Mijn Digital Nomad inkomen: zo verdien ik mijn geld

Digital nomad

Mijn Digital Nomad inkomen: zo verdien ik mijn geld

26 april 2020

Tags: , ,

Toen ik op Instagram een oproepje deed voor artikel-ideeën, kreeg ik heel vaak het verzoek iets over geldzaken te schrijven. Hoe kun je als digital nomad geld verdienen? In principe kun je dat met bijna elk beroep. Een digital nomad verschilt niet veel van een freelancer: beiden zijn eigen baas. Alleen werkt een freelancer meestal op één plek en een digital nomad over de hele wereld. Maar omdat ik zelf ook altijd nieuwsgierig ben naar hoe mensen hun geld precies verdienen, deel ik in dit blog meer over mijn digital nomad inkomen.

Lees ook: 7 digital nomad beroepen

Werk als Digital Nomad

Digital nomad tekstschrijver & social media-manager

First things first. Ik ben freelance tekstschrijver, social media-manager en SEO-expert. Dit is best breed, maar past allemaal goed bij elkaar. Ik heb een aantal vaste opdrachtgevers, en elke maand één à twee extra opdrachten. Daarnaast bied ik speciale Pinterest pakketten aan en geef ik wel eens een workshop.

Lees ook: Hoe kom je als digital nomad aan opdrachtgevers?

Digital nomad blog

Daarnaast heb ik mijn blog Girl on the Move, waar je nu op zit. 😉 Dit is mijn paradepaardje, want hier kunnen potentiële opdrachtgevers zien wat ik in huis heb. Ik heb dan ook al meerdere opdrachtgevers via m’n blog gekregen. Daarnaast is het super handig, want met m’n blog kan ik lekker experimenteren. SEO bijvoorbeeld verandert best snel, en door alles zelf toe te passen en uit te proberen blijf ik op de hoogte en weet ik de beste tricks voor mijn klanten.

Met mijn blog verdien ik op diverse manieren geld:

Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat je producten van anderen promoot, en een commissie krijgt voor elke verkoop. Een voorbeeld: stel jij koopt via deze link een boek, dan krijg ik daar een klein percentage van. Dat kost jou niets extra’s, Bol.com is mij gewoon dankbaar dat ik een stukje promotie op me neem en beloont me daarvoor. Dit is een passief inkomen: je schrijft een artikel (en update ‘m af en toe) en telkens als iemand dat artikel leest en besluit het product te kopen, verdien je geld. Het verschilt erg per affiliate programma hoeveel je ermee verdient. Op mijn blog werkt Booking.com bijvoorbeeld stukken beter dan bol.com. Helaas zijn alle boekingen nu natuurlijk geannuleerd, dus is dat even stilgevallen. Een handige site voor affiliate marketing is LinkPizza. Als je de plugin downloadt, zet LinkPizza normale links in je blog automatisch om naar affiliate links, mits ze aangesloten zijn bij de betreffende webshops.

Samenwerkingen

Een andere vorm van inkomsten via m’n blog zijn samenwerkingen. Af en toe benadert een bedrijf me, omdat ze een product of dienst hebben waarvan ze denken dat het bij m’n blog past. Ik ben daar best streng in en wil ergens alleen over schrijven als ik dat echt vind passen. Soms moet ik daar wel even voor uit m’n eigen bubbel, want deze deal vond ik op het eerste gezicht niet passen, tot ik me bedacht dat niet iedereen dichtbij Schiphol woont en sommigen wel met de auto naar het vliegveld moéten.

Een andere vorm van samenwerken is via een barterdeal. Vorig jaar zomer maakt ik een treinreis door Europa. Ik kreeg de tickets van NS International, en in ruil daarvoor postte ik Insta Stories op hun account en schreef ik een aantal artikelen. Zo hielpen we elkaar: zij kregen leuke content die hun volgens inspireerde door Europa te treinen, en ik kon gratis op reis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Digital Nomad inkomen

Waar het grootste gedeelte van mijn digital nomad inkomen vandaan komt? Dat is mijn freelance werk. Dat zorgt voor een stabiel inkomen – voor zover een inkomen als freelancer stabiel is. Ik zou zeggen dat dit voor 80% van mijn inkomen is, en ik 20% verdien via affiliate en samenwerkingen.

Op den duur is mijn doel dat het 50/50 wordt, of zelfs meer. Ik steek veel tijd in mijn blog omdat ik dat ontzettend leuk vind. Toen ik het digital nomad-leven ‘ontdekte’ wilde ik het van de daken schreeuwen. “Dit moet iedereen weten! Je kunt werken en reizen gewoon combineren!” Ik word dan ook super gelukkig van berichtjes van mensen die dankzij mij het digital nomad-pad op zijn gegaan of erover nadenken. Daarnaast houd ik van reizen en nieuwe plekken ontdekken. Nog leuker vind ik het om daar over te schrijven en anderen deel van de ervaring te maken of ze zelfs te overtuigen er ook heen te gaan. Dus ja, meer inkomsten via mijn blog, betekent meer tijd om eraan te besteden en anderen te helpen!

Andere artikelen die je wellicht interessant vindt:

En in deze video vertel ik hoe ik van kantoorbaan naar digital nomad ben gegaan:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

2 likes

Your email address will not be published.