add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Travel

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

18 september 2019

Tags: , , ,

Toen ik, halverwege m’n Eurotrip, twee weken in Cinque Terre zat, kreeg ik een aantal vragen over solo reizen. Of het daar wel leuk was in m’n eentje. Of er veel backpackers en/of andere alleen reizende mensen waren. Of een strandvakantie wel leuk is in je eentje. Ik snap de vragen, want het staat bekend als een romantische bestemming waar vooral veel stelletjes heengaan. Daarom in dit artikel het antwoord op de brandende vraag of het leuk is om alleen naar Cinque Terre te gaan!

Lees ook: Cinque Terre tips: 5 dingen die je moet weten als je erheen gaat

Is het leuk om alleen naar Cinque Terre te reizen?

Ja het is leuk om alleen naar Cinque Terre te reizen. Het mag dan bekend staan als romantisch, het is net zo leuk alleen. Ik zag inderdaad veel stelletjes, maar ook wel wat solo reizigers. Kleine disclaimer: ik reis vaker alleen en vind dat heerlijk. Ik ben van mening dat je moet doen waar jijzelf zin in hebt. En als dat naar Cinque Terre gaan is, doen!

Ik sliep in Hotel Gianni Franzi in Vernazza, en had daar een eenpersoonskamer geboekt. Dat lijkt me al genoeg bewijs dat er vaker solo reizigers komen! Nou had ik zelf niet heel erg de behoefte om andere mensen te ontmoeten, ik had vooral veel zin om te doen waar ik zelf zin in had, zonder met iemand anders rekening te houden. Maar bij het ontbijt bijvoorbeeld, zag ik elke dag wel een of twee anderen alleen eten. Dus stel je wilt wel graag nieuwe mensen ontmoeten, dan zou je daar al op iemand af kunnen stappen. Verder is er ook een common area én een zonneterras, waar je ook ongetwijfeld iemand tegenkomt.

Lees ook: Hotel Gianni Franzi: slapen met zeezicht in Vernazza, Cinque Terre

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Nooit echt alleen

Mijn ervaring is dat als je alleen reist, je nooit écht alleen bent. Zo raakte ik in Cinque Terre regelmatig in gesprek met anderen tijdens het diner in diverse restaurants. Ook werd ik een avond uitgenodigd door een ouder stel om samen uit eten te gaan. En als ik iemand vroeg om een foto te maken (je moet wat als je alleen reist en foto’s van jezelf wilt hebben ;-)), praatte ik daar meestal ook nog wel even mee.

Dus is het leuk om alleen naar Cinque Terre te reizen? Ik vind 100% van wel. Maar bedenk van tevoren even wat jouw instelling is. Heb je zin om me-time te spenderen, of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Als je je bewust bent van wat je wilt, zul je dat ook naar je toe trekken. Veel plezier!

Lees ook: 10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

Vlog: een dag in Cinque Terre

In deze vlog neem ik je een dagje mee op een random dag in Cinque Terre. Je ziet onder andere m’n heerlijke werkplekjes, een prachtige hike naar Monterosso al Mare, het strand daar, op het einde een grote blunder én nog wat late night filosoferings over alleen reizen:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Meer Cinque Terre tips? Lees dan ook:

1 likes

Your email address will not be published.