Geld verdienen met een blog: zo doe ik dat

Digital nomad

Geld verdienen met een blog

28 april 2021

Tags: ,

Hoe kun je geld verdienen met een blog? Als je daar benieuwd naar bent, wil ik je eerst vertellen dat het niet meteen een vetpot is. Als je kijkt naar hoeveel tijd je kwijt bent aan het opzetten van een blog, artikelen schrijven en zorgen dat mensen die lezen, is de verhouding met het geld dat je eraan verdient niet helemaal in lijn. Tenzij je meteen super veel bezoekers hebt – maar die kans is niet heel groot. Dus voor het geld zou ik het niet doen, je moet het echt leuk vinden om te schrijven en dingen te delen. Dat was voor mij ook de basis. Toch verdien ik, na bijna vier jaar bloggen, maandelijks een leuke bijdrage aan mijn blog. En dat is natuurlijk super fijn! In dit artikel deel ik de twee manieren waarmee ik dat doe.

Lees ook: Zo verdien ik mijn geld als Digital Nomad

Geld verdienen met een blog

Er zijn best veel manieren om geld te verdienen met bloggen, maar in dit artikel licht ik de twee manieren toe waarmee ik het meeste geld verdien: affiliate marketing en het schrijven van advertorials. Hieronder een uitleg van beide!

Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat je in de artikelen op je blog links naar partnerprogramma’s plaatst. Een voorbeeld hiervan is als ik over een hotel schrijf en daarin een link plaats naar het hotel via het partnerprogramma van Booking.com. Elke keer als iemand via die link een overnachting boekt, krijg ik daar een klein percentage commissie over. Dat kost diegene niks extra’s; dit betaalt Booking.com aan mij omdat ik ze aan boekingen help. Veel andere bedrijven en webshops hebben ook zo’n affiliate programma, en het verschilt per programma hoeveel je ermee verdient. Het is handig om je bij een aantal verschillende aan te melden, zodat als je ergens over schrijft, je er altijd een affiliate link in kunt zetten. Wel is het belangrijk dat je dat alleen bij producten of diensten doet waar je zelf ook echt fan van bent, anders kom je op den duur erg ongeloofwaardig over.

Affiliate marketing is een vorm van passief inkomen: je schrijft een artikel (en update ‘m af en toe) en telkens als iemand dat artikel leest en besluit het product of dienst te kopen, verdien je geld.

Lees ook: Passieve inkomstenbronnen voor Digital Nomads

Locatie onafhankelijk werken: Build Now, Travel Later

Advertorials schrijven

Een andere manier van geld verdienen met een blog is door advertorials te schrijven. Dat is een artikel dat geschreven wordt in samenwerking met een bedrijf. Hiervoor word je door een bedrijf benaderd, of benader je er zelf een waarvan je denkt dat er een goede match is.

Maar het kan ook via een blog platform zoals Blog Brains. Dit is een bemiddelingsbureau tussen bedrijven en bloggers. Als je in hun systeem staat, krijg je een mailtje als er een mogelijke opdracht voor jouw blog beschikbaar is. Hier staat informatie over het bedrijf en het doel van het artikel in, zodat jij kunt afwegen of dit bij jouw blog past. Als je geïnteresseerd bent, stuur je een pitch waarin je uitlegt welk idee jij hebt voor een artikel. Is dit een match? Dan krijg je goedkeuring en mag je erover schrijven. Na plaatsing van het artikel stuur je een factuur. Handig om te weten: er zijn vijf levels, en het level waarop je blog is ingedeeld bepaalt hoeveel je per artikel betaald wordt. Een goede optie als je wilt geld verdienen met bloggen, als je het mij vraagt! Ik heb al best veel advertorials via Blog Brains geschreven, die goed bij m’n blog pasten. Enne, misschien wel leuk om te weten: dit artikel is er een voorbeeld van!

Dit zijn voor mij de twee manieren om geld te verdienen met een blog. Nog vragen? Laat een reactie achter!

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.