Vegan in Cinque Terre: tips, gerechten & restaurants

Travel

Vegan in Cinque Terre: tips, gerechten & restaurants

23 september 2019

Tags: , , ,

Pesto en verse vis zijn twee dingen die je in Cinque Terre heel veel kunt vinden. Helaas zijn beide niet vegan. Sowieso denk je bij Italië waarschijnlijk niet echt aan veganistisch eten. Ik in ieder geval niet. Toch heb ik ervaren dat er ook voor vegans genoeg eten te vinden is! Bij deze mijn tips om vegan in Cinque Terre te eten.

Lees ook: Cinque Terre tips: 5 dingen die je moet weten als je erheen gaat

Vegan Italiaans

Om vegan in Cinque Terre te eten, is het handig om te weten dat er een aantal traditionele Italiaanse gerechten ‘per ongeluk’ vegan zijn. Een paar opties:

  • Spaghetti all’Arrabbiata: spaghetti met een spicy tomatensaus
  • Spaghetti Aglio Olio: spaghetti met olijfolie en veel knoflook
  • Gnocchi: een soort deegkussentjes, gemaakt van aardappel
  • Penne primavera: pasta met gegrilde groenten
  • Pizza Marinara: een pizzabodem met tomatensaus, knoflook en oregano
  • Bruschetta pomodoro: plakjes geroosterd stokbrood, met daar op een mengsel van tomaten, ui, knoflook, basilicum en olijfolie
  • Focaccia met tomaat, ui of olijven

Of bestel een pizza (bijvoorbeeld vegetariana) zonder kaas (senza formaggio). Sowieso is het handig om, ook als je pasta bestelt, dat zonder kaas te vragen. Anders kan het nog wel eens gebeuren dat het er al op ligt, zonder dat het op de menukaart staat.

Ook hebben de meeste ijssalons de smaak cioccolato fondente, wat pure chocolade sorbet ijs is en vegan is!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Verder nog handig om te weten:

  • Ik eet veganistisch = Io sono vegana
  • Zonder kaas = senza formaggio
  • Sojamelk = latte di soia

Vegan in Vernazza

Bij Lunch Box, dichtbij het station van Vernazza, kun je zelf broodjes en salades samenstellen. Op de menukaart vind je een heleboel groenten, zoals gegrilde courgette en aubergine, champignons, artisjokken en olijven. Er zijn ook een aantal suggesties, en daar staat zelfs een Vegan Supreme tussen! Daarnaast hebben ze er sappen, smoothies, en sojamelk voor in de koffie.

Verder heb ik in Vernazza de meest lekkere focaccia’s gegeten bij Batti Batti’ Focacceria. Neem sowieso een keer de focaccia met gegrilde ui, die is te lekker! Daarnaast hebben de meeste restaurants hier wel spaghetti all’Arrabbiata op de kaart staan, en heb ik ook een keer een pizza vegetariana zonder kaas besteld. Geen probleem!

Lees ook: Vegan eten op reis, 5 tips

Vegan in Cinque Terre

Aangezien ik in Vernazza verbleef, weet ik minder over het vegan eten in de andere dorpjes van Cinque Terre. Wel viel me in Manarola meteen op dat het erg vegan friendly is. Ik heb een kleine wandeling door het dorp gemaakt, waarin ik nauwelijks op eten lette, maar toch zag ik al drie bordjes met ‘vegan’ erop.

Verder heb ik in Monterosso al Mare een hele lekker cappuccino met sojamelk bij Midi Bar Monterosso al Mare gedronken. En aan het strand bestelde ik een salade met garnalen, met de vraag of die door avocado vervangen konden worden. Weer geen enkel probleem, en samen met een bord bruschetta’s én een Aperol Spritz heb ik enorm lopen smullen.

Vegan in Cinque Terre: tips, gerechten & restaurants

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Vegan in Cinque Terre: tips, gerechten & restaurants

1 likes

Your email address will not be published.