De kosten van een maand als digital nomad in Lissabon

Digital nomad

De kosten van een Lissabon workation

20 maart 2019

Tags: , , , , ,

Benieuwd naar de kosten van een Lissabon workation? Zoals je misschien aan alle andere Lissabon artikelen op m’n blog hebt gezien, verbleef ik daar een maand. Ik had het al van anderen gehoord, maar het is echt een top stad voor digital nomads (en eigenlijk iedereen)! Het is geen verre reis, vrienden kunnen je een weekendje op komen zoeken, het is er net wat lekkerder weer dan in Nederland en het leven in Lissabon is goedkoop. In Portugal liggen de prijzen voor overnachting en verblijf veel lager dan in Nederland. Omdat mensen vaak benieuwd zijn naar de prijzen en kosten van een workation (me included) én ik graag wil laten zien dat het leven als digital nomad echt niet zo duur is, heb ik mijn uitgaven deze maand met een app bijgehouden. Dit zijn de kosten van een maand als digital nomad in Lissabon, oftewel een workation!

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

De kosten van een Lissabon workation

Kosten voor het vliegticket & accommodatie in Lissabon

Ik vloog naar Lissabon met Easyjet (niet per se een aanrader) en betaalde daar €129,23 voor. Dit was een retourtje, inclusief het extra bedrag dat ik betaalde om een koffer te kunnen inchecken. Eenmaal in Lissabon verbleef ik in een appartement (The Chill(e)) waar ik een badkamer en keuken met anderen deelde. Hiervoor betaalde ik €562,85, voor een maand. Dat is dus iets meer dan €20 per nacht. Mooie prijs toch? Ik moet toegeven, deze accommodatie was erg basic. Maar het had alles wat ik nodig had en werd twee keer per week schoongemaakt!

Een andere fijne budget accommodatie in Lissabon voor langere tijd is Selina Secret Garden Lisbon. Daar slaap je al vanaf €17 per nacht in een slaapzaal, en vanaf €73 in een standaard kamer met eigen badkamer. Ook fijn: er is een coworking space, zwembad, bioscoop en gemeenschappelijke keuken.

Lees ook: 6 leuke hotels in Lissabon: van goedkoop tot luxe met zwembad

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Kosten voor eten & drinken in Lissabon

Aan kosten voor buiten de deur eten en drinken was ik in totaal zo’n €450 kwijt. Dat is natuurlijk optioneel, maar ik vind het alsnog erg weinig. Ik ging namelijk ongeveer om de dag met m’n laptop in een koffietentje werken en bestelde daar minimaal een drankje en een lunchgerecht. En een koffie is in Lissabon niet duur, maar als je een cappuccino met havermelk wilt, gaat de prijs een stukje omhoog. Zo betaalde ik daar gemiddeld €3,50 voor. Maar geen zorgen, als je een zwarte koffie wilt kost dat nog geen €2. Voor een koffie en lunch betaalde ik tussen de €10 en €15.

Ook zijn zowel een van m’n beste vriendinnen als m’n vriend een weekend langsgekomen, en hebben we lekker veel terrasjes gepakt, uit eten geweest en drankjes gedaan. Daarnaast heb ik €88,83 aan boodschappen uitgegeven.

Lees ook: 

De kosten van een Lissabon workation

Prijzen van vervoer in Lissabon

Over het algemeen wandel ik op reis overal het liefst heen, zodat ik de stad snel leer kennen. Maar in Lissabon werkt het openbaar ook erg goed en goedkoop: voor een metro- of busritje betaal je €1,30. Koop wel even een Viva Viagem kaart, een soort OV-chipkaart. Die kun je gewoon bij een ticketmachine op het station kopen voor €0,50, en vervolgens opladen met een tegoed. Hierdoor betaal je een veel voordeliger tarief. Uber werkt ook in Lissabon. In totaal was ik qua kosten aan het ov en Uber €67,36 kwijt.

Tip: via deze link krijg je €5 korting op je eerste rit met Uber!

Wat je moet weten als je naar Lissabon gaat

Is Lissabon duur? De kosten van mijn workation

Dus, is Lissabon duur? Nee, ik vind het een goedkope bestemming. In totaal was ik bijna €1.300 kwijt voor een maand in Lissabon, inclusief de kosten voor de vliegreis, accommodatie, (uit) eten en drinken. Het ligt er natuurlijk aan wat je allemaal doet, maar van de basisbehoeften liggen de prijzen lager dan in Nederland. En dan is het leven in Portugal toch een stukje aangenamer!

Verder heb ik nauwelijks bezienswaardigheden bezocht. Waarom ik hier geen geld aan heb uitgegeven? Ik snap dat je dat tijdens een stedentrip in Lissabon wel doet, maar als je ergens een maand als digital nomad verblijft, is dat je tijdelijke thuis. En thuis ga je ook niet elke dag op uitje! Daarnaast kun je in Lissabon lekker rondlopen, waar ik enorm van houd. De stad is van zichzelf al een openlucht museum. Gewoon gaan en zien waar je belandt!

Lees ook: Wat te doen in Lissabon: 16 tips & bezienswaardigheden

Wat te doen in Lissabon tijdens je stedentrip: 12x bezienswaardigheden

Tips om geld te besparen in Lissabon

Natuurlijk zou een Lissabon workation nog goedkoper kunnen. Zo zou ik alleen met handbagage kunnen vliegen, waardoor de prijs van m’n vliegticket goedkoper was. Ook als ik niet zo vaak buiten de deur was gaan werken en eten, was ik veel minder geld kwijt geweest. Maar ik vind het nou eenmaal fijn om dat te doen en tegelijkertijd de lokale horeca te steunen. Daarnaast eet ik vegan en houd ik van hipster tentjes, waar de prijzen misschien iets hoger liggen dan bij lokale restaurants. Allemaal dingen die je zelf kunt afwegen!

Lees ook: Reizen met alleen handbagage, zo doe je dat

Vlog: een dag in het leven van een digital nomad in Lissabon

Benieuwd hoe een gemiddelde dag er tijdens mijn Lissabon workation uitzag? In onderstaande vlog laat ik je het zien:

Andere artikelen over Lissabon, Portugal:

7 likes

Comments (1)

  • april 8, 2019 by Veerlez

    Veerlez

    Ik hou van zulke overzichten! Toch mis ik nog even ergens de totaal optelsom, tuurlijk kan ik dat zelf uitrekenen, maar net iets makkelijker als jij het al ergens hebt staan 😉

Your email address will not be published.