De kosten van een maand als digital nomad in Lissabon

Digital nomad

De kosten van een maand als digital nomad in Lissabon

20 maart 2019

Tags: , , , ,

Zoals je waarschijnlijk wel aan alle andere Lissabon artikelen op m’n blog hebt gezien, verbleef ik daar onlangs een maand. Ik had het al van anderen gehoord, maar het is echt een top stad voor digital nomads (en eigenlijk iedereen)! Het is geen verre reis, vrienden kunnen gemakkelijk op bezoek komen, het is er net wat lekkerder weer dan in Nederland en het leven is er goedkoop. Omdat mensen vaak benieuwd zijn naar de kosten (me included) én ik graag wil laten zien dat het leven in het buitenland meestal echt goedkoper is, heb ik dat deze maand met een app bijgehouden. Dit zijn de kosten van een maand als digital nomad in Lissabon:

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

Vliegticket & verblijfskosten

Ik vloog naar Lissabon met Easyjet (niet per se een aanrader) en betaalde daar €129,23 voor. Dit was een retourtje, inclusief het extra bedrag dat ik betaalde om een koffer te kunnen inchecken. Eenmaal in Lissabon verbleef ik in een appartement (The Chill(e))waar ik een badkamer en keuken met anderen deelde. Hiervoor betaalde ik €562,85, voor een maand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Eten & drinken

Aan buiten de deur eten en drinken was ik in totaal zo’n €450 kwijt. Dat is natuurlijk optioneel, maar ik vind het alsnog erg weinig. Ik ging namelijk ongeveer om de dag coworken in een koffietentje en bestelde daar minimaal een drankje en een lunchgerecht. Ook zijn zowel een van m’n beste vriendinnen als mijn vriend een weekend langsgekomen, en hebben we lekker veel terrasjes gepakt, uit eten geweest en drankjes gedaan. Daarnaast heb ik €88,83 aan boodschappen uitgegeven.

Lees ook: 

Vervoer

Over het algemeen wandel ik op reis overal het liefst heen, zodat ik de stad snel leer kennen. Maar in Lissabon werkt het openbaar ook erg goed en goedkoop: voor een metro- of busritje betaal je €1,50. Uber werkt er ook (via deze link krijg je €5 korting op je eerste rit). In totaal was ik aan het ov en Uber €67,36 kwijt.

Vlog: een dag in het leven van een digital nomad in Lissabon

Benieuwd hoe een gemiddelde dag in Lissabon er voor mij uitzag? In onderstaande vlog laat ik je het zien:

Abonneer je meteen (gratis) op mijn kanaal via deze link!

Andere artikelen over Lissabon:

7 likes

Comments (1)

  • april 8, 2019 by Veerlez

    Veerlez

    Ik hou van zulke overzichten! Toch mis ik nog even ergens de totaal optelsom, tuurlijk kan ik dat zelf uitrekenen, maar net iets makkelijker als jij het al ergens hebt staan 😉

Your email address will not be published.