add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Passieve inkomstenbronnen voor digital nomads

Digital nomad

Passieve inkomstenbronnen voor digital nomads

3 september 2020

Tags: ,

Passief inkomen is een term die je vast wel een keer voorbij hebt zien komen. Steeds meer mensen zijn bezig met het creëren van een passief inkomen. Maar wat is het eigenlijk? Of nog beter; hoe zorg je ervoor dat jij ook passieve inkomstenbronnen kunt creëren? Dionne van Ondernemen als een Baas legt het je in dit artikel uit!

Wat is passief inkomen?

Voordat we de diepte induiken, is het verstandig om eerst even kort uit te legen wat passief inkomen is. Passief inkomen is – zoals de naam het al een beetje zegt – geld dat je op een passieve manier verdient zonder dat je daar tijd en effort in stopt.

Echter zit daar wel een kanttekening aan, want voor bijna alle passieve inkomstenbronnen heb je aan het begin wel tijd en energie ingestopt om te zorgen dat je er nu geld mee verdient. Een online cursus of e-book dat je gemaakt hebt, is niet opeens uit de lucht komen vallen. Je hebt er aan het begin tijd en effort ingestoken, voordat je er op een passieve manier geld mee verdient.

Lees ook: 7 digital nomad beroepen

Voorbeelden van passieve inkomstenbronnen voor Digital Nomads

Er bestaan talloze voorbeelden van passieve inkomstenbronnen voor digital nomads. Door de komst van het internet zijn de mogelijkheden enorm. Iedereen kan vandaag nog starten met het creëren van passief inkomen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van passieve inkomstenbronnen.

 • Verkopen van digitale producten, zoals een checklist, e-book, online training etc.
 • Affiliate marketing webshops.
 • Affiliate marketing op websites, zoals dit artikel.
 • Advertentie inkomsten via (eenmalige) websites, zoals dit artikel.
 • Rendement behalen + dividenduitkering via beleggingen.
 • Affiliate marketing toepassen op Pinterest: door pins te maken met een affiliate link.
 • Investeren in vastgoed en het verhuren daarvan, je kunt bijvoorbeeld starten met een garagebox.
 • Opkopen van slimme domeinnamen als een soort van vastgoed en uiteindelijk verkopen bij een goed bod.
 • Verhuren van je huis via AirBnB als je er niet bent + outsourcen van het in- en uitchecken en schoonmaken.
 • Koop een goedlopende website over.
 • Verkoop je (reis) foto’s in een webshop als poster en source het proces uit, bijvoorbeeld via Society6.
 • Aan de slag met peer to peer landing: geld uitlenen aan particulieren of bedrijven tegen een hoog rendement.
 • Het verkopen van grafische producten zoals planners, to do lijsten etc. via bijvoorbeeld Etsy.
 • Starten met dropshipping en het hele proces outsourcen.

Naast de bovenstaande manieren om een passief inkomen te verdienen als digital nomad, zijn er nog veel meer opties. Het is vooral een trail and error. Aan het begin zul je niet meteen veel geld verdienen, maar zodra de basis goed is en je zorgt voor genoeg traffic, gaat het balletje uiteindelijk vanzelf rollen.

Hoe kun jij beginnen?

Heel simpel, kom in de actie modus. Passieve inkomstenbronnen komen niet opeens vanzelf aanwaaien: je moet er hard voor werken. Dit betekent heel veel proberen, bijsturen en vooral niet opgeven. Je moet doorgaan totdat je de juiste snaar gevonden hebt die je geld gaat opleveren. Het is wel belangrijk dat je iets gaat doen waar je energie van krijgt en wat je ook oprecht leuk vindt om te doen.

Waarom zijn meerdere inkomstenbronnen belangrijk?

Als je maar één inkomstenbron hebt die om wat voor een reden wegvalt, verdien je geen geld meer. Als je meerdere inkomstenbronnen hebt, verdien je altijd geld. De ene inkomstenbronnen is groter dan de andere, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je je huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Meerdere inkomstenbronnen dragen bij aan financiële rust en zorgen er uiteindelijk ook voor dat je financieel vrijer wordt.

Lees ook: Zo verdien ik mijn geld als Digital Nomad

Mijn naam is Dionne, 28 en werkzaam als digital marketeer en eigenaar van het platform Ondernemen als een baas. Toen ik eindelijk de sprong in het diepe maakte en fulltime ben gaan ondernemen, merkte ik dat er verdomd veel om de hoek komt kijken. Ik had allerlei vragen: hoe bereken je een goed uurtarief, hoe regel je je pensioen of waar kun je op een relatief veilige manier geld investeren voor je pensioen. Ik besloot al deze kennis te bundelen en voor ik het wist was Ondernemen als een baas geboren.

Passieve inkomstenbronnen voor digital nomads

Dionne

2 likes

Your email address will not be published.