Digital nomad en de liefde: kan dat samen?

Digital nomad

Digital nomad en de liefde: kan dat samen?

13 februari 2020

Tags: ,

Toen ik eind 2017 aankondigde mijn vaste kantoorbaan op te zeggen om een leven als digital nomad aan te gaan, kreeg ik veel vragen. Eentje die vaak terugkwam, was over de liefde. Hoe ga je dat dan met een eventuele relatie doen, als je zo vaak op reis bent? “Dat komt wel goed”, zei ik altijd. En dat gevoel had ik ook echt. Want wat jij uitstraalt, krijg je terug. In dit blog neem ik je mee in mijn ervaring, zowel als single digital nomad als eentje in een relatie. Want digital nomad en de liefde, dat kan zeker samen!

Lees ook: Mijn verhaal: van fulltime kantoorbaan naar digital nomad-bestaan

Single digital nomad life

Als digital nomad reis je veel, en op reis ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen. Maar zeker in het begin verbleef ik vaak in hostels, waar je toch meestal wat meer party-backpackers ontmoet. Niet helemaal mijn ding meer, zeker niet nu ik gewoon moest werken. Je mist dan toch een bepaalde connectie, want waar zij op reis vooral uit zijn op feesten, is reizen onderdeel van jouw ‘serieuze’ leven. Dus werkte ik vaak in koffietentjes en coworking spaces, waar je alsnog gelijkgestemden ontmoet waar je buiten werktijd om mee afspreekt. En dat is leuk!

Je kent het gezegde ‘in elk stadje een ander schatje’ vast wel. Dat ging voor mij niet helemaal op, maar je kunt je voorstellen dat als je dat wilt, je je goed kunt vermaken als single digital nomad. Er is zelfs een speciale digital nomad dating app, maar Tinder werkt natuurlijk ook. Ik heb daar geen ervaring mee, want zoals ik al zei: op reis ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen en kun je gewoon daten. Zeker als je wat langer op één plek blijft.

Digital nomad en de liefde

Na zo’n vijf jaar single te zijn geweest, leerde ik in september 2018 in Nederland (alsnog via Happn 😅) een hele leuke man kennen. En niet zomaar eentje; een die voor zowel z’n werk als privé veel reist. Ik was toentertijd net mijn reis naar Sri Lanka aan het plannen, en wilde die graag eindigen met een paar dagen op de Malediven. “Ja dag, dan kom ik ook!”, was zijn reactie. En het bleek een man van z’n woord. Dus, na 2,5 maand daten zaten we ineens samen op de Malediven!

Zie ook: VLOG: Een weekend op de Malediven + de kosten

Geen standaard leven

Inmiddels hebben we alweer een jaar en een paar maanden een relatie, en gaat dit super goed. Het scheelt natuurlijk enorm dat reizen ook zijn hobby is, hij vaak voor werk op reis moet, en ook van solo reizen houdt. Zodat ik niet de enige ben die vaak van huis is. We begrijpen elkaar hierin en gunnen het elkaar ook. Hierdoor hebben we geen ‘standaard’ leven samen, maar dat maakt het juist heel leuk. Want elkaar missen, laat je weer extra beseffen hoe blij je met de ander bent!

Daarnaast zijn we samen al op de Malediven geweest (hoe hoog leg je de lat meteen, haha), in Lissabon, Istanbul, Londen, Parijs, Cinque Terre, Milaan, Berlijn, Valencia, Madrid, New York en Isla Mujeres. Dat lukt normaal gesproken niet zo makkelijk binnen 1,5 jaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Afspraken maken

Ik ben gemiddeld vier keer per jaar een maand weg (naast hier en daar een weekendje of week), en dan komt m’n vriend mij meestal een à twee keer opzoeken. Of we regelen het zo dat we samen ergens heen vliegen, en ik langer blijf. Onze laatste reis bijvoorbeeld begon met 4 nachtjes New York, daarna vlogen we door naar Mexico, waar hij na 5 nachtjes weer naar huis vloog en ik nog drie weken bleef. Nu waren die drie weken wel echt te lang, dus hebben we de afspraak gemaakt dat we elkaar voortaan maximaal twee weken willen missen. Dus daar kunnen we bij het boeken van de volgende reizen weer rekening mee houden.

Dus ja, er is geen standaard antwoord. Maar als je verliefd bent en graag bij elkaar bent, maar ook allebei een eigen leven wilt, dan zorg je er samen wel voor dat het werkt!

Lees ook: Alleen op reis terwijl je een relatie hebt: 6 tips

Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw ervaring hierin. Hoe denk jij over de combi van digital nomad en de liefde? Laat het weten in de comments!

1 likes

Your email address will not be published.