Uitzicht op Manarola, Cinque Terre

Travel

Cinque Terre: 5 dingen die je moet weten

16 september 2019

Tags: , ,

Cinque Terre bestaat uit 5 dorpjes. Van boven naar onder heten ze: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Hoewel de dorpen zelf best klein zijn, is het samen toch best een groot geheel. Voordat ik erheen ging, wist ik daardoor niet precies wat ik kon verwachten. Daarom heb ik een opsomming van Cinque Terre tips gemaakt. Dit zijn 5 dingen die je moet weten als je erheen gaat. Veel plezier!

Lees ook: Hotel Gianni Franzi: slapen met zeezicht in Vernazza

Handige Cinque Terre tips

5 Terre

Zoals de naam al weggeeft, bestaat Cinque Terre uit 5 dorpjes. Bij deze een korte omschrijving per dorp, zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten:

  • Monterosso al Mare: dit dorp bestaat vooral uit een groot strand, vol met strandbedjes. Voor een rustiger stuk strand loop je vanuit het station helemaal naar het rechter deel. Maar vergeet ook zeker niet om even het gezellige stadje door te wandelen, aan de linker kant van het station. In het midden, op de boulevard, liggen veel restaurantjes.
  • Vernazza: het mooiste dorp, als je het mij vraagt. Een haventje, plein met allerlei restaurants en barretjes, stuk zee waar je kunt zwemmen, en natuurlijk veel kleine steegjes waar je doorheen kunt dwalen.
  • Corniglia: dit dorpje ligt hoog op een berg, en heeft daarom als enige van de vijf dorpjes geen toegang tot de zee. Ik vond het er niet heel bijzonder, maar wel leuk om even doorheen te wandelen en een drankje te doen.
  • Manarola: dit dorp staat vooral bekend om de rots waar veel mensen vanaf springen. Er is geen strand, maar er zijn wel trappetjes naar het water zodat je er lekker kunt zwemmen. Vanaf Manarola Scenic Viewpoint of het ernaast gelegen terras van Nessun Dorma heb je een geweldig uitzicht over Manarola.
  • Riomaggiore: leuk dorpje om doorheen te wandelen. Maak bijvoorbeeld een rondje door uit het station links naar boven te lopen voor een mooi uitzicht over het dorp en om de kerk te bewonderen. Als je doorloopt en rechtsaf slaat, wandel je door het dorpje naar beneden en kom je bij de haven uit. Er is een strand, maar dat ligt vol met steentjes en is niet ideaal.
Vernazza, Cinque Terre

Vernazza, Cinque Terre

Neem niet te veel mee

De kans is groot dat jouw verblijf ergens op de berg ligt en dat je dus aardig wat trappen op moet lopen. Met je bagage. Neem dus vooral niet te veel mee, want je sjouwt je een ongeluk. Elke dag zie ik wel weer mensen struggelen met hun koffers en zweetdruppels op hun voorhoofd.

Lees ook: Reizen met alleen met handbagage: zo doe je dat

Draag goede schoenen

Alhoewel Italië bekend staat om mode, is dat in Cinque Terre toch even anders. Waar ik me in Turijn in m’n spijkershort en op All Stars niet zo op m’n gemak voelde tussen alle fashionable mensen, draag ik hier zonder gene Teva sandalen. Cinque Terre staat garant voor klimmen, zeker als je van dorp naar dorp wilt hiken (aanrader!), en dat houd je niet lang vol op mooie sandaaltjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Vermijd de drukte

Dat het toeristisch is, wist ik van tevoren. Dat was ook de reden dat ik er in september heen ging, hopend dat dat minder zou zijn na de zomervakantie. Als ik jou was zou ik Cinque Terre in juli en augustus ook vermijden. Toch was het er half september nog steeds aardig druk, vooral overdag als alle dagjesmensen de dorpjes komen bekijken. Maar dat is oké: accept and let go. Neem een trap omhoog en dwaal door de kleine steegjes. Daar is het rustig én lekker koel.

Lees ook: Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Pak de trein

Je kunt heel gemakkelijk de trein van dorp naar dorp pakken. In ongeveer drie minuten ben je een dorp verderop. Een enkele reis kost €4, en als je een dagje wilt treinhoppen kun je ook een dagkaart kopen. Handig hierbij is de app Trainline, die overigens binnen heel Europa werkt. Je kunt de tijden van de treinen checken, en ook al online een kaartje kopen. Soms staat er namelijk een aardige rij voor de ticketmachines, die sowieso al niet heel snel zijn.

Cinque Terre: 5 dingen die je moet weten

Monterosso el Mare

Bonus Cinque Terre tips

Ik sliep zelf twee weken in Vernazza, en sliep in Hotel Gianni Franzi. Ik had een kamer met balkon op zeezicht, en genoot daar enorm van. Extra pluspunten: dit hotel heeft een zonneterras én het ontbijt wordt geserveerd met, wederom, uitzicht op zee. Lekkerder wakker worden kan bijna niet. Oh en het is super betaalbaar! Lees hier mijn review van dit fijne hotel.

Meer Cinque Terre tips? Lees ze via deze link!

1 likes

Your email address will not be published.