelangrijk: tijdens de Nederlandse winter,  is het zomer in Zuid-Afrika! Omdat ik het echt een aanrader vind, zette ik alles wat je als digital nomad in Kaapstad moet weten op een rij.

Verblijf in Kaapstad

Voor je een verblijf uitkiest, moet je een wijk uitkiezen. Kaapstad is erg groot, en de wijken verschillen enorm van elkaar. Houd jij van drukte en uitgaan? Dan is Citybowl wat voor jou; lekker in het centrum en dichtbij alles. Wil je iets meer rust, maar wel veel gezelligheid en leuke winkeltjes, dan kun je beter voor de wijk Gardens gaan. Voor studenten is de kleine maar gezellige wijk Observatory top, en voor strandliefhebbers Sea Point. In dit artikel leg ik de wijken wat meer uit en geef ik tips voor fijne hostels. Voor een nacht op een gemengde 6-persoonskamer in Kaapstad betaal je tussen de €10 en €25.

Omdat ik Kaapstad graag goed wilde leren kennen, hopte ik de eerste drie weken van hostel naar hostel in verschillende wijken van de stad. Dat is een leuk idee, maar werkt in praktijk toch nét even wat anders. Telkens als ik net gesetteld was, moest ik weer door. En dat kost tijd en energie, en die heb je nodig voor je werk. De laatste twee weken verbleef ik dan ook in een AirBnB in Sea Point. Wàt een opluchting! Een heel appartement, met kast om m’n kleding in te leggen, eettafel om aan te werken en keuken om in te koken. Het appartement kostte zo’n €50 per nacht, maar ik verbleef er samen met m’n nichtje dus we deelden de kosten. Vink tijdens je zoektocht bij filters ‘wifi’ aan en check bij de recensies of die goed werkt. Via deze link krijg je €30 korting op je eerste AirBnB-boeking.

Werken in Kaapstad

Als digital nomad is het belangrijk om een goede werkplek te hebben. Hostels die te druk zijn, een appartement waar je – net als thuis – toch weer ineens de was staat te doen. Koffietentjes waar de wifi niet goed werkt of waar je met je laptop niet welkom bent. Ik ben vast niet de enige die dit heeft meegemaakt. Daarom werd het mijn missie om wél fijne plekken te vinden. Zo kwam ik onder andere terecht bij Molton Toffee en Caffe Neo. Die laatste heeft zelfs een tafel speciaal ingericht (incl stopcontacten!) voor remote workers. Lees in dit artikel de rest van mijn zoektocht naar fijne tentjes met goede koffie en wifi.

Maar er zitten ook meer dan genoeg coworking spaces in Kaapstad. Mijn favoriet is GreenPoint Coworking, omdat het er heel rustig is en je er met een prachtig uitzicht op GreenPoint hebt. Lees hier meer over coworking spaces in Kaapstad.

Vervoer in Kaapstad

In Kaapstad wordt de taxiservice Uber massaal gebruikt. Het werkt top, snel en goedkoop. Voor een paar euro kom je van de ene naar de andere kant van de stad. Via deze link krijg je €5 korting op je eerste rit. Verder is de MyCiTi stadsbus is ook een chill vervoersmiddel. Check Google Maps waar je heen moet en of daar een bus in de buurt komt. Let er wel op dat waar je uit moet stappen een goede buurt is.

Kosten

Kaapstad is goedkoop. Volgens de Nomad List ben je als digital nomad zo’n €1.400 per maand kwijt. Dit is op basis van een verblijf van minder dan drie maanden, in privé kamers in goedkope hotels, in het centrum en drie keer per dag uit eten. Nou zag mijn verblijf er ietwat anders uit, maar komt het bedrag dat ik er kwijt was wel op hetzelfde neer.

Extra tips

  • Koop een lokale simkaart om contact te onderhouden, Google Maps te gebruiken en een Uber te bestellen
  • Join de Facebook-groep Digital Nomads in Cape Town om vragen te stellen en andere digital nomads in Kaapstad te ontmoeten
  • Je kunt bijna overal pinnen, dus je hoeft geen cash geld op zak te hebben

Is Kaapstad veilig?

Als laatste het antwoord op de vraag die je veel zult moeten beantwoorden. Is Kaapstad wel veilig? Ik wil graag volmondig ‘ja’ zeggen, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ik schreef er een artikel over: is het veilig om als vrouw alleen naar Kaapstad te reizen? Ook interessant voor mannen. 😉

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

Lees via deze link al mijn artikelen over Kaapstad! Nog vragen? Let me know in the comments.

4 likes

Your email address will not be published.