add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Goede koffie in Tel Aviv: Kiosko in Florentin

Digital nomad

10 koffietentjes in Tel Aviv met goede koffie & wifi

20 februari 2023

Tags: , , , , ,

Op zoek naar goede koffie in Tel Aviv? Look no further. Het schijnt dat Starbucks nooit voet aan wal kreeg omdat de verse koffie van Tel Aviv toch niet te evenaren is. Koffie is een belangrijk onderdeel van het sociale én werkende leven. Mensen komen in koffietentjes samen om bij te kletsen, maar klappen er ook graag hun laptop open. En dat vinden de eigenaren helemaal prima! Dus wat je ook wilt doen, onderstaande koffietentjes in Tel Aviv mag je niet overslaan.

Lees ook: Wat te doen in Tel Aviv: de 16 leukste tips voor je stedentrip

Koffietentjes in Tel Aviv

Bij onderstaande koffietentjes in Tel Aviv ben je aan het goede adres voor goede koffie én wifi! Overal hebben ze plantaardige melk voor in de koffie en vegan opties. Wil je remote werken vanuit Tel Aviv? Lees dan ook mijn tips in dit artikel: Op workation in Tel Aviv: tips voor digital nomads & remote werkers

Alma Café

Café Alma was een leuke verrassing toen ik door Neve Tzedek wandelde. Het terras doet Frans aan, maar ook binnen zit je gezellig. Op de kaart staan veel diverse gerechten, en de vegan opties staan duidelijk aangegeven. Ik bestelde de brunch ‘Little Morning’ voor €12,50, wat bestaat uit een vegan omelet, garden salad, tahini, brood en een koude of warme drank – ik koos een cappuccino met havermelk. Oh en goed om te weten: Alma Café is op zaterdag open. Alleen is het er dan wel druk, dus check even of het oké is als je je laptop erbij pakt – wat overigens altijd een goed idee is.

Vegan in Tel Aviv bij Café Alma in Neve Tzedek

Anastasia

Anastasia is een all vegan restaurant. Het kan er erg druk zijn, maar als je alleen bent kun je meestal wel een plekje aan het raam krijgen. En daar kun je gemakkelijk met je laptop zitten. Ik heb hier de beste cappuccino met havermelk van Tel Aviv gedronken, en mezelf tijdens de lunch getrakteerd op een hele lekkere vegan shakshuka. Al met al een fijne werkplek, al mag je er max 2 uur zitten als het druk is.

Lees ook: Vegan in Tel Aviv: de lekkerste gerechten & hotspots

7x werkplekken in Tel Aviv met goede koffie & wifi

Café XoHo

Dit café werd me meerdere keren aangeraden en is inderdaad heel fijn. Cafe XoHo ligt op vijf minuten van het strand, dus dat is lekker voor na werktijd. De inrichting is knus en zijn diverse plekken waar je kunt zitten. Ook is er een fijn terras! Op de menukaart vind je heerlijke gerechten zoals vegan bananenbrood, avocado toast en en buddha bowl. En ook niet onbelangrijk: de koffie en golden latte zijn hier erg goed.

Koffie in TLV: Café XoHo

Kiosko

Kiosko is een leuk café in de hippe wijk Florentin. Er is een fijn terras met veel zitplekken, ga bijvoorbeeld aan de bar met uitzicht op de straat zitten. Ook binnen zijn veel diverse zitplekken – met voldoende stopcontacten – of je nou aan tafel of op een bank wilt zitten. Kiosko is self service, dus je bestelt je eten en drinken bij de bar. Ik betaalde hier €2,65 voor een cappuccino met havermelk, de goedkoopste die ik in Tel Aviv heb gedronken. Het vegan bananenbrood is ook erg lekker, en verder staan er diverse sandwiches en salades op de kaart.

Goede koffie in Tel Aviv: Kiosko in Florentin

Little Prince Bookshop

Little Prince Bookshop stond al een tijdje op m’n lijstje, maar ik liep er telkens langs zonder dat ik het door had. Het valt van de buitenkant namelijk niet zo op. Dat maakt de verrassing als je eenmaal binnengaat groter, want het is best een grote zaak! Aan weerszijden grote kasten vol boeken, met in het midden lange tafels, diverse zitjes en achterin zelfs een tuin waar je ook kunt zitten. Ze hebben een uitgebreide kaart, met voldoende vegan opties. Ik bestelde een cappuccino met havermelk, baked cauliflower met tahini en brood en betaalde daar €14,50 voor.

Koffie & wifi in Tel Aviv: Little Prince Bookshop

Meshek Barzilay

Bij Meshesk Barzilayeen, in Neve Tzedek, heb ik heel fijn zitten werken. Er zijn verschillende zitjes, zowel binnen als buiten, en hangt een fijne sfeer. Het is de hele dag open; van ontbijt tot avondeten, en je kunt er zelfs terecht voor cocktails. Alles op de kaart is biologisch en vegetarisch. Ik bestelde hier met de lunch een homemade icetea en Israeli Salad, en kan vooral die laatste ontzettend aanraden. Zó puur en lekker!

Lees ook: Wat moet je weten als je naar Tel Aviv gaat? 8 tips

Michelangelo Café

Michelangelo Café is een vegan café in de oude stad Jaffa. Er hangt een huiselijke sfeer, er zitten bij sommige tafels stopcontacten, en je kunt ook lekker buiten op het terras zitten. Op de menukaart vind je dingen als soep, salades, burgers, zoetigheden en twee soorten loaded hummus. Ik bestelde een van die laatste en dat was een top keuze.

Vegan in Tel Aviv: Michelangelo Café in Jaffa

Nabi Yuna

Nabi Yuna is een grote zaak mét groot terras. En dat terras staat vol met chille banken en loungestoelen, zo leuk! Deze koffiebar viel mij op omdat toen ik erlangs liep, het hele terras vol zat met mensen die aan het werk waren op hun laptop. En ook binnen is dat geen probleem! Groot voordeel, ze zijn op zaterdag open – in tegenstelling tot de meeste andere horeca in Tel Aviv. Als je hier wilt werken raad ik je wel aan om vroeg te komen, aangezien het er erg druk kan zijn. Ik betaalde €3,80 voor een kleine havercappu en €6,25 voor een vegan sandwich met cashew mozzarella – aanrader!

Koffie in Tel Aviv: Nabi Yuna

p.o.c. café

Rondom deze hippe koffiebar in Florentin is het altijd druk. Er zijn dan ook veel gezellige zitplekken buiten waar je lekker mensen kunt kijken. Wil je er werken? Binnen zijn veel werkplekken: of je nou aan de bar, aan een lange tafel, op de bank of een chille stoel wilt zitten. Wel moet je zelf buiten aan de bar je bestelling plaatsen en ophalen. Voor een cappuccino havermelk betaalde ik hier €3,71. Verder kun je hier ook zoete baksels en sandwiches kopen.

Koffietentjes in Tel Aviv: p.o.c. café

WayCup Coffee TLV

WayCup Coffee TLV is een klein specialty coffee zaakje. Zo klein, dat er binnen maar een paar knusse zitplekken zijn. Maar buiten zit rondom een terras, wat de perfecte plek is om remote te werken. Het terras is overdekt en verwarmd wanneer nodig, dus ook als het even niet zo zonnig is zit je hier prima. Ik bestelde een grote cappuccino met Oatly havermelk en betaalde daar €4,88 voor.

Dit waren wat mij betreft de beste koffietentjes in Tel Aviv! Meer TLV tips? Lees dan ook:

Artikel van 11-07-2019, laatste update: 20-02-2023

3 likes

Your email address will not be published.