digital nomad in Mirissa, Sri Lanka

Digital nomad

Een dag uit het leven van een digital nomad in Mirrissa

17 december 2018

Tags: , , , ,

Voor veel mensen blijft de term digital nomad een beetje vaag. Het klinkt ook wel wat onwerkelijk: je gaat op reis en verdient nog geld ook? Op Instagram probeer ik een kijkje in mijn leven te geven, maar foto’s van je laptop zijn nou eenmaal een stuk saaier dan die van de omgeving. Daarom bij deze: een dag uit mijn leven als digital nomad in Mirissa, Sri Lanka.

Lees ook: 9 dingen die je moet weten als je naar Sri Lanka gaat

Een dag uit het leven van een digital nomad in Mirissa:

Vandaag was een digital nomad-dag zoals ik ze het liefst heb:

06:00 Ik word uit mezelf wakker (ging dan ook om 22:00 uur slapen 👵) en ga lezen en mediteren. Ik volg de insta-cursus @givemeinstapeace, waarbij elke ochtend een live-meditatie wordt gegeven, die tot 24u terug te kijken is. Heel fijn!

07:00 Tijd om te gaan werken! Vandaag op het programma: twee artikelen voor een klant schrijven, ze naar het Engels vertalen en de copy voor Facebook en Instagram schrijven.

09:30 Pauze voor een ontbijtje. Ik verblijf twee weken in een guesthouse (The Dale), en het ontbijt is elke dag weer een feestje. Vandaag krijg ik een verse juice van papaya en banaan, stukjes watermeloen, brood met tropische vruchtenjam en dahl voorgeschoteld. Yum!

12:30 Na weer verder gewerkt te hebben, stap ik op de fiets naar m’n lievelingscafé hier: Shady Lane. Ik heb voor de lunch afgesproken met een meisje uit Zweden, dat ik gisteren bij een ander koffietentje heb ontmoet. We hadden allebei ZO’N zin in toast met avocado, dus daar gingen we voor!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

14:00 Met een vol buikje duik ik een strandbedje op en daar lig ik heerlijk een paar uur te chillen, lezen en af en toe neem ik een duik in het heerlijke water.

17:00 Tijdens de zonsondergang loop ik een stuk over het strand en daarna fiets ik naar ‘huis’.

19:30 Ik heb eten besteld bij de guesthouse, en na een douche staat het voor me klaar. Drie verschillende curries met rijst, komkommersalade en papadums. Zo lekker! De basis van de Sri Lankaanse keuken is veganistisch, dus het is geen probleem voor ze om daar rekening mee te houden.

20:30 Ik begin met het uitzoeken van m’n videobeelden en editen. Na deze reis komen de volgende video’s online:

22:30 Oma stort in dus ik duik m’n bedje in. Morgen hopelijk weer een dag als deze!

Een random vrijdag

Dit is dus een random vrijdag uit mijn leven als digital nomad in Mirissa. Maar ik moet zeggen dat bijna al mijn dagen er hier zo uitzien. Ik vind vroeg opstaan, werken, chillen en dan weer op tijd naar bed gewoon een heel fijn ritme!

Lees ook:

8 likes

Your email address will not be published.