6 hotels en hostels in Toronto, Canada, waar ik zou slapen

Travel

6 hotels & hostels in Toronto

5 juli 2018

Tags: , , ,

Je zou het misschien niet verwachten, maar Toronto is niet echt ingesteld op backpackers. Er zijn dus maar een paar hostels te vinden, en daarnaast natuurlijk wel veel hotels. Ik checkte er een aantal en maakte een lijstje van mijn favoriete hotels en hostels in Toronto! Handig voor als je er binnenkort heen gaat en ook iets meer over de verschillende wijken wilt weten.

Lees ook: Toronto tips: de leukste wijken en to do’s

Hotels en hostels in Toronto

Van goedkoop naar duurder:

Hi Toronto Hostel

Hi Toronto ligt in het centrum van Toronto, op loopafstand van onder andere de CN Tower, het stadion Rogers Centre, het Air Canada Centre en Union Station. Je slaapt vanaf €57 op een slaapzaal met 10 bedden, maar er zijn ook 8, 6, 4 en 2-persoonskamers beschikbaar. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen, wat best luxe is voor een hostel! Het hostel is erg populair, dus als je hier wilt slapen moet op tijd boeken.

Kensington College Backpackers

Kensington Market is een super leuke hippie wijk, waar tussen de appartementen, winkels, bars, restaurants en kleine marktjes straatartiesten en verkopers met kraampjes staan. Het zal je niet verbazen dat je hier ook veel veganistische bakkerijtjes en restaurants vindt. Kensington College Backpackers ligt middenin deze wijk en biedt privékamers, gemengde slaapzalen en vrouwenslaapzalen. Je slaapt er vanaf €60 per nacht op een slaapzaal met zes bedden.

Chelsea Hotel

Het Chelsea Hotel zit downtown, op 600 meter van Yonge Dundas Square en het winkelcentrum Eaton Centre. Het hotel heeft een fitnesscentrum, twee binnenzwembaden, sauna en hot tub. Super chill dus om hier even tot rust te komen na een dag in de stad te zijn geweest! Je slaapt er vanaf €153 per nacht.

The Beverly Hotel

The Beverley Hotel is een boutique hotel op Queen Street West. Dat is een hele leuke straat vol trendy restaurants, barretjes en winkels. De kamers zijn modern en minimalistisch ingericht, met ruime en transparante douchecabines met uitzicht op de slaapkamer. Leuk uitzicht voor degene die daar zit dus. 😉 Voor €166 per nacht boek je er een kamer.

Toronto tips!

The Drake Hotel

The Drake Hotel is een designhotel en ligt dan ook in het kunstdistrict van de stad. Het zit net als The Beverly Hotel op Queen Street West, maar dan aan de andere kant van de stad. Het hotel zit vol met verrassingen en aan alle kleine details gedacht. Zo vind je op de kamers bijvoorbeeld geen standaard koffie en thee voorzieningen, maar een mini gin barretje. Hoe leuk? Je slaapt er vanaf €195 per nacht.

The Broadview Hotel

Dit was instant love. Het grote en oude gebouw (een voormalige stripclub), het dakterras met geweldig uitzicht over Toronto, de 7:00 uur yoga op het terras, het café op de begane grond met een Parijse inrichting, en zelfs inrichting van de wc’s is #goals. The Broadview Hotel zit op Broadview Avenue, wat echt een leuke buurt is. Prijzen gaan vanaf €213 per nacht. Bonus tip: loop naar het Riverdale Park East voor een mooi uitzichtpunt en drink koffie bij Rooster Coffee House.

Dat waren mijn aanraders voor hotels & hostels in Toronto! Lees via deze link meer tips voor deze upcoming stad. 

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets boekt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 🙂

4 likes

Your email address will not be published.