add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Hotel Gianni Franzi: slapen met zeezicht in Vernazza, Cinque Terre

Travel

Hotel Gianni Franzi: slapen met zeezicht in Vernazza, Cinque Terre

30 september 2019

Tags: , , ,

Onderdeel van mijn treintrip door Europa, was twee weken Cinque Terre. Ik verbleef in een van de vijf dorpjes: Vernazza. Daar sliep ik in Hotel Gianni Franzi, een droom van een hotel! Ik had een kamer en balkon met zeezicht, wat heerlijk was. Daarnaast heeft het hotel een zonneterras én het ontbijt wordt geserveerd met, wederom, uitzicht op zee. Lekkerder wakker worden kan bijna niet. Oh en het is super betaalbaar! Lees verder voor mijn review, of boek het hotel meteen.

Lees ook: Cinque Terre tips: 5 dingen die je moet weten als je erheen gaat

Hotel Gianni Franzi

Hotel Gianni Franzi ligt aan de kust, net onder het Doria-kasteel van Vernazza. Het voelt als een klein hotel, maar eigenlijk zijn er drie gebouwen met in totaal 14 kamers. De kamers zijn eenvoudig maar mooi ingericht. Elke kamer heeft een ventilator en wastafeltje. Je kunt kiezen tussen een kamer met balkon en gedeelde badkamer, een kamer met privé badkamer maar zonder balkon, of met beide. Ik koos voor een kamer met balkon en gedeelde badkamer, en dat was helemaal prima. Ik vind een balkon nu eenmaal heel fijn, ook om te werken, en heb geen enkele keer voor de badkamer moeten wachten. Daarnaast wordt hij, net als de kamers, elke dag schoongemaakt. Voor deze kamer betaalde ik €54 per nacht. Een koopje, als je het mij vraagt!

Hotel Gianni Franzi: werken op het balkon

Ontbijten met zeezicht

Als je een overnachting boekt, zit het ontbijt erbij. En dat is niet zomaar een ontbijt. Ten eerste wordt dit geserveerd op een terras met zeezicht, en ten tweede is er ruime en overheerlijke keuze. Denk aan verse croissants, broodjes, pannenkoeken en muffins. Maar ook yoghurt, muesli, koffie en sapjes. Voor mij als vegan was de keuze ietwat beperkt, maar ik was enorm blij dat ze sojamelk hadden, zodat ik dat met muesli kon eten, en een soja cappuccino kon drinken.

Lees ook: Vegan in Cinque Terre: tips, gerechten & restaurants

Wine-experience

Op datzelfde terras worden ‘s avonds wine experiences gehouden. Er zijn diverse wijnproeverijen die je kunt doen, maar ook losse glazen wijn of diverse soorten spritz bestellen. Erg leuk en lekker!

Hotel Gianni Franzi: wine-experience

Zonneterras

Daarnaast is er ook een zonneterras, met weer datzelfde zeezicht. Er staan een aantal tafels en stoelen, en wat ligstoelen. Een heerlijk rustig plekje, waar je zo een hele middag kunt chillen.

Hotel Gianni Franzi: slapen met zeezicht in Vernazza, Cinque Terre

Het zonneterras van Hotel Gianni Franzi

Beneden op het centrale plein is er nog een bar-restaurant, waar je als gast korting krijgt op je bestelling. Ik heb hier een heerlijke pasta gegeten, die ik thuis nog vaak heb proberen na te maken. Aanrader dus!

Hotel Gianni Franzi boeken

Enthousiast? Boek Hotel Gianni Franzi dan meteen!

Meer Cinque Terre tips? Lees dan ook:

2 likes

Your email address will not be published.